سال مهار تورم و رشد توليد
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ EN
کیوان یار احمدی، سرپرست مهندسی نفت طرح آذر و چنگوله:

پشتکار و جدیت از عوامل رسیدن به موفقیت در همه ی عرصه های زندگیست

    کیوان یار احمدی؛ سرپرست مهندسی نفت طرح آذر و چنگوله در شرکت مهندسی و توسعه نفت است که هم اکنون چهارده سال است که در صنعت نفت مشغول به کار می باشد وی در طی ۱۵ امین جشنواره شهید رجایی در سال ۹۰ موفق به کسب مقام کارمند نمونه در صنعت نفت شده است به همین بهانه با مهندس یار احمدی به گفت و گویی کوتاه نشسته ایم.

آقای یار احمدی ابتدا کمی در مورد سوابق تحصیلی و کاری خود توضیح دهید.

من تحصیلات دوره کارشناسی را در رشته مهندسی شیمی صنایع گاز در دانشگاه صنعت نفت اهواز انجام دادم و از سال ۱۳۷۷ در صنعت نفت مشغول به کار شدم در بدو ورود در حوزه پتروشیمی فعالیت می کردم پس از مدتی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه کل گری کانادا رفتم و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مخازن از آن دانشگاه شدم پس از بازگشت به ایران در شرکت مهندسی و توسعه نفت مشغول به ادامه فعالیت شدم.

سال اول در ستاد مهندسی نفت شرکت بودم سپس به عنوان کارشناس مهندسی مخازن و پتروفیزیک به طرح فروزان و اسفندیار منتقل شدم تا سال ۸۶ در طرح فروزان و اسفندیار بودم و آخرین سمتم در آن طرح،سرپرست طرح بود از آن تاریخ به بعد، فعالیتم را در پروژه توسعه میدان نفتی آذر و چنگوله ادامه دادم و هم اکنون سرپرست مهندسی نفت همین طرح(طرح آذر و چنگوله) می باشم.

چه عواملی را در اینکه به عنوان کارمند نمونه معرفی شدید موثر می دانید و آیا با معیارهای آیین نامه ای کارمند نمونه شدن از قبل آشنایی داشتید؟

نه با معیار ها آشنایی نداشتم. چیزی که به عنوان یک کارمند همیشه مدنظرم بوده است کار در چهارچوب ضوابط همراه با پشتکار و جدیت بوده است که به نظر من نه تنها برای انتخاب کارمند نمونه بلکه در تمام مراحل زندگی پشتکار و جدیت تاثیر گذار است و بحث دیگری که در ارتباط با سایر همکاران شکل می گیرد، روابط برپایه احترام متقابل است که همیشه خود را ملزم به آن دانسته ام.البته لازم است بیان کنم که از حسن ظن و لطفی که در این خصوص شده بسیار سپاسگزارم من بسیاری از دوستان و همکاران را از خودم برای کسب این عنوان شایسته تر میدانم.

به نظر شما برای افزایش بهره وری نیروی انسانی در صنعت نفت  با چه چالش هایی رو برو هستیم و راهکارهای تشویقی دیگری که می توان اتخاذ کرد چیست؟

یکی از چالش های اصلی که صنعت نفت با آن روبرو است بحث نیروی انسانیست.ما شاید در جذب نیروی انسانی متخصص و زبده در چند سال اخیر موفقیت هایی داشتیم اما به نظر می رسد برای حفظ این نیروی انسانی هنوز سیستم های انگیزشی لازم وجود ندارد. کما اینکه در طی چند سال اخیر در همین شرکت متن تعدادی از نیروهای متخصص و توانمند، فعالیت خود را رها کرده اند و مجموعه را ترک نموده اند. باید بررسی کنیم که چه چیزی علت خروج این نیروها از بدنه صنعت نفت است.

به نظر شما علت چیست؟

یکی از دلایل می تواند انگیزش مالی باشد و یکی هم انگیزش معنوی است همین که شخص احساس کند سیستم به کار او بها می دهد و در همان موقعیت شغلی که متناسب با توانمندی ها و تخصص تحصیلی اش هست، قطعاَ دلگرم می شود و می تواند موثر باشد.

در کنار این انگیزش مالی هم موثر است در حال حاضر اگر یک مقایسه ساده داشته باشیم بین دریافتی همکاران نفتی که در شرکت های بین المللی فعالیت می کنند و مقایسه کنیم با کسانی که در شرکت ملی نفت فعالیت دارند متوجه اختلاف در میزان دریافت های مالی خواهیم شد.

اگر بحث اول که همان رضایت مندی شغلی است وجود نداشته باشد قطعاً بحث مالی وزن بیشتری پیدا می کند و می تواند باعث خروج نیروی انسانی توانمند از بدنه صنعت نفت شود.

به نظر شما همین مواردی مثل جشنواره شهید رجایی که سالیانه کارمندان نمونه را معرفی می کند می تواند یک انگیزش معنوی موثر باشد؟

قطعاً میتواند موثر باشد.همین که فرد احساس میکند که کارش به چشم می آید و نمود پیدا می کند می تواند موثر باشد.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۹ آبان ۱۳۹۱ساعت: ۱۰:۱۳۸۵۰ بازدید