مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر، از تکمیل موفقیتآمیز فرآیند راهاندازی و بهرهبرداری از تاسیسات گازی این میدان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، کیوان یاراحمدی مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر اعلام کرد؛ این فرآیند که از اوایل بهمن ماه آغاز شده بود، با موفقیت به پایان رسیده است.
وی گفت: «گازهای همراه این میدان مشترک پس از سه مرحله فشارافزایی و انجام عملیات نمزدایی، با حجم روزانه ۱۵ میلیون فوت مکعب و فشار ۲۵ بار، از تاریخ دوازدهم اسفندماه به خط لوله احداثی تزریق شد.» وی افزود: «این فرآیند بهتدریج و مرحلهبهمرحله فشارافزایی گردید و نهایتاً در تاریخ شانزدهم اسفندماه به انتهای خط لوله ۱۳۰ کیلومتری این طرح در محل جمعآوری گازهای همراه دهلران رسید».
مجری طرح آذر تاکید کرد که با این اقدام، آخرین فعالیت باقیمانده از توسعه فاز اول میدان آذر تکمیل و پیشرفت فیزیکی طرح به ۱۰۰٪ رسیده است.
اقدامات کلیدی برای دستیابی به این موفقیت
یاراحمدی در ادامه به اقدامات کلیدی انجامشده در یک ماه و نیم اخیر اشاره کرد و گفت: «برای دستیابی به این موفقیت، اقدامات متعددی صورت گرفت که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. تست نشتی (Leak Test) مجدد نواحی گازی مطابق استاندارد و خط صادرات گاز تا فشار ۷ بار، بهمنظور اطمینان از سلامت تجهیزات.
۲. تست مجدد عملکرد تجهیزات ابزار دقیق.
۳. انجام گردش سیال (سیرکولیشن) در پکیج TEG در دو مرحله گردش سرد (Cold Circulation) و گردش گرم (Hot Circulation).
۴. جدا سازی و ایزوله کردن مسیرها و شیرهای مشترک با خطوط نفتی.
۵. سرویس و تست همه خطوط و لوپ کمپرسورها با گاز ترش تا فشار ۲.۵ بارگیج.
۶. استارت کمپرسورها از مرحله اول تا سوم مطابق سناریوی تعیینشده.
۷. نمزدایی گاز و رساندن شاخصهای کیفی به استانداردهای مورد نظر.
۸. ارسال گاز به خط لوله از تاریخ ۱۲ اسفند و فشارافزایی مرحلهبهمرحله تا کیلومتر ۱۳۰، که در نهایت در تاریخ ۱۶ اسفندماه گاز با موفقیت به موبایل فلر ارسال شد.
۹. انجام مانورهای ایمنی برای آمادگی تیمهای عملیاتی در شرایط اضطراری».
انتقال گاز به کارخانه NGL-3100
یاراحمدی در بخش دیگری گفت: «از نقطه کیلومتر ۱۳۰ تا ورودی کارخانه گاز و گاز مایع چشمهخوش (NGL-3100)، گازهای همراه میدان آذر با گاز سایر میادین حوزه شرکت نفت و گاز غرب مخلوط میشود و از طریق خط لوله احداثی به مقصد کارخانه مزبور ارسال میگردد».
دستاوردهای طرح و چشمانداز آینده
مجری طرح آذر با اشاره به دستاوردهای این پروژه، اظهار داشت: «این موفقیت حاصل تلاشهای همهجانبه ارکان طرح است که توسعه و بهرهبرداری از این میدان دشوار و پیچیده را در شرایط تحریمهای ظالمانه ممکن ساخت.» وی افزود: «موفقیت در توسعه فاز اول میدان آذر، زمینهساز مذاکره و امضای قرارداد توسعه فاز دوم با شرکت سروک آذر شد. امید است با تکیه بر الطاف الهی و استفاده از ظرفیتهای موجود، در سایه همدلی و همکاری ارکان طرح، اهداف برنامهریزیشده و تولید پیشبینیشده از این میدان مشترک محقق گردد».
یاراحمدی در پایان تاکید کرد: «این دستاورد نهتنها گامی مهم در راستای توسعه پایدار صنعت نفت و گاز کشور، بلکه نشاندهنده توانمندی متخصصان داخلی در اجرای پروژههای پیچیده در شرایط چالشبرانگیز است».