سال مهار تورم و رشد توليد
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ EN

کشف میدان جدید گازی در آب‌های دریای خزر

وزیر نفت از کشف میدان جدید گازی در آب‌های دریای خزر خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس رستم قاسمی در نشست خبری که امروز (یکشنبه-۲۰ آذر) برگزارشد، گفت: از نظر موقعیت جغرافیایی این میدان گازی در انتهای بخش مرزی و در عمق۷۰۰ متری آب‌های دریای خزر قرار دارد و یک میدان مستقل گازی به حساب می‌آید.

مهندس قاسمی با اشاره به این‌که این میدان گازی دارای ذخائر هیدروکربوری قابل توجهی است، افزود: حفاری در عمق بیش از ۲۴۰۰ متر از آب‌های عمیق دریای خزر، دستیابی به فناوری حفاری در آب‌های عمیق، ساخت تجهیزات و سازه‌های دریایی و ساخت شناور از دیگر دستاوردهای این اکتشاف بوده است.

به گفته وی عملیات اکتشافی این میدان در بلوک های ۶ و۱۲ انجام شده است؛ برآورد می شود این مخزن گازی حدود ۵۰ تریلیون فوت مکعب یعنی بیش از ۱۰ برابر میدان شاه دنیز ذخیره گازی داشته باشد و این درحالیست که پیش از این سهم ایران در دریای خزر ۱۱ تریلیون فوت مکعب گاز اعلام شده بود.

وزیر نفت افزود:  تلاش ها برای اکتشاف در دریاچه خزر به سال های پیش از انقلاب برمی‌گردد و پس از انقلاب نیز اکتشاف در آب‌های عمیق در این دریاچه انجام شد که پس از پیگیری‌های بسیار بیش از ۴۶ بلوک در این دریاچه شناسایی شد که عمده آنها در آب‌های عمیق هستند و بیش از ۸ بلوک اصلی در این دریاچه مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این میدان یکی از هشت بلوک شناسایی شده در دریای خزر است که در ۲۵۰ کیلومتری از دریا فاصله دارد، گفت: امیدواریم در بلوک های بعدی حجم بیشتری از گاز کشف شود، این میدان دورترین میدان به ساحل بوده است .

مهندس قاسمی افزود: حفاری در آب های عمیق در بین کشورهای عضو اوپک فقط در اختیار ایران است که این امر به طور قطع باعث امتیاز ویژه ایران در اوپک خواهد شد.

وی با بیان اینکه این میدان در توسعه صنایع نفت وگاز تاثیر مطلوبی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: به طور قطع رتبه ایران در ذخایر گاز با این اکتشافات جدید ارتقا خواهد یافت.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه این میدان احتمالا دارای لایه نفتی نیز باشد، گفت: برنامه ریزی برای شروع تولید هم اکنون در حال انجام است. استفاده از گاز این میدان هم برای داخل و هم برای صادرات خواهد بود، ضمن اینکه با ترکیه و اروپا توافق هایی برای صادرات گاز صورت گرفته است.

وزیر نفت با تاکید بر برنامه‌ریزی انجام شده برای افزایش میزان سوآپ نفت کشور توضیح داد: بخش خصوصی می‌تواند با حضور و مشارکت، این میزان ظرفیت را به ۴۰۰ تا۵۰۰ هزار بشکه در روز برساند زیرا این ظرفیت در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در حوزه صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه گفت: بریا این جذب این مقدار اقداماتی مانند منابع عمومی و  سلف نفتی در داخل صورت گرفته است.

وزیر نفت با بیان اینکه از حضور سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور در طرح‌های نفتی برای خرید اوراق مشارکت ارزی و ریالی و سرمایه گذاری مشترک استقبال می‌شود، توضیح داد: فروش اوراق مشارکت تابعی از سیاست‌های بانک مرکزی و بانکداری کشور است؛ در این خصوص در شورای پول و اعتبار در پی مطلوب کردن فروش اوراق مشارکت هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که  احتمال دارد ایران با عدم فروش نفت، اروپا را تحریم کند؟ افزود: ما مایل نیستیم در اقتصاد جهانی مشکلی پیش بیاید، بر همین اساس نفت خود را عرضه می‌کنیم و همچنین احتمال تحریم نفت ایران نیز از سوی آنان غیر ممکن است زیرا ضرر بسیاری به اقتصاد جهانی وارد می کند.

مهندس قاسمی با بیان اینکه پارس شمالی در اولویت برنامه‌های ما نیست، افزود: اولویت وزارت نفت، لایه های نفتی پارس جنوبی است که هم اکنون همه فازهای آن در جریان است.

به گفته وی، مناقصه بلوک A لایه نفتی پایان یافته و به زودی پیمانکار آن مشخص می‌شود؛ همچنین به زودی پیمانکاران بلوک B وC  نیز مشخص خواهند شد.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۰ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۴۱۲۸۶ بازدید