فراز و فرودهای مقوله پیوستار فرهنگی در روابط عمومی شرکت متن
روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، رتبه نخست رشته برنامه ریزی ارتباطی را در هشتمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی ها به خود اختصاص داد و نام صنعت نفت ایران را در این سمپوزیوم بین المللی مطرح کرد. این رویداد، بهانه ای شد تا با ایوب بنوی؛ رییس روابط عمومی شرکت متن به گفت و گو بنشینیم. مشروح این گفت و گو را در ادامه از نظر می گذرانید
آقای بنوی، ابتدا در خصوص این سمپوزیوم و اهداف آن توضیح دهید.
بنام خدا؛ مهارت افزایی و توانمندسازی کارکنان روابط عمومی در راستای حرفه ای شدن و دستیابی به یک استاندارد واحد در حوزه روابط عمومی، از محورهای مهم این سمپوزیوم است. این سمپوزیوم هر ساله در سطح بین المللی برگزار می شود که طی سال جاری ۲۰۰ نهاد و شرکت دولتی و خصوصی و ۷۰۰ نفر از دست اندرکاران روابط عمومی های کشورمان در آن حضور پیدا کردند. در این سمپوزیوم، استادان روابطعمومی از کشورهای سوئد، اسلونی، ایتالیا و الجزایر حضور داشتند و ۷۰۰ نفر از اساتید، مدیران و کارشناسان روابطعمومی کشور طی سه روز، با آخرین مهارتها و دیدگاههای علمی در خصوص حرفهای شدن و استانداردسازی در حوزه روابطعمومی آشنا شدند.
شرکت متن در رشته برنامه ریزی ارتباطی، حائز رتبه نخست شد، شما چه عواملی را در این موفقیت سهیم می دانید؟
از میان هزار و ۹۰۰ اثری که در ۱۰ رشته گوناگون به دبیرخانه هشتمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی ارسال شد، روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت توانست در رشته برنامه ریزی ارتباطی حائز رتبه نخست شود. در واقع، ما پس از اعلام فراخوان ارسال آثار این سمپوزیوم در تیرماه سال جاری، جلساتی برگزار کردیم و با جمع بندی این جلسات، تصمیم گرفتیم در سه رشته شرکت کنیم و خوشبختانه در یکی از این رشته ها که همان برنامه ریزی ارتباطی است به رتبه نخست دست یافتیم. پس از ارسال آثار، یک گروه ارزیاب به شرکت متن آمدند و از نزدیک در جریان نحوه انجام کار در روابط عمومی متن قرار گرفتند و با کارشناسان ما در روابط عمومی گفت و گو کردند. به عبارت دیگر، تیم ارزیاب این سمپوزیوم، تحقیقات وسیعی را انجام می دهد و انتخاب روابط عمومی های برتر با درنظر گرفتن ابعاد مختلف کار در حوزه روابط عمومی صورت می گیرد.
ارزیابی کارشناسان سمپوزیوم پس از بازدید از روابط عمومی متن، چه بود؟
تاکید روابط عمومی شرکت متن بر موضوع پیوستار فرهنگی که از سوی شورای انقلاب فرهنگی به شرکت های پروژه محور ابلاغ شده است، بسیار مورد توجه آنان قرار گرفت. همچنین مباحثی مانند پژوهش و افکارسنجی یا سامانه ارتباطات مردمی متن برایشان جالب بود. آنها پس از ارزیابی اذعان داشتند که روابط عمومی متن، به نحوی از کمترین امکانات، بیشترین استفاده را داشته است.
در خصوص مقوله پیوستار فرهنگی بیشتر توضیح دهید.
شرکت متن به دلیل پیگیری این مبحث، ارتباط تنگاتنگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد و این موضوع، مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد. این پیوستار باید در پروژه های صنعتی اعمال شود تا در کنار مباحث عملیاتی، مقوله فرهنگ نیز پیگیری شود که شرکت مهندسی و توسعه نفت در این زمینه، در صنعت نفت پیشتاز است. اجرای برنامه های فرهنگی در مناطق عملیاتی و برای مردم محروم مناطق عملیاتی که نمونه آن در روستای گرزه (جزیره کیش) برگزار شد، تنها بخش کوچکی از این دسته اقدامات است که روابط عمومی متن به شدت بر آن تاکید دارد و بررسی های همه جانبه ای را برای پیشبرد اهداف این طرح در دستور کار دارد.
