سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ EN

نقش طلای سیاه در اقتصاد لیبی

نقش طلای سیاه در اقتصاد لیبی /رقابت غربی ها برای یافتن حیاط خلوت نفتی در آفریقا

معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی به بررسی نقش نفت در اقتصاد کشور لیبی و منافع اقتصادی اروپا و آمریکا در این کشور پرداخته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در این گزارش آمده است: نفت، محور اصلی اقتصاد لیبی را تشکیل می‌دهد و تقریباَ تنها کالای صادراتی این کشور است و۹۰ درصد درآمدهای لیبی از فروش نفت به دست می‌آید. ذخایر شناخته شده نفت خام لیبی ۴۶میلیارد بشکه درجا و بزرگترین منبع موجود نفت در سراسر آفریقا است؛ همچنین این کشور، هفدهمین تولیدکننده‌ و دوازدهمین صادرکننده نفت در جهان به حساب می‌آید و ۲ درصد نفت مورد نیاز جهان را تأمین می‌کند.

علاوه بر ذخایر عظیم نفت خام، حجم ذخایر گاز طبیعی لیبی نیز هزار و ۵۰۰ میلیارد مترمکعب است و این کشور رتبه چهارم تولیدکننده گاز را نیز در قاره آفریقا داراست.

بر اساس این گزارش، نقش پر رنگ اعضای اروپایی ناتو در حمله به لیبی در سال جاری را می‌توان ناشی از انگیزه‌های جدی اروپایی‌ها در تسلط بر منابع نفتی جهان و همچنین نقاط استراتژیک دنیا دانست؛ به نظر می‌رسد تنها کشور اروپایی که در لیبی نه تنها منافعی به دست نیاورد بلکه منافعی نیز از دست داد، روسیه باشد‌. روسیه مخالف جدی اقدام نظامی‌ناتو در لیبی بود و به قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم قذافی رأی مثبت نداد‌. بر همین اساس است که مقامات شرکت نفتی آگوکوی لیبی که به شرکت نفت انقلابیون لیبی معروف شده است‌، گفته‌اند که در عقد قرارداد با شرکت‌های غربی ایتالیایی‌، فرانسوی و انگلیسی مشکلی ندارند اما در مذاکره تجاری با روسیه‌، چین و برزیل که موضع مثبتی درقبال شورای انتقالی ملی اتخاذ نکردند، با مشکلات سیاسی مواجه هستند، بنابراین منافع روسیه در لیبی با آینده‌ای بسیار مبهم مواجه شده است.

این گزارش می افزاید: ویژگی‌هایی همچون فاصله نزدیک با اروپا، داشتن سواحل دریایی برای حرکات و نقل و انتقالات دریایی، وجود منابع غنی نفت و نزدیکی مکان تولید تا بازار و مانند آن از جمله دلایل تمایل آمریکا و کشورهای اروپایی به لیبی است. کیفیت بالای نفت لیبی و نزدیکی پایانه‌های نفتی این کشور به دریای مدیترانه و ارزان‌بودن نفت لیبی در مقایسه با سقف تعیین شده اوپک نیزدلایل دیگر اهمیت رابطه کشورهای غربی به ویژه اروپا با لیبی است. از جمله سایر انگیزه‌های عملیات کشورهای غربی در لیبی می‌توان به تضعیف حضور چین و حتی روسیه در لیبی و جلوگیری از گسترش نفوذ این کشورها در آفریقا اشاره کرد به این ترتیب آفریقا میدان جدید رقابت غرب با روسیه و چین است. بنابراین در یک جمله می توان خاطر نشان کرد که اروپا و آمریکا به دنبال حذف نقش‌آفرینی روسیه و چین در تحولات خاورمیانه عربی هستند تا از این طریق منافع خود را تأمین کنند.

به عبارت دیگر با سرنگونی حکومت قذافی، شرکت های نفتی غربی رقابت شدیدی را برای حفظ موقعیت خود در بازار نفت لیبی یا ورود به این بازار آغاز کرده‌اند.

:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font: minor-latin;mso-bidi-font-family:Arial;mso-bidi-theme-font:minor-bidi’>

 

مدیرعامل شرکت تجهیزات صنعتی توربین جنوب افزود: محفظه های احتراق ساخت سازندگان اصلی بدون پوشش محافظ در برابر حرارت است در حالی که هم اکنون به پشنهاد سازندگان داخلی و به منظور افزایش طول عمر این دستگاه پوشش خاصی برای این محفظه ها ساخته شده است.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ آذر ۱۳۹۰ساعت: ۱۵:۱۷۴۳۷ بازدید