راهاندازی آزمایشی سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت تا ۲ ماه آینده
وزیر نفت از راهاندازی آزمایشی سامانه تامین الکترونیکی کالا با چند قلم محدود در چهار شرکت اصلی وزارت نفت، طی دوماه آینده خبرداد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس رستم قاسمی در ادامه افزود: در صورت موفقیتآمیز بودن راهاندازی آزمایشی، نسبت به خرید تعدادی از اقلام سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت تا پایان سال، اقدام میشود.
وی با اشاره به اینکه سامانه الکترونیکی مزبور به صورت آزمایشی به کارگرفته میشود، خاطرنشان کرد: مدیریت و شرکتهای بازرگانی گاز، شرکت بازرگانی پتروشیمی، شرکت بازرگانی نفت ایران(نیکو) و مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش، برای اجرایی کردن این سامانه آماده میشوند.
وزیر نفت با تاکید بر این که طبق چارچوب تعیین شده، سازندگان و اقلام مورد نظر در سامانه الکترونیکی ثبت خواهند شد، اظهار داشت: به موازات این مهم، قوانین مورد نیاز برای اجراییشدن آن، در مراکز نظارتی ذیربط بررسی و در صورت نبودن منع قانونی، تا دوماه آینده سامانه الکترونیکی تامین کالا رونمایی و در شرکتهای یاد شده، خرید اقلام مشخص انجام خواهد شد.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه سامانه الکترونیکی تامین کالای صنعت نفت پروژه ای ملی است، برای برطرف ساختن نواقص و به کارگیری زیر ساختهای لازم آن، همچنین شناسایی گلوگاهها از قبیل مشکلات سخت افزاری، شبکه ارتباطی و آموزشهای لازم، راهاندازی این سامانه آزمایشی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مهندس قاسمی، سازمانها و مسئولان ناظر بر این سامانه، با توجه به شفافیت موجود در خریدهای صنعت نفت، همکاری شایستهای برای سرعت بخشیدن به اجرای سامانه الکترونیکی تامین کالا به عمل آوردهاند.
یکپارچهسازی کالای صنعت نفت با راهاندازی سامانه تامین کالا
وزیر نفت همچنین از یکپارچهسازی و طبقهبندی کالاهای صنعت نفت و انطباق آن با ایران کد از طریق به کارگیری سامانه تامین کالای نفت خبر دادو گفت: با توجه به این که کالاهای موجود در انبارهای صنعت نفت، کدهای مختلفی دارند، مشکلات زیادی در این باره پدید آمده بود که مدیریت یکپارچه را در این انبارها ناممکن میساخت.
به گفته وی، اما در پروژه یاد شده تمام انبارهای صنعت نفت به گونهای یکنواخت مدیریت میشود و کالاها با یک کدیکپارچه، یک شناسنامه و یک کاتالوگ فنی معرفی خواهند شد.
مهندس قاسمی یادآور شد: همچنین با استفاده از این سامانه، اقلام انباری کاهش یافته، انبارها در هم ادغام می شوند و در نهایت، هزینه نگهداری کالاها و هزینه های مرتبط لجستیکی کاهش می یابدو با تجمیع تقاضا در خرید الکترونیکی کالا،شرکت های داخلی موظف میشوند برنامهریزیهای لازم را برای تهیه مواد اولیه و کالای مورد نظر، در اسرع وقت انجام دهند.
وی با بیان این که بر اساس زیر ساخت اطلاعاتی حاصل شده (تولید کاتالوگهای الکترونیکی اقلام جاری وزارت) امکان شناسایی تامین کنندگان اقلام مورد نیاز وزارت نفت ایجاد خواهد شد، افزود: با راه اندازی این سامانه، تمام تامینکنندگان این اقلام صنعتی میتوانند اطلاعات ماهیتی خود و محصولاتشان رادر قالب کدملی ایران کدو سامانه الکترونیکی یاد شده، به وزارت نفت اعلام کنند.
به گفته مهندس قاسمی، بر این اساس، توان تولید داخل محصولات، موجب ممنوعیت خرید خارجی اقلامی که در داخل امکان تامین و ساخت آنها وجود دارد، خواهد شد.
وی در پایان، باتاکید به این که بر اساس این زیر ساخت، سازندگان داخلی، از اقلام مورد نیاز نفت مطلع شده و توانایی خود را در قالب کد ملی محصول ابراز خواهند کرد، افزود: این مهم، حجم خرید داخلی وزارت نفت را افزایش داده و زمینه به کارگیری و اشتغال بیش از پیش را در جامعه فراهم می سازد.