روابط عمومی متن طی سال جاری در طرح انتخاب “روابط عمومی ماه” شرکت ملی نفت ایران نیز برگزیده شد، دلایل این انتخاب چه بود؟
این طرح، طرحی شایسته است که به همت روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران پیگیری می شود و خوشبختانه روابط عمومی شرکت متن توانسته است تاکنون دوبار عنوان روابط عمومی ماه را به خود اختصاص دهد به طوریکه اواخر سال گذشته، در رشته پژوهش و افکارسنجی و در اردیبهشت ماه سال جاری در رشته فعالیت های رسانه ای، به عنوان روابط عمومی ماه انتخاب شدیم که این امر بی شک نتیجه تلاش مستمر کارکنان متخصصی است که روابط عمومی متن مشغول به کار هستند. باید متذکر شوم بودجه روابط عمومی متن حتی کمتر از پنج درصد روابط عمومی برخی شرکت های تابعه شرکت ملی نفت است اما با این وجود، توانسته ایم به نحو شایسته ای از این امکانات و بودجه محدود، استفاده مطلوبی به عمل آوریم.
نقش نیروی انسانی متخصص را در موفقیت روابط عمومی چگونه ارزیابی می کنید؟
نیروی متخصص در هر سازمانی، حرف اول را می زند و ما نیز به همین منظور تلاش کرده ایم از نیروهای بااستعداد و متخصص در روابط عمومی استفاده کنیم و دوره های آموزشی مربوطه را نیز تا حد مقدور برای آنها برگزار کرده ایم تا بهره وری نیروی انسانی افزایش یابد. به هر حال باید توجه داشت روابط عمومی، مغز متفکر یک سازمان است و و از آنجا که در برقراری ارتباطات مناسب درون و برون سازمانی و در تصمیم سازی مدیریت نقش مهمی دارد، لازم است نیروی انسانی این واحد نیز از تخصص های لازم برخوردار باشد. آنچه ما در روابط عمومی متن بر آن تاکید داریم، این است که روابط عمومی تنها محدود به کار رسانه ای نباشد بلکه بتواند وظایف تعیین شده روابط عمومی را در تمام جنبه ها به خوبی ایفا کند. به طور نمونه، روابط عمومی متن در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، فعالیت های گسترده ای مدنظر دارد.
منظورتان ساخت یادمان های دفاع مقدس است؟
ساخت یادمان های دفاع مقدس نیز بخشی از برنامه هایی است که دنبال می کنیم؛ بیشتر مناطق عملیاتی ما در مناطقی است که روزی محل جانفشانی های دلاورمردان دفاع مقدس بوده است و بر خود واجب می دانیم تمام تلاش خود را برای حفاظتاز ارزش های دفاع مقدس به کار گیریم. در این راستا مهندس قربانی؛ مدیرعامل شرکت متن تاکید کرده اند که تمام تاسیسات و جاده های ساخته شده توسط شرکت در این مناطق، به نام شهدا مزین شود و به این منظور، ارتباط تنگاتنگی را با بنیاد حفاظت از ارزش های دفاع مقدس در خوزستان داریم.
در هشتمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی که طی روزهای اول تا سوم آبان ماه سال جاری، به همت موسسه فرهنگی روابط عمومی آرمان با همکاری انجمن بین المللی روابط عمومی IPRA و با نظارت سازمان ملی استاندارد و شورای اطلاع رسانی دولت برگزار شد، از سه استاندارد ملی نظرسنجی، الزامات روابط عمومی و تولید و استاندارد خبر به رسانه ها رونمایی شد و از ۳۰ روابط عمومی برتر در ۱۰ رشته تقدیر به عمل آمد؛ در این میان روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت در رشته برنامه ریزی ارتباطی، حائز رتبه نخست شد و به این مناسبت با اهدای لوح تقدیر و نشان ویژه، از ایوب بنوی؛ رییس روابط عمومی این شرکت قدردانی شد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران