سال مهار تورم و رشد توليد
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ EN

حفاری ۳۲۴۰ حلقه چاه نفت و گاز در ایران

حفاری ۳۲۴۰ حلقه چاه نفت و گاز در ایران /نگاهی به کارنامه ۳۲ ساله شرکتی که مولود انقلاب اسلامی است

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از حفاری و تکمیل ۳ هزار و۲۴۰ حلقه چاه های نفت و گاز در مدت ۳۲ سال فعالیت این شرکت در مناطق خشکی و دریایی کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حیدر بهمنی؛ مدیرعامل شرکت ملی حفاری در آستانه سی و دومین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری ایران، افزود: از این تعداد چاه ۲ هزار و ۸۰ حلقه در خشکی و ۲۶۰ حلقه در دریا حفاری شده که ۱۶۱ حلقه آن اکتشافی توصیفی بوده است.

وی متراژ حفاری در این دوره را ۷ میلیون و ۲۰ هزار متر اعلام و اظهار کرد: ۳۴۰ هزار و ۲۳۶ متر حفاری و حفر و تکمیل ۱۲۹ حلقه چاه از ارقام پیش گفته مربوط به سال جاری است.

بهمنی با اشاره به این که هم اکنون این شرکت ۷۳ دستگاه حفاری خشکی و دریایی فعال در اختیار دارد، روند توسعه ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری را در دو سال گذشته قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: در حالی که سال ۸۸ در مجموع ۳ دستگاه حفاری به ناوگان این شرکت اضافه شد: این تعداد در دو سال گذشته (۹۰-۸۹) در مجموع ۱۵ دستگاه افزایش یافت و انتظار می رود تا پایان سال شمار دکل های حفاری شرکت به مرز ۸۰ دستگاه برسد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان مطلب به در دست اقدام بودن و آماده سازی ۲ دستگاه حفاری دریایی با همکاری شرکت تاسیسات دریایی،اشاره کرد و افزود:همچنین ۳ دستگاه حفاری خشکی با جهاد دانشگاهی، طراحی و ساخت ۲ دستگاه حفاری با شرکت صدرا و در مرحله عقد قرارداد و ساخت یک دستگاه حفاری فوق سنگین با شرکت توس در دست انجام است.

وی کارفرماهای داخلی عمده این شرکت را شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره، مدیریت اکتشاف، متن، نفت و گاز پارس برشمرد و گفت: شرکت ملی حفاری ایران در زمینه ارایه خدمات فنی و مهندسی در ایران و خاورمیانه حرف اول را می زند به طوری که توان ارایه تمام تخصص های جانبی حفاری را دارد.

بهمنی با بیان این که از جمله این خدمات نمودارگیری، لوله مغزی سیار، اسیدکاری ویژه و گسترده، سیمانکاری، آزمایش و بهره دهی چاه ها، حفاری فروتعادلی و انحرافی است، افزود: در سه دهه گذشته ۱۰۴ هزار و ۴۶۰ مورد خدمات فنی و مهندسی به چاه های نفت و گاز ارایه شده که ۱۱ هزار و ۷۳۷ مورد در سال جاری محقق شده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران فعالیت های کاربردی در بخش های فن آوری اطلاعات و ارتباطات، قاطعیت در اجرای مقررات (اچ اس یی)، استانداردهای زیست محیطی و نهادینه کردن تخصصی انحصاری کنترل فوران چاه های نفت و گاز و ارتقا دانش فنی و تکنولوژی را از موفقیت های این شرکت در سال های اخیر عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: حرکت شرکت به سوی دانش محوری و استفاده از تجربه و تخصص کارکنان است و برهمین اساس راهبری پروژه ها به صورت مهندسی، کالا، مواد، حفاری و خدمات فتی (EPDC) برنامه ریزی شده است.

بهمنی در این ارتباط به پروژه های حفاری ۷۳ حلقه چاه در فازهای ۹، ۱۰، ۱۷، ۱۸ و ۱۴ میدان گازی پارس با حجم قرارداد ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار اشاره داشت و گفت: در زمان حاضر حفاری ۱۶ حلقه چاه در این فاز ها پایان یافته و تکمیل شده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: همچنین ۷ فقره قرار داد (EPD) برای حفاری ۷۱ حلقه چاه به ارزش نزدیک به ۴۵۲ میلیون یورو مبادله شده که در اجرای آن تا کنون حفاری ۱۹ حلقه چاه به اتمام رسیده است.

وی پروژه حفاری چاه های اکتشافی در سراسر کشور، حفاری در میدان های خشت، سروستان و سعادت آباد، مشارکت در حفاری چاه های نفت و گاز در میدان های یادآوران شمالی، آزادگان شمالی، دارخوین، اناران و بلوک مفید را از دیگر کارهای در دست اجرای این شرکت برشمرد و خاطرنشان کرد: شرکت ملی حفاری در افق چشم انداز، توسعه میدان های نفتی با نقش محوری را برنامه ریزی کرده است.

بهمنی در خصوص اشتغالزایی در این شرکت توضیح داد: شرکت ملی حفاری از بدو تاسیس تا کنون برای افزون بر ۱۷ هزار نفر به طور مستیقم و ۳۰ هزار نفر به طور غیر مستقیم فرصت اشتغال ایجاد کرده است که از این تعداد ۵ هزار نفر دانش آموخته مقاطع کارشناسی تا دکتری هستند و در سال جاری نیز ۸۱۵ نفر از پذیرفته شدن آزمون استخدامی شرکت ملی نفت ایران را جذب می کند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در بخش دیگری از این مصاحبه به اهداف این شرکت در بومی سازی صنعت پیچیده حفاری اشاره و یاداور شد: طراحی و ساخت انبوه افزون بر ۱۷ هزار قطعات پرمصرف و ۵ دستگاه حفاری خشکی در چند سال اخیر بیانگر اهتمام مدیران و دست اندرکاران صنعت نفت کشور و این شرکت به بهره گیری و استفاده از توانمندی های داخلی است.

وی با بزرگداشت یاد و خاطره شهدا و حماسه آفرینان دوران دفاع مقدس بویژه شهدای صنعت نفت و شرکت ملی حفاری ایران، اول دی ماه سالروز تاسیس این شرکت به فرمان امام خمینی (ره) را به مجموعه کارکنان صنعت نفت و صنعت حفاری کشور تبریک گفت.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۹ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۵:۱۶۴۴۱ بازدید