مصرف بنزین در پاییز امسال ۱۷۰ میلیون لیتر کاهش یافت
با اجرای طرح هدفمندی یارانهها و افزایش سهم گاز طبیعی در سبد سوخت کشور، مصرف فرآورده استراتژیک بنزین کشور در پاییز امسال در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۹، ۱۶۹ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر (۳ درصد) کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار شانا، با وجود افزایش سالانه حدود ۱٫۵ میلیون خودرو به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، با اجرای طرح هدفمندی یارانهها و افزایش سهم گاز طبیعی در سبد سوخت کشور، مجموع مصرف بنزین کشور در فصل پاییز سال ۹۰، پنج میلیارد و ۳۶۳ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر گزارش شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون و ۷۸۰ هزار لیتر)، ۱۶۹ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر (۳ درصد) کاهش نشان میدهد.
بر پایه آمار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در فصل پاییز امسال، ۵۹ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر بوده است؛ در حالی که سال گذشته در این دوره زمانی روزانه ۶۱ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که این آمار نشان دهنده کاهش روزانه ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتری این فرآورده استراتژیک است.
آمارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین نشان میدهد که بیشترین مصرف بنزین کشور در پاییز امسال مربوط به روز یکشنبه (۱۳ آذر) با ۷۳ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر و کمترین آن مربوط به روز سه شنبه (۱۵ آذر) با ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بوده است.
افزایش ۲۵۰ میلیون لیتری مصرف گازوییل کشور در پائیز امسال
بر پایه این آمار، مجموع مصرف نفتگاز (گازوییل) کشور در فصل پائیز امسال به ۹ میلیارد و ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۸ میلیارد و ۸۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر)، ۲۵۰ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر (۲٫۸ درصد) افزایش نشان میدهد.
همچنین میانگین مصرف نفتگاز در پاییز امسال به روزانه ۱۰۱ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر رسید که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۰۱ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر) از افزایش مصرف روزانه ۳۰۰ هزار لیتری این فرآورده حکایت دارد.
آمارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نشان میدهد که بیشترین مصرف گازوییل کشور در پاییز امسال مربوط به روز دوشنبه (۲۸ آذر) با ۱۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر و کمترین آن مربوط به سه شنبه (۱۵ آذر) با ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر بوده است.
به گزارش شانا، اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، سهمیه بندی بنزین، دوگانه سوز شدن خودروها و توسعه جایگاه های سی ان جی از مهم ترین عوامل موثر بر کاهش مصرف بنزین در کشور است.
هم اکنون میزان تولید و مصرف بنزین در کشور تقریبا متعادل شده و با اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه ها میزان تولید روزانه بنزین از حدود ۴۳ میلیون لیتر به مرز ۵۸ میلیون لیتر رسیده است.
قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه با اجرای کامل طرح های توسعه ای و نیز ساخت پالایشگاه های جدید در کشور، روزانه ۱۳۱ میلیون لیتر بنزین و ۱۲۲ میلیون لیتر نفت گاز با استانداردهای یورو ۴ و ۵ در کشور تولید شود.
تاکنون ۴۸ میلیارد دلار در طرح های توسعه ای پالایشگاه ها، ۲۵ میلیارد دلار در پالایشگاه های جدید، ۲ میلیارد دلار در طرح های بنزین سازی و ۳٫۷ میلیارد دلار در طرح های ذخیره سازی و خطوط لوله شرکت پالایش و پخش سرمایه گذاری شده است؛ به جز طرح توسعه پالایشگاه تبریز، پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه بندرعباس که تا سه ماه نخست سال آینده به بهره برداری می رسد، باقی طرح های توسعه ای پالایشگاه ها تا پایان امسال وارد مدار بهره برداری خواهند شد.