تحریم، فرصتی بدیع برای تعمیر و نوسازی تجهیزات
بیست و چهارمین جلسه هماهنگی مدیران و روسای واحدهای ستادی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد و طی آن تحریم صنعت نفت ایران به عنوان فرصتی ناب در راستای تعمیر و نوسازی تجهیزاتی که طی سالیان متمادی بدون توقف و با تمام ظرفیت در مدار بودند، مطرح شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در بیست و چهارمین جلسه هماهنگی مدیران و روسای واحدهای ستادی که با ریاست احمد قلعه بانی؛ مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، گزارش اقدامات انجام شده و همچنین گزارش کارگروه بررسی روش های صرفه جویی ارائه شد. در این جلسه همچنین موسوی زاده؛ مشاور مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به عبور صنعت نفت از سد تحریم ها، نگاهی تازه به موضوع نخ نمای تحریم داشت و از آن به عنوان فرصتی ناب در راستای تعمیر و نوسازی تجهیزاتی که طی سالیان متمادی بدون توقف و با تمام ظرفیت در صنعت نفت کشورمان مشغول به کار بودند، نام برد.
وی اذعان کرد: کشورهای غربی با اجرای تحریم ها قصد داشتند میزان صادرات نفت خام ایران را به صفر برسانند، اما نه تنها موفق نشدند بلکه ایران توانست از این فرصت استفاده کند و تمامی تجهیزات خود را که در طی سالیان متمادی با تمام ظرفیت در حال کار بود، تعمیر و نوسازی کند.
موسوی با بیان اینکه در طی چند سال اخیر ناوگان حفاری رشد چشمگیری داشته است، افزود: در سالهای گذشته نه تنها بیمه گذاری ناوگان حمل و نقل در دستور کار قرار گرفته است، بلکه محموله های نفتی نیز تحت خدمات بیمه ای قرار گرفت.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: حدود ۲۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تامین هزینه پروژه های شرکت ملی نفت ایران انجام شده است که از این میزان ۷ میلیارد دلار از منابع داخلی و بقیه از سایر منابع تامین شده است.
لزوم کاهش هزینه های صنایع بالادستی نفت
احمد قلعه بانی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این جلسه، ضمن بیان اهمیت رویکرد و برنامه های توسعه ای شرکت ملی نفت ایران، کاهش هزینه ها در بخش بالادستی صنعت نفت را مورد توجه قرار داد و گفت: این موضوع به خصوص در بخش حفاری، راه اندازی هرچه سریعتر ERP، راه اندازی بخش شماره گذاری (کدینگ) کالا و اجرای هرچه بیشتر پروژه های دانش بنیان اهمیت ویژه ای دارد.
قلعه بانی در این جلسه اظهار داشت: از سال ۸۹ فروش اوراق مشارکت در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت و این شرکت توانست با فروش بیش از ۶۰ درصد از این اوراق، سرمایه های لازم جهت اجرای پروژه های خود را جذب کند.
وی تصریح کرد: تا ۲ سال پیش حدود ۹ دکل در پارس جنوبی فعال بوده است اما هم اکنون این تعداد به ۱۸ دکل رسیده است و به زودی این رقم به ۲۰ دکل نیز خواهد رسید.
ایران در جایگاه اول دارنده گاز جهان جای گرفت
هرمز قلاوند؛ مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ایران هم اکنون توانسته است قبل از روسیه در جایگاه اول دارنده گاز طبیعی جهان جای بگیرد، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۷۰ میدان نفتی و گازی داریم که از مرحله اکتشاف عبور کرده و در حال سرمایه گذاری و یا توسعه قرار دارد.
وی تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران دارای توان بالایی در ارائه خدمات فنی مهندسی است که باید برای صدور آن برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
قلاوند ادامه داد: یکسان سازی بودجه در پروژه حفاری وجود ندارد که باید با ایجاد مدیریت ریسک و آنالیزهای حفاری در حفاری یک حلقه چاه به این مهم دست یابیم.
خسروی؛ مدیر سامانه تامین کالا نیز در ادامه این جلسه به تشریح سامانه یکپارچه سازی کالاهای صنعت نفت در انبار، یکنواخت سازی تطبیق کالاها و همچنین کدگذاری و شناسایی کالاهای پروژهایی که به صورت EPC انجام شده و در نهایت توسط پیمانکاران به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده شده، پرداخت.
کاردور؛ مدیر طرح ERP و رییس ستاد اجرای اصل ۴۴ شرکت ملی نفت ایران نیز بر ضرورت اجرای ERP و لزوم همکاری مدیران برای پذیرش هرچه سریعتر این سامانه و اجرای دقیق آن تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار nioc، بیست و چهارمین جلسه هماهنگی مدیران و روسای واحدهای ستادی شرکت ملی نفت ایران عصر چهارشنبه گذشته (۲۶ تیرماه)، با ریاست احمد قلعه بانی؛ مدیر عامل این شرکت در ساختمان وزارت نفت برگزار شد.
در این جلسه، پیگیری مطالبات و گزارش اقدامات انجام شده در مورد موضوعات مطروحه در جلسات قبلی و گزارش کارگروه بررسی روش های صرفه جویی و فرهنگ سازی کاهش هزینه ها از سوی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و همچنین مدیران و روسای ستادی این شرکت در دستور کار قرار گرفت.