سال مهار تورم و رشد توليد
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ EN

با دستور وزیر نفت و به منظور نظارت بر تحقق اهداف برنامه پنجم

آیین نامه اجرایی برنامه پنجم توسعه در وزارت نفت نهایی شد

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیرنفت از نهایی شدن آیین نامه ها و دستورعمل های اجرای برنامه پنجم توسعه در وزارت نفت خبر داد و گفت: این آیین نامه به زودی به دولت ارسال می شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت در گفت و گو با خبرنگار شانا، با بیان این که وزارت نفت بر اساس ماده ۲۱۷ قانون برنامه پنجم توسعه موظف شد اهداف و برنامه های عملیاتی خود را در قالب بسته های اجرایی تدوین کند، گفت: این بسته ها برای چهار شرکت اصلی در وزارت نفت تدوین به زودی به دولت ارسال می شود.

محسن خجسته مهر تصریح کرد: آیین نامه ها و دستورعمل های برنامه پنجم توسعه در وزارت نفت بررسی و نهایی شده است و به زودی به دولت ارسال می شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت برنامه پنجم توسعه و ضرورت اجرای این برنامه در وزارت نفت، به دستور مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری به عنوان دبیر کمیته و مدیران عامل چهار شرکت اصلی وزارت نفت به عنوان اعضای کمیته عالی نظارت بر تحقق اهداف صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه منصوب شد.

خجسته مهر گفت: جلسه های این کمیته عالی زیر نظر مستقیم وزیر نفت هر سه ماه یک بار تشکیل می شود و روند اجرای قانون برنامه پنجم و گزارش عملکرد شرکت های اصلی زیرمجموعه در زمینه اجرای این قانون بررسی خواهد شد.

۱۴ حکم اختصاصی وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه

وی با بیان این که ۱۴ حکم اختصاصی در برنامه پنجم توسعه برای بخش نفت و گاز تدوین شده است، افزود: افزایش ظرفیت تولید نفت خام و گاز طبیعی، اکتشاف و بلوک های اکتشافی، احداث پالایشگاه های میعانات گازی ستاره خلیج فارس و پارس شیراز، حمایت از اجرای طرح های بنزین سازی و بهینه سازی، تکلیف به ایجاد ساختار اعمال حاکمیت در وزارت نفت (مدیریت، اکتشاف، توسعه و تولید)، ایجاد فضا و شرایط رقابتی و صدور مجوزهای اکتشاف، توسعه و تولید، برنامه جامع صیانت و ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربوری، تدوین طرح جامع بانکرینگ و حمایت از اجرای آن، اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف سوخت از جمله این حکم هاست.

خجسته مهر ادامه داد: توسعه صنایع میانی پتروشیمی و گسترش زنجیره ارزش صادراتی آن، گزارش مستمر عملکرد وزارت نفت، تدوین اهداف و برنامه های عملیاتی در قالب بسته های اجرایی و تدوین آیین نامه ها و دستورعمل های برنامه پنجم توسعه، از دیگر حکم های اختصاصی در برنامه پنجم توسعه در بخش نفت و گاز است.

 صدور مجوزهای اکتشاف، توسعه و تولید از سوی وزارت نفت

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت صدور مجوزهای اکتشاف، توسعه و تولید از سوی وزارت نفت را یکی از حکم های مهم در قانون برنامه پنجم توسعه اعلام و تصریح کرد: با صدور این حکم به وزارت نفت اختیار داده شد که همسو با اعمال حق حاکمیت و تفکیک وظایف حاکمیتی در زمینه اکتشاف، توسعه و تولید با هدف صیانت از منابع نفتی و احراز توجیه اقتصادی – فنی طرح ها مجوزهایی صادر کند؛ این در حالی است که تا پیش از صدور این قانون وزارت نفت تنها در بخش های پایین دست برای اجرای طرح های پالایشگاهی و پتروشیمی مجوز صادر می کرد.

وی از تدوین برنامه افزایش ظرفیت تولید نفت خام و گاز در وزارت نفت خبر داد و افزود: برنامه و اهداف کمی برنامه پنج ساله صنعت نفت در همه سطح ها و لایه ها از جمله بالادست و پایین دست تدوین و نهایی شده است.

آغاز تولید فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال ۹۲

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت ساخت پالایشگاه های میعانات گازی را از دیگر مواد قانونی مورد تاکید در قانون برنامه پنجم توسعه اعلام و تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۲۷ برنامه پنجم وزارت نفت مکلف به ساخت پالایشگاه میعانات گازی ۳۶۰ هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس و ۱۲۰ هزار بشکه ای پارس شیراز شده است.

به گفته وی ۴۰ درصد سهام شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش، ۳۵ درصد (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت و ۱۵ درصد شرکت اندونزیایی SPC است.

خجسته مهر گفت: تسهیلات مالی ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از منابع مختلفی تامین می شود و بر اساس برنامه تا پایان سال ۹۲  فاز نخست این پالایشگاه به تولید خواهد رسید.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۰ دی ۱۳۹۰ساعت: ۱۵:۲۶۳۳۰ بازدید