قرارداد توسعه میدان گازی فروز بی بزودی امضا میشود
مدیرعامل شرکت مپنا از امضای قرارداد توسعه میدان گازی فروز بی با شرکت نفت فلات قاره در روزهای آینده خبر داد و گفت: پیش مطالعات مقدماتی جامع توسعه این میدان با هدف تبدیل گاز به برق و صادرات به کشورهای همسایه به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: پیش مطالعات جامع توسعه میدان فروز بی (pre-MDP) از سوی گروه تهران-ال ان جی (از مجموعه گروه مپنا) انجام شده است و این مطالعات به شرکت فلات قاره تحویل داده می شود.
عباس علی آبادی با بیان این که با این مطالعه، حرکت اولیه برای توسعه این میدان نفتی آغاز شد، افزود: هم اکنون در مرحله مطالعات مقدماتی جامع توسعه (MDP) میدان فروز بی هستیم و برای انجام این مرحله، چند آزمون میدانی از جمله لرزه نگاری سه بعدی، نقشه برداری از میدان و حفر چاه های ارزیابی باید انجام شود.
وی تصریح کرد: همه اسناد میدان فروز بی آماده شده است و با شرکت فلات قاره در همه بخش ها به هماهنگی نهایی رسیده ایم، ضمن آن که این پروژه در دو بسته آماده شده است که قرارداد بسته اول آن هفته جاری به امضا می رسد.
این مقام مسئول درباره اقدام های انجام شده توسعه میدان گازی فروز بی و تبدیل گاز استحصالی به برق گفت: برگزاری مناقصه برای لرزه نگاری سه بعدی میدان و مناقصه یی پی دی سی حفاری چاه های توصیفی اولیه مخازن، همچنین مذاکره و ارزیابی فنی-مالی برای خرید دکل حفاری دریایی (جک آپ) و مطالعه اولیه اجاره و خرید یارد پشتیبانی – عملیاتی دریایی در جزیره کیش، از دیگر اقدام هایی است که تا کنون برای توسعه این میدان انجام شده است.
علی آبادی سرمایه گذاری در میدان فروز بی را حدود شش میلیارد یورو اعلام و تصریح کرد: دو سوم این رقم از سوی شرکت مپنا و بقیه آن از محل وام های وزارت نفت تامین می شود.
به گفته وی، این پروژه به صورت زنجیره ای از ارزش تعریف شده که برای احداث نیروگاه آن به حدود ۲٫۵ میلیارد یورو و برای توسعه میدان همچنین احداث پالایشگاه نیز به حدود ۲٫۵ میلیارد یورو سرمایه گذاری نیاز است.
مدیرعامل شرکت مپنا از تولید ۶ هزار مگاوات برق با ساخت نیروگاه برق در فازهای اول و دوم با استفاده از گاز این میدان خبر داد و افزود: کشورهای عراق، ترکیه و پاکستان، همچنین کشورهای جنوبی خلیج فارس از جمله، عمان، امارات از بازارهای هدف برای صادرات برق تولیدی از میدان فروز بی است که در حال مذاکره با این کشورها هستیم.
علی آبادی یادآور شد: صادرات برق به کشورهای عراق و ترکیه در حال انجام است که با انجام این عملیات، حجم صادرات به این کشورها افزایش خواهد یافت.
وی با اعلام آمادگی برای مشارکت بیشتر در اجرای پروژه های نفت و گاز در کشور گفت: آمادگی داریم پروژه مشابهی در دیگر میدان های کشور به ویژه میدان های گازی مشترک برای تولید و صادرات برق داشته باشیم؛ مذاکرات اولیه در این زمینه در حال انجام است که پس از نهایی شدن اعلام خواهد شد.
علی آبادی درباره تاثیر اقتصادی این پروژه گفت: این پروژه سبب رونق اقتصادی منطقه به دلیل احداث پالایشگاه و نیروگاههای سیکل ترکیبی می شود و از توان نیروهای متخصص و بومی برای اجرا و بهره برداری در پروژه استفاده خواهد شد؛ از سوی دیگر این پروژه زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم چند هزار نفر را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان این که اجرای پروژه توسعه میدان گازی فروز بی زنجیره کاملی از ارزش افزوده و فرآوری برای کشور به همراه دارد، افزود: علاوه بر ارزش افزوده حاصل از تبدیل انرژی از نوع اول (گاز) به نوع دوم (برق)، گرمای بازیافتی در نیروگاه ها تولید برق را تضمین و زمینه توسعه فناوری در کشور فراهم خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مپنا گفت: اجرای این پروژه، افزون بر ایجاد ارزش افزوده، ادبیات جدیدی در صادرات گاز کشور ایجاد کرده است و گاز تولیدی پس از تبدیل به برق از طریق “کابل” صادر می شود.
علی آبادی پیش تر درباره زمانبندی اجرای پروژه فروز بی گفته بود: بر اساس پیشبینی، برنامه زمانبندی ۶۰ ماهه است؛ به گونه ای که مپنا در چهار ماه طرح توسعه اولیه این میدان را تهیه خواهد کرد و در شش ماه قرارداد توسعه منعقد میشود که با توجه به نیاز به لرزهنگاری سه بعدی، طرح نهایی توسعه میدان گازی یادشده، ظرف ۱۸ ماه از ابتدای پروژه نهایی خواهد شد.
به گفته وی، با توجه به این که دوره ساخت نیروگاه سