سال مهار تورم و رشد توليد
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ EN

نخستین قرارداد زنده کردن چاه های مرده نفت تا پایان دی امضا می شود

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بر اساس دستور وزیر نفت، تا پایان دی امسال فرصت داریم قرارداد زنده کردن ۲۰ چاه مرده را با شرکت مناطق نفت خیز جنوب منعقد کنیم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار شانا، زنده کردن چاه های مرده را یکی از فعالیت های مهم پژوهشگاه صنعت نفت اعلام و تصریح کرد: به دستور مهندس رستم قاسمی، قرار شد چاه های نفتی و گازی مرده، برای مطالعه بیشتر و زنده کردن به پژوهشگاه واگذار شود.

وحید حدادی اصل  گفت: با توجه به اعلام مناطق نفت خیز جنوب ۱۵۰۰ چاه مرده در این منطقه، از جمله در مناطق آغاجاری و گچساران وجود دارد و قرار شد پژوهشگاه به صورت آزمایشی روی ۲۰ چاه فعالیت کند و ما معتقدیم از این تعداد حداقل ۱۰ چاه پتانسیل زنده شدن را داشته باشند.

وی گفت: زنده کردن چاه های مرده نیازمند فناوری پیچیده ای است که پژوهشگاه با انجام مطالعه چاه محور، آمادگی خود را برای احیای برداشت مجدد از این چاه ها با استفاده از جدیدترین فناوری روزآمد دنیا اعلام می کند.

حدادی اصل تصریح کرد: هر چاه، ویژگی و شرایط خاص دارد و در صورتی که بتوانیم با زنده کردن تنها یک چاه مرده، روزانه ۱۰۰۰ بشکه  نفت برداشت کنیم، اقدام مهمی انجام داده ایم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام آمادگی این مرکز برای زنده کردن چاه های مرده در دیگر مناطق کشور گفت: تا کنون تنها مناطق نفت خیز جنوب برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

به گفته وی، مخازن مرده دیگر تولیدی ندارند، ولی ظرفیت لازم را برای احیای مجدد دارند.

حدادی اصل گفت: بر اساس سیاست های ابلاغی مهندس قاسمی، وزیر نفت و تاکید وی بر ازدیاد برداشت و تولید از میدان های هیدروکربوری در نشست های متعدد در پژوهشگاه صنعت نفت، هم اکنون این مرکز همه توان خود را برای تحقق برنامه های ازدیاد برداشت با بهره گیری از توانمندی پژوهشگران داخلی به کار می گیرد.

وی تصریح کرد: مطالعه اولیه توسعه میدان های نفت و گاز (MDP) از سوی پژوهشگاه انجام و طرح ازدیاد برداشت از میدان های نفتی با استفاده از فناوری نوین مخازن هوشمند برای نخستین بار از سوی پژوهشگاه صنعت نفت اجرایی شد، همچنین استفاده از پلیمر و ژل، از دیگر روش های ازدیاد برداشت است که در پژوهشگاه روی آن کار می شود.

به گزارش شانا، بر اساس ماده ۱۳۰ و ۲۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت نفت مکلف شد برنامه جامع صیانت و ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربوری را اجرا کند.

آذر امسال با حکم مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت، کمیته ای با عنوان «کمیته صیانت و افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفت و گاز کشور» تشکیل شد.

بررسی وضعیت تولید صیانتی و یکپارچه سازی اطلاعات مخازن نفت و گاز کشور، تهیه و تنظیم برنامه جامع ارتقای ضریب بازیافت از مخازن کشور طبق تکلیف قانون برنامه پنجم، بررسی و تصمیم گیری درباره طرح های ازدیاد برداشت و تولید صیانتی از ذخایر هیدروکربوری در برنامه پنجم، ساماندهی و هماهنگ سازی طرح های پژوهشی و ارتقای فناوری برای برداشت صیانتی، برنامه ریزی و سازماندهی برای استفاده مناسب از مراکز پژوهش و فناوری و صاحبنظران در زمینه تولید صیانتی، از مهم ترین وظایف این کمیته است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۳ دی ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۴۸۷۲۱ بازدید