سال مهار تورم و رشد توليد
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ EN

سیاست ایران حفظ قیمت عادلانه نفت است

مهندس رستم قاسمی گفت: حفظ قیمت عادلانه نفت، سیاست ایران در یکصد و شصتمین اجلاس اوپک خواهد بود.

مهندس رستم قاسمی امروز (یکشنبه ۲۰ آذر) درباره موضع ایران در اجلاس هفته جاری اوپک و بحث جداسازی سیاست از اقتصاد به خبرنگار شانا گفت: امروز بازار عرضه و تقاضای نفت متعادل و سیاست ایران این است که افزایش تولید از سوی کشورهای اوپک صورت نگیرد و برخی افزایش تولیدها که بعد از خروج نفت لیبی از بازار از سوی برخی کشورها صورت گرفت، متوقف شده است.

وزیر نفت ادامه داد: ایران همچنان دومین صادرکننده نفت اوپک و در تلاش است این جایگاه را حفظ کند.

وی درباره حجم سواپ نفت ایران اظهار کرد: حجم سواپ ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار بشکه در روز است و وزارت نفت از مشارکت بخش خصوصی برای افزایش حجم سواپ نفت استقبال می کند.

مهندس قاسمی در زمینه توقف سواپ در دوران وزارت دکتر مسعود میرکاظمی گفت: وزیر نفت پیشین بر این اعتقاد بود که سواپ نفت در آن زمان اقتصادی نبود و می بایست با تغییر نرخ سواپ، ارزش افزوده که باید تامین می شد، محقق شود و نگاه ما این است که با حضور بخش خصوصی در سوآپ هم بخش خصوصی سود ببرد و هم نفت موردنیاز پالایشگاه های شمال کشور و تهران تامین شود.

در ادامه مهندس احمد قلعه بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نیز درباره توقف سواپ در دوران وزارت دکتر میرکاظمی گفت: در آن زمان نرخ سوآپ کم بود و سواپ کننده باید نفت خام را در جنوب تحویل می گرفت و عرضه می کرد، همچنین وزیر نفت وقت معتقد بود چرا ما باید نفت دیگران را با قیمت پایین و غیر اقتصادی بفروشیم.

قلعه بانی تصریح کرد: بخش اقتصادی بودن سواپ حل شده و اکنون ما ۶ برابر قیمت قبلی نفت را سوآپ می کنیم.

وی ادامه داد: دو قرارداد برای سوآپ در نظر گرفته شده که قرارداد یکی از آنها نهایی شده است و به تدریح افزایش حجم سوآپ را شاهد خواهیم بود.

در این نشست خبری مهندس علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر، درباره برداشت دیگر کشورها از منابع هیدروکربوری در دریای خزر گفت: چهار کشور همسایه از منابع بهره برداری می کنند و تا کنون برآوردهای رسمی و غیر رسمی از سوی سازمان ها و کشورهای مختلف در مورد حجم ذخایر این دریا اعلام شده که بیشتر این آمارها در خشکی و آب های کم عمق دریای خزر است و هنوز ذخایر قطعی این دریا مشخص نیست.

وی افزود: آخرین آمارها حاکی از آن است که کشور آذربایجان ۹۶۰ هزار بشکه، قزاقستان یک میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه و ترکمنستان یکصد و ۸۸ هزار بشکه از خزر نفت تولید می کنند و ترکمنستان، بیشترین گاز را که به طور عمده از مخازن خشکی است، تولید می کند.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۰ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۲:۳۸۳۱۱ بازدید