توسعه کارآفرینی در بین خانواده های کارکنان در مناطق عملیاتی
مدیرکل بهرهوری و توسعه کارآفرینی وزارت نفت با تاکید بر توانمندی خانواده کارکنان صنعت نفت در مناطق عملیاتی از تنظیم برنامههایی برای توسعه کارآفرینی در بین خانوادهها در مناطق عملیاتی خبر داد.
مهندس نازیلا عاکفیان در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، با اشاره به برنامههای در نظر گرفته شده به منظور توسعه کارآفرینی در بین خانوادههای کارکنان صنعت نفت در مناطق عملیاتی گفت: ایجاد مرکز مشاوره کارآفرینی، راهاندازی کسب و کار الکترونیکی و طراحی و اجرای سیستم پیشنهادات خانوادههای کارکنان از جمله این برنامهها است .
وی خاطر نشان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده، برخی از همسران کارکنان در مناطق عملیاتی و یا فرزندان آنها دارای ایدههای خوبی هستند ولی بهدلیل عدم آگاهی، چگونگی بهکارگیری آنها را نمیدانند، یا در مرحلۀ شروع و یا راهاندازی کسب و کار هستند و نیاز به مشاوره های تخصصی دارند.
به گفته مدیرکل بهرهوری و توسعه کارآفرینی وزارت نفت بنابراین دریافت آگاهی های لازم به منظور تدوین طرح تجاری و سایر موارد و برخورداری از دانش و تجربۀ لازم از مهمترین چالش های فراروی آنان محسوب میشود.
وی یکی از راههای مواجهه با این چالشها را استفاده از خدمات مشاورهای، به صورت گروه مشاوران کارآفرینی دانست و تصریح کرد: از این رو مشاورانی در مکانهایی مستقر شدهاندکه با مراجعۀ کارآفرینان به این محل به صورت کلینیکی مشاورههای مدیریتی، بهرهوری، بازاریابی و بازار شناسی، فرصتشناسی، مدیریت سرمایهگذاری و سایر موارد مرتبط را دریافت میکنند.
مهندس عاکفیان با اشاره به راهاندازی کسب و کار الکترونیکی توضیح داد: اگرچه درآمد از طریق اینترنت دارای مزایای بسیاری است ولی در این زمینه نیز باید به کم بودن نسبی سرمایه مورد نیاز برای راهاندازی، دانایی محور بودن و همچنین عدم دستیابی به مکان و زمان مناسب برای انجام این نوع فعالیت اشاره کرد.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به وضعیت مناطق عملیاتی، خانوادههای کارکنان جوان و پر انرژی بوده، دارای تحصیلات نسبتاً بالایی هستند و از مهارت خوبی در کار با کامپیوتر و شبکه اینترنت برخوردارند، بههمین دلیل توسعه و بهکارگیری کارآفرینی الکترونیکی میتواند نتایج بسیار ثمربخشی در بر داشته باشد.
این مقام مسئول سیستم پیشنهادات خانوادههای کارکنان را بستر خوبی برای متبلور ساختن کارآفرینی در بین خانوادههای کارکنان دانست و افزود: علاوه بر این، سیستم مذکور با ترغیب خانوادهها به مشارکت در بهبود شرایط کاری و زندگی، تاثیر زیادی در پویا و فعال کردن آنان خواهد داشت.
به گفته وی، هدف اصلی نظام مدیریت مشارکتی، توسعه ارزشهای انسانی همه کارکنان و خانواده های آنان و استفاده از هوش، استعداد و خلاقیت آنها در راستای اهداف شرکت است که با همفکری و همدلی بیشتر و بهره جستن از امکانات موجود، میتوان بهرهوری و در نهایت برونداد هر سازمان را ارتقا داد.