صنعت نفت تفاوتی برای همکاران مسلمان و مسیحی قائل نیست
وزیر نفت با تاکید بر اینکه در کشور ایران و بهدنبال آن صنعت نفت تفاوتی بین مسلمانان و مسیحیان وجود ندارد و همه برای آبادانی و استقلال کشور زحمت کشیدهاند، گفت: کشور متعلق به همه افراد با دینهای الهی متفاوت است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP) به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، مهندس رستم قاسمی در مراسم تجلیل از اقلیتهای مسیحی در صنعت نفت که شب گذشته (دوشنبه -۱۲ دی) برگزار شد، ضمن تبریک سال جدید میلادی و قدردانی از حضور همکاران مسیحی در این مراسم، افزود: اگرچه تمایل ندارم از واژه اقلیت برای همکاران مسیحی خود استفاده کنم زیرا همه ما یکی هستیم و ادیان الهی نفیکننده یکدیگر نبوده، بلکه مکمل همدیگر هستند.
وی با اشاره به رشادتهای ایرانیان مسیحی در دوران جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: بنابراین همه برای کشور زحمت کشیدهاند و کشور متعلق به همه ما است نه به قشر و مذهب خاصی؛ ایران کشور بزرگی است زیرا مردمان آن بزرگند.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه صنعت نفت صنعتی ملی است و همه باید در ساخت و توسعه آن شرکت داشته باشیم، اظهار کرد: با وجود فشارهای موجود بر صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران، شرایط بسیار مطلوبی در این صنعت حاکم است و با پایداری توانستهایم در بسیاری از بخشها خودکفا شویم.
وی افزود: هماکنون با اتکا به صنایع داخلی بخش عمده تجهیزات در داخل کشور ساخته میشود و در برنامهای نهچندان دور جهش بلندی در خودکفایی ساخت تجهیزات خواهیم برداشت. همانطور که در حال حاضر نگرانی از ساخت تجهیزات نداریم و انشاءالله وابستگیها بهزودی قطع خواهد شد.
قطع وابستگی ایران در صنعت نفت در آینده نزدیک
مهندس قاسمی با اشاره به توانمندیها و خودکفایی ایران در صنایع دیگر یادآور شد: برای نمونه باوجود همه پیچیدگیها ولی مشاهده میشود که در صنعت نظامی وابستگی نداریم و کشور از مدرنترین ابزار دفاعی برخوردار است. در صنعت نفت نیز بهزودی شاهد عدم وابستگی به کشورهای دیگر خواهیم بود.
وی در پایان اظهار کرد: همانطور که این افراد در بخشهای مختلف این صنعت در حال فعالیت و خدمت به کشور خود هستند، اعمال امتیازات قانونی موجود در صنعت نفت نیز بدون ارتباط به مذهب افراد به طور یکسال اعمال میشود.
در این مراسم همچنین روبرت بگلریان، نمایندۀ ارامنۀ جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی با تشکر از ابتکار وزارت نفت از برگزاری این مراسم، اجرای چنین برنامهای را نمود حضور تاریخی مسیحیان و ارمنیها در صنعت نفت کشورمان، ایران دانست.
وی با اشاره به حضور چشمگیر مسیحیان ارمنی در صنعت نفت، توضیح داد: این ظرفیت نهتنها از توانمندی، پشتکار، دانش، اعتقاد دینی و فرهنگی ایرانیان مسیحی نشئت میگیرد، بلکه گویای ظرفیتهای انسانی، دینی و فرهنگی غنی ایرانیهای مسلمان است.
بگلریان به همزیستی ملاطفتآمیز مسلمانان و مسیحیان در ایران تاکید و خاطرنشان کرد: زندگی در ایران برای افرادی با دینهای اسلام و مسیحیت بیش از آنکه مسالمت آمیز باشد، ملاطفتآمیز است زیرا آنها فقط همدیگر را تحمل نمیکنند، بلکه از کنار یکدیگر زندگی کردن لذت میبرند.
وی همچنین به تجربه زیست چند صد ساله مسلمانان و مسیحیان در ایران اشاره کرد و گفت: در این سالها دیده شده که ظرفیتها و تعاملات فرهنگی بسیار دیرپاتر، کهنتر و ریشهدار تر است.
به گفته نمایندۀ ارامنۀ جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی در هر جامعهای اختلاف نظر بین افراد وجود دارد ولی در ایران با رعایت تاکیدات دینی مبنی بر توانایی مدارا و تحملپذیری، شرایط زندگی بسیار مناسب برای همه افراد با دینهای متفاوت وجود دارد.
براساس این گزارش، یوناتان بت کلیا نماینده جامعه اقلیت کلدانی و آشوری مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز امیدواری از تداوم آرامش موجود در کشور خاطرنشان کرد: همانطور که دولتمردان ایران به نظر و عقاید اقلیتها احترام میگذارند، اقلیتها نیز حاضرند در هر عرصهای جانشان را نثار ایران کنند.
وی با اشاره به تعالیم اسلامی مبنی بر احترام به مسیحیان که به ویژه در صدر اسلام مورد تاکید پیامبر اسلام و حضرت علی (ع) بوده است، تصریح کرد: روزی که انقلاب اسلامی در ایران به وقوع پیوست، مردم اقلیت نیز بسیار خشنود شدند زیرا میدانستند اسلام دین برابری و برادری است و شرایط آنها نیز بهتر از قبل خواهد شد.
نماینده جامعه اقلیت کلدانی و آشوری مجلس شورای اسلامی در ادامه تبیین کرد: همانطور که هماکنون نیز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قائل به برابری بین ادیان متفاوت الهی است و ازجمله میتوان به قانون برابری دیه مسلمان و غیر مسلمان اشاره کرد که در گذشته با اختلاف قابل توجهی مواجه بود.