سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

کتاب سیستم اطلاعات سلامت الکترونیک منتشر شد

به همت پژوهشکده سلامت صنعت صنعت ؛کتاب سیستم های اطلاعات سلامت الکترونیک در شمارگان ۲ هزار نسخه منتشر و روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مرکز تحقیقات فناوری ارتباطات و اقتصاد سلامت پژوهشکده سلامت به منظور تبیین نقش فناوری اطلاعات در حوزه سلامت که هدف اصلی آن گسترش و ارتقای سلامت انسان هاست اقدام به انتشار کتاب سیستم اطلاعات سلامت الکترونیک کرده است.

در مقدمه این کتاب آمده است:تردیدی نیست که صنعت سلامت به منظور تحقق هدف آرمانی و والای خود که همانا بهبود و ارتقای تندرستی و برقراری توسعه پایدار در جامعه و نیز ارتقای اقتصادی خدمات سلامت در کشور است، ناگزیر از بهره مندی از آخرین دستاوردها و فناوری های روز جهان است.

مطالعات نشان می دهد که به کار گیری فناوری اطلاعات در نظام سلامت، نه تنها بر فرایند کنونی مراقبت از بیمار اثر می گذارد و از طریق سرعت و سهولت بازیابی اطلاعات، میزان اتخاذ تصمیات بالینی مبتنی بر شواهد را افزایش می دهد، بلکه با تاثیر بر سایر فرآیندهای مدیریتی و اجرایی و دیگر جنبه های کاربردی اطلاعات، در آموزش، پژوهش و اثر بخشی نظام سلامت نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

 

این کتاب کاری مشترک از رضا صفدری دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی و نیلوفر محمدزاده دانشجوی دکترای مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

ساختار کتاب سیستم اطلاعات سلامت الکترونیک در سه بخش و هشت فصل تنظیم شده است، در این کتاب سعی شده که مطالب مهم و کلیدی درباره طراحی، پیاده سازی، اجرا و کاربرد سیستم های اطلاعات الکترونیک از دو منظر الزامات حوزه سلامت و آخرین ضرورت های تکنولوژیکی و فنی مطرح و بررسی شود.

بخش نخست کتاب درباره سیستم های اطلاعات سلامت الکترونیک بوده و از سه فصل تشکیل شده است، بخش دوم نیز در مورد فناوری های نوین در سیستم های اطلاعات سلامت الکترونیک بحث می کند و از چهار فصل تشکیل شده، بخش سوم هم به معرفی نمونه های عملی کاربرد فناوری های نوین اشاره دارد و یک فصل دارد.

فصل نخست به معرفی عمومی موضوع کتاب می پردازد و در باره نقش و جایگاه فناوری اطلاعات در نظام سلامت، ملزومات پیاده سازی سیستم های اطلاعات سلامت الکترونیک و موانع کاربرد و راهبردهای غلبه بر این موانع بحث می کند.

بررسی اقدام های کشورهای مختلف در مورد کاربرد سیستم ها و فناوری اطلاعات در حوزه سلامت از مواردی است که در فصل دوم این کتاب به آن پرداخته شده است.

فصل سوم این کتاب درباره سه فاکتور مهم در طراحی و توسعه سیستم های اطلاعات سلامت مطالبی را ارائه می کنداز مطالبی که در این فصل مورد توجه قرار گرفته می توان به ضرورت وجود شبکه ملی سلامت الکترونیک، معماری شبکه و مولفه های آن، ضرورت و نقش پورتال سلامت برای پاسخگویی به نیازهای کاربران، پورتال هوشمند سلامت، کاربرد سرویس وب و رویکرد طراحی آن به عنوان راهبرد پیشنهادی برای نیل به عملکرد متقابل سیستم های نامتجانس اطلاعات سلامت اشاره کرد.

فصل چهارم در مورد تله مدیسین و فناوری ارتباطات بی سیم بحث می کند و مطالبی درباره کاربرد تله مدیسین، چالش ها و مزایای آن و فناوری ارتباطات بی سیم در سیستم تله مدیسین اورژانس ارائه می شود.

نگاهی به سلامت الکترونیک مبتنی بر ابزارهای موبایل، مدل مرجع سیستم های سلامت همراه، چالش ها و موانع توسعه سیستم الکترونیک مبتنی بر موبایل، یکپارچگی سیستم های همراه با پایگاه داده های خدمات سلامت و برخی پروژه های مرتبط و همچنین بررسی مکانیسم های امنیتی سلامت الکترونیک همراه و معماری سیستم سلامت مبتنی بر موبایل از مباحث مربوط به فصل پنجم و ششم این کتاب است.

فصل هفتم این کتاب در خصوص چالش های رادیولوژی از راه دور، راهکارهای غلبه بر موانع تله رادیولوژی، انواع استانداردها و تکنولوژی های نسل سوم، تکنولوژی وب در رادیولوژی از راه دور و مشاهده تصاویر پزشکی موبایل به کمک شبکه بی سیم نسل سوم بحث می کند.

در پایان این کتاب و در آخرین فصل برخی پروژه های عملی دز زمینه تله مدیسین ایران و جهان معرفی می شود.

بر اساس این گزارش، دانشجویان، اساتید، کارکنان، علاقمندان و دست اندرکاران رشته های مختلف مرتبط با سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات در حوزه سلامت می توانند مخاطبان این کتاب باشند.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۸ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۰:۴۷۶۰۹ بازدید