سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ EN

عرضه ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت نفتی جدید از امروز آغاز شد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز مرحله سوم انتشار اوراق مشارکت نفتی و عرضه ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق جدید از امروز خبر داد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: اجازه انتشار اوراق مشارکت تا روز پنج شنبه (۲۰ بهمن) به وزارت نفت داده شده است که در صورت فروش اوراق مرحله سوم، دوباره مجوز انتشار خواهیم گرفت.

احمد قلعه بانی تصریح کرد: با استقبال گسترده مردم، یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت میدان گازی پارس جنوبی با سود ۲۰ درصدی در مدت دو روز (۱۵ و ۱۶ بهمن امسال) به فروش رسید که با درخواست وزارت نفت و موافقت بانک مرکزی از امروز ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر از این اوراق در شعب منتخب بانک های تجارت و ملت منتشر می شود.

وی با بیان این که بانک مرکزی محدودیتی برای فروش اوراق مشارکت ندارد، افزود: در صورت فروش این اوراق و ادامه استقبال مردم، مبلغ انتشار اوراق مشارکت ریالی پارس جنوبی دوباره افزایش می یابد.

معاون وزیر نفت از موافقت بانک مرکزی برای محاسبه سود اوراق مشارکت گذشته با نرخ ۲۰ درصد خبر داد و افزود: با پیگیری وزارت نفت و مذاکره های انجام شده با بانک مرکزی، مقرر شد افرادی که اوراق مشارکت ریالی نفت را در گذشته با سود ۱۶ تا ۱۷ درصد خریداری کرده اند، اوراق آنها نیز از تاریخ ۱۵ بهمن امسال بر اساس نرخ بسته جدید افزایش یابد و به ۲۰ درصد برسد و این افراد نگرانی در این زمینه نداشته باشند.

این اوراق چهار ساله، بی نام، معاف از مالیات و قابل بازخرید در همه شعب بانک عامل است.

نرخ سود علی الحساب این اوراق ۲۰ درصد، نرخ بازخرید آنها پیش از سررسید نهایی در سال اول ۱۸ درصد و سال دوم به بعد ۱۹٫۵ درصد، همچنین نرخ موثر این اوراق ۲۷ درصد در نظرگرفته شده است.

به گزارش شانا، امسال در مرحله نخست انتشار اوراق مشارکت پارس جنوبی، پنج هزار میلیارد ریال از سوی شرکت نفت و گاز پارس به عاملیت بانک تجارت منتشر و با توجه به نرخ سود سالانه ۱۷ درصد و نرخ بازخرید پایین این اوراق، تنها ۲۰ درصد این میزان فروخته شد.

در نتیجه تصمیم دولت برای جذاب شدن پول ملی، بانک مرکزی سیاست های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور را ۵ بهمن امسال ابلاغ کرد که بر اساس آن نرخ سود اوراق مشارکت به ۲۰ درصد و نرخ سود تسهیلات بانکی تا ۱۵ درصد افزایش یافت.

مرحله دوم اوراق مشارکت پارس جنوبی از صبح روز شنبه (۱۵ بهمن) در شعب منتخب بانک های تجارت و ملت با سود علی احساب سالانه ۲۰ درصد آغاز شد و قرار بود در مدت ۶ روز کاری به فروش برسد که با استقبال مردم این اوراق در مدت دو روز به فروش رسید.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۷ بهمن ۱۳۹۰ساعت: ۱۰:۵۰۳۳۳ بازدید