سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ EN

خیز اژدهای زرد، برای بلعیدن نفت جهان

آیا فکر می کنید قیمت نفت امسال هم کاهش می یابد؟! پس بهتر است دوباره فکر کنید. با در نظر گرفتن محدودیت های عرضه نفت در خاورمیانه و شرایط چین باید بدانیم که تقاضای نفت سنگین شرایط تثبیت قیمت نفت را برای آینده قابل پیش بینی فراهم می کند. در واقع انتظار می رود، تقاضای نفت چین امسال نیز به میزان ۵درصد افزایش یابد.
به گزارش گروه تحلیل بین الملل پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، رشد اقتصادی چین می تواند بسیار بیشتر از آنچه انتظار می رود، سبب افزایش تقاضای سوخت شود؛ حتی بیشتر از تخمین های بازار؛ البته مشروط بر آنکه نرخ فروش خودرو و املاک سیر صعودی خود را در این کشور حفظ کند.
بنابراین گزارش، برنامه های تحولات زیر ساختی محتمل در چین با به قدرت رسیدن مجلس قانونگذاران جدید در ماه مارس (اسفند –فروردین) دور از انتظار نیست که این موضوع به نوبه خود عاملی برای افزایش ناگهانی تقاضای سوخت در چین به شمار می رود.
 جهش ناگهانی تقاضای نفت چین
تقاضای نفت چین جهش ناگهانی در سه ماهه چهارم سال گذشته ی میلادی و رسیدن به میزان تاریخی ۱۰٫۶ میلیون بشکه در روز برای ماه دسامبر را تجربه کرده است.
این موضوع حتی با وجود پایان بد سال مالی ۲۰۱۲ برای جهانیان و کاهش مقطعی میزان تقاضای چین و رسیدن به عدد ۹٫۶ میلیون بشکه در روزنیز نتوانسته است تاثیری بر میزان رشد تقاضای این غول اقتصادی جهان داشته باشد؛ چراکه با در نظر گرفتن همین شرایط نیز، می توان گفت میزان رشد تقاضای نفت چین در مقایسه با سال گذشته به میزان ۳۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
بخش انرژی چین در ماه اکتبر سال گذشته گزارشی ارائه کرد که بر مبنای آن تقاضای نفت خام این کشور به دلیل رشد فعالیت های صنعتی و افزایش ظرفیت پالایشگاه ها افزایش چشم گیری داشته است. از آن پس، عنوان بیشتراخبار اقتصادی چین از احیای فعالیت های کارخانه ای در این کشور خبر می داد و حالا پس از چند ماه بیشتر ارزیابی های جهانی از رشد تقاضای نفت چین به میزان ۴۸۰ هزار بشکه در روز برای سال ۲۰۱۳ یعنی ۵ درصد بالاتر از میزان متوسط سال ۲۰۱۲ خبر می دهند.
بر اساس یک گزارش ۱۱ صفحه ای از میزان تقاضا و عرضه نفت در چین، این میزان افزایش تقاضا در ماه های آخر سال ۲۰۱۳ می تواند رشد بیشتری داشته باشد؛ چراکه قرار است ظرفیت های جدیدی به پالایشگاه ها اضافه شود و علاوه بر این سرمای زمستان خود می تواند عاملی برای عملکرد فرا توانی پالایشگاه های این کشور محسوب شود. ضمن اینکه به خاطر روند پایسته ی افزایش صادرات این کشور بر اساس شواهدی که ثبت شده است، افزایش تقاضای نفت خام در این کشور کاملا مشهود خواهد بود.
هرچند که این روند ممکن است در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ زیاد محسوس نباشد اما به گفته ی کارشناسان این مقدار قطعا در سه ماهه دوم نمود چشمگیری در افزایش تقاضای نفت چین خواهد داشت.
با نادیده گرفتن همه ی عوامل فوق، نگاهی به نمودار تقاضای نفت چین در دهه های اخیر خود به خوبی ثابت می کند که تقاضای نفت این کشور شکلی اکیدا صعودی به خود گرفته است.
تقاضای نفت همگام با رشد صنعتی رو به بهبود است و این موضوع می تواند در بخش تولید نیرو نمود بیشتری داشته باشد. شاخص PMI از ۴۹٫۲ در ماه آگوست ۲۰۱۲(مرداد ماه) به ۵۰٫۶ در ماه دسامبر (دی ماه) رسید که خود بیانگر توسعه ی صنعت و نمودار بهبود تقاضای متوسط می باشد.
همچنین رشد فروش املاک و گسترش ساخت و ساز این کشور در سال گذشته خود نشانی از شکوفایی اقتصادی آن دارد.
به گفته ی یک تحلیلگر اقتصادی چین، بهبود فعالیت های صنعتی و به دنبال آن افزایش ظرفیت پالایشگاه های این کشور برای پوشش نیاز به سوخت یک امر بدیهی است، اما نکته ی مهم نه این بهبود، بلکه سرعت این فرایند است که ممکن است خیلی سریعتر از پیش بینی های ما باشد و چین را با بحران تأمین نفت مواجه کند.
به گفته ی وی، تغییر بالقوه در برنامه های سیاسی دولت خود می تواند عاملی برای افزایش تقاضای نفت باشد که می تواند توازن بازار را بر هم زند.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۶ اسفند ۱۳۹۱ساعت: ۱۱:۵۰۳۴۲ بازدید