سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ EN
در گفتگو با دکتر حجت نوروزی:

از مشکلات و موانع غیرقابل عبور نمی ترسم

حجت نوروزی به عنوان رئیس پژوهش در  شرکت مهندسی و توسعه نفت، مشغول به کار است. وی در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، موفق به کسب عنوان کارمند نمونه سال ۱۳۹۰ در صنعت نفت شده است که در ذیل متن گفتگو با ایشان آمده است:

جناب آقای نوروزی ابتدا سوابق تحصیلی، کاری و نحوه ورودتان به صنعت نفت را بفرمائید.

من دارای مدرک دکترای مهندسی مخازن هیدروکربوری، فارغ التحصیل سال ۱۳۸۸ از دانشگاه صنعتی شریف هستم که مدرک کارشناسی را از دانشگاه صنعت نفت در سال ۷۶ اخذ کردم سپس برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در سال ۱۳۷۸ وارد دانشگاه IFB فرانسه با گرایش نفت شدم.

با ورود به شرکت مهندسی و توسعه نفت در اوایل سال ۸۰ در بخش های مختلف از جمله کارشناس ارشد پتروفیزیک، کارشناس ارشد مخازن و سرپرست بخش مخازن پتروفیزیک ستاد مهندسی نفت مشغول به کار بوده ام و در سال ۱۳۸۹ بنا به تشخیص مدیریت وقت، مسئولیت پژوهش و توسعه این شرکت به بنده واگذار شد.

چه عواملی را در اینکه به عنوان کارمند نمونه معرفی شدید موثر می دانید و آیا با معیارهای آیین نامه ای کارمند نمونه شدن از قبل آشنایی داشتید؟

در ابتدا از مسئولین تصمیم گیرنده تشکر و قدردانی می نمایم، به نظر بنده همه کارشناسان شرکت مهندسی و توسعه نفت نمونه هستند و زحمت می کشند.

از شاخص ها اطلاعی ندارم ولی شاید کارهای بنیادی که انجام دادم مؤثر بوده از قبیل ساماندهی امور پژوهش و توسعه به اینصورت که تمامی آنچه که در مجموعه بود را مستند سازی کردیم و از کارهای ابتکاری که انجام دادیم،  نوشتن راهبرد از جمله ترجمه راهبردOG21 کشور نروژ در زمینه انتقال فن آوری که بسیار مشهور است و مطالعه راهبرد کشورهای همسایه و تحلیل سند چشم انداز در حوزه نفت و همچنین تحلیل برنامه پنج ساله پنجم که با توجه به آنها و پتانسیل درون زایی خودمان، راهبردی تحت عنوان راهبرد دراز مدت توسعه میادین هیدروکربوری شرکت ملی نفت ایران را تهیه کردیم و به مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران ارائه دادیم.

یکی از وظایف عمده واحد پژوهش و توسعه شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران انتقال فن آوری و راهبری آن است که شرکت متن وزن بیشتری در این خصوص دارد چرا که کار این شرکت توسعه میادین است و با شرکتهای بزرگ نفتی کار کرده است و ما در قراردادهایمان با شرکت های خارجی موضوع انتقال فن آوری را مد نظر قرار داده ایم و ساماندهی این بخش نیاز به برنامه مدون و آئین نامه داشت که در این زمینه با مذاکرات و جمع بندی اساتید مختلف راهبرد را نوشتیم و آنرا به نام شرکت مهندسی و توسعه نفت ثبت کردیم.

در امر انتقال فن آوری چه راهبردی اتخاذ شده که این امر توسط شرکتهای خارجی صورت بگیرد؟

در انتقال فن آوری ۲ شاخص اساسی وجود دارد: ۱- انتقال دانش فن آوری در حوزه بالادستی، میان دستی و پائین دستی که مهندسی تحلیلی جزو شاخص های دانش است. ۲- شاخص بعدی انتقال تجهیزات که طراحی تجهیزات، دانش فنی و ساخت آنها با توان داخلی بود که به آن رسیدیم.

از زمان مسئولیت بنده، پژوهش شرکت متن جسارت پیدا کرده وارد پژوهش در حوزه ی طرح های بیع متقابل شود که البته ابلاغ نظام پژوهش و فن آوری تناسب زیادی با برنامه های ما دارد و کمک زیادی به ما کرد.

از دیگر فعالیتها تهیه شناسنامه ی پژوهشی طرح ها در حفظ تولید برای هر میدان می باشد به اینصورت که چالش ها و فن آوری ها را ارزیابی کرده و اولویت بندی کردیم و نهایتاً برای هر طرح شناسنامه ی پژوهشی در آوردیم که طی سال های آینده چه مسیری را باید طی کنند تا به توسعه برسند و در این زمینه تمام کارشناسان شرکت را درگیر کارهای پژوهشی کردیم و آنها واحد پژوهش را به عنوان واحدی پویا و کمک حال خود می بینند.

 در حوزه های دیگر غیر از فعالیتهای شرکت مهندسی و توسعه نفت حائز چه رتبه هایی شدید و مدال و مقام  کسب کردید؟

من هیچ وقت به دنبال ارائه ی خودم نبودم و اعتقاد به خدمت دارم و خودم را سرباز خدمتگزار می دانم و در درجه اول خود را به عنوان محقق می دانم نه یک رئیس دولتی و تحقیق و نوآوری و ورود به مرزهای ناشناخته را دوست دارم، از مشکلات و موانع غیر قابل عبور نمی ترسم.

در دوران دبیرستان در ۳ المپیاد علمی استانی مقام کسب نمودم و در دوران دانشگاه از دانشجویان معدل الف بودم و دانشجویان دانشگاه شریف تز دکترای بنده را ادامه می دهند که صنعتی شود و تا بحال ۷ مقاله ی ISI از بنده در مجله های معروف ISI با شاخص های علمی بالا چاپ شده است.

همانطور که شاخص عمده در کشور حضور در المپیک جهانی و کسب مدال می باشد در حوزه علم نیزحضور در کنفرانس ها خصوصاً کنفرانس های بین المللی اختراعات همان وزن و ارزش را از لحاظ ارتقا جایگاه علمی ایران در دنیا دارا می باشد. خوشبختانه با چند تن از دوستانم ۲ اختراع داشتیم  یکی طراحی الگوریتم ریز پردازنده های هوشمند که در مسابقات بین المللی در زاگرب کرواسی مدال طلا کسب کردیم و دیگری طراحی الگوریتم شکاف هیدرولیکی که در کنفرانس جهانی پکن که در ۲۸ مهر ماه سال جاری برگزار شد مدال طلا کسب کردیم و این افتخارات ملی است وافتخار ما نیست بلکه سربلندی و افتخار کشور اسلامی مان است.

به نظر شما برای افزایش بهره وری نیروی انسانی در صنعت نفت با چه چالش هایی روبرو هستیم و راهکارهای تشویقی دیگری که می توان اتخاذ کرد چیست؟

ما باید به روانشناسی یک جوان نخبه که در شرکت ملی نفت استخدام می شود توجه کنیم که این جوان جویای نام است و برای شکوفایی باید به او فرصت بدهیم در غیر اینصورت جذب شرکتهای دیگر و شرکتهای خارجی می شود.

منابع انسانی شرکت ملی نفت قصد دارد آئین نامه ای داشته باشد تا بر اساس آن شاخص های انتخاب کارمند نمونه در آن مشخص باشد به نظر شما کارهایی از این قبیل چه میزان روی الگوسازی رفتاری در صنعت نفت تأثیر دارد؟

این کار قطعاً بسیار مثبت است و تأثیر بنیادی دارد و انتخاب عدالت محور می شود،  البته نظارت بر اجرای این آئین نامه هم بسیار مهم است و هر سال باید نقاط ضعف آن بررسی شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۹ آذر ۱۳۹۱ساعت: ۱۵:۴۶۷۸۴ بازدید