سالانه بیش از یک میلیارد دلار درآمدزایی برای کشور
موفقیت پروژه آماک در حفظ محیط زیست از آلودگی های ناشی از سوختن گازهای همراه نفت موجب شد تا احداث کارخانه گاز و گاز مایع NGL3200 در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرارگرفته و احداث تاسیسات لازم برای این کارخانه به شرکت مهندسی و توسعه نفت واگذار گردد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت؛ مهندس علی عباسی لرکی مجری طرح NGL3200 اظهار داشت: با توجه به تحول عظیمی که توسعه ۶ میدان بزرگ نفتی بندکرخه، دارخوین، آزادگان شمالی و جنوبی، یادآوران و جفیر در حوزه غرب کارون، ایجاد خواهند کرد.
وی افزود: ضرورت احداث چنین کارخانه ای هم به منظور حفظ محیط زیست منطقه و هم از لحاظ اقتصادی امری بسیار روشن می باشد، چنانکه با احداث کامل این تأسیسات علاوه بر جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه در این منطقه، این پروژه سالانه بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار درآمد زایی برای کشور به همراه خواهد داشت.
مجری طرح NGL3200 توضیح داد: شرکت مهندسی و توسعه نفت در راستای اجرایی نمودن هرچه سریع تر احداث این کارخانه چندی پیش با کسب مجوز ترک تشریفات مناقصه از وزیر محترم نفت، مذاکرات احداث این تأسیسات را در قالب قرار داد EPCF با کنسرسیومی از پیمانکاران ۱۰۰ درصد داخلی نهایی نمود و در واقع اولین پروژه EPCF اجرایی شده ی شرکت ملی نفت ایران می باشد.
مهندس عباسی اظهار داشت: بر این اساس به موازات نهایی شدن مذاکرات، شرکت متن به عنوان کارفرمای اجرای این پروژه اقدامات لازم به منظور اخذ مجوز های زیست محیطی این طرح راپیگیری نموده و با برنامه ریزی جهت انجام مطالعات زیست محیطی احداث خطوط لوله انتقالی از کارخانه NGL3200، موفق به کسب مجوز زیست محیطی برای اجرای این پروژه شد
وی افزود: همچنین با پیگیری های صورت گرفته توسط این شرکت مشکلات تحصیل اراضی احداث کارخانه حل شده و مطالعات طراحی پایه پروژه نیز نهایی گردید و در حال حاضر پاکسازی منطقه توسط حراست شرکت متن به طور کامل انجام شده و زمین به پیمانکار تحویل داده شده است، پیمانکار نیز در مرحله ی تجهیز کارگاه است تا فعالیت های ساخت کارخانه گاز و گاز مایع (NGL3200) را آغاز نمایند.
بر اساس این گزارش گاز سبک و شیرین تولیدی کارخانه NGL3200 به میزان تقریبی ۲۸۰ میلیون فوت مکعب در روز، در صورت نیاز برای تزریق در مخازن نفتی استفاده و مازاد آن به خطوط لوله شبکه سراسری گاز شهری انتقال داده خواهد شد. مایعات گازی (C2+) تولیدی حدود ۷۲ هزار بشکه در روز، عمدتاً خوراک واحد الفین پتروشیمی بوده و از طریق خط لوله به مجتع پتروشیمی واقع در بندر ماهشهر و در صورت افزایش ظرفیت واحد CFU-200 به این کارخانه ارسال خواهد شد. گوگرد تولیدی حاصل از ۲ واحد گوگردسازی با ظرفیت حدود ۵۰ تن در روز نیز، به مصارف داخلی و یا صادرات خواهد رسید.
علی عباسی لرکی گفت: اجرای این پروژه طی ۲ فاز انجام خواهد شد و زمانبندی اجرا ۴۸ ماه پیش بینی شده است که فاز اول در مدت زمان ۳۶ ماه اجرا می شود.
مجری طرح از اشتغالزایی حدود ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این پروژه خبر داد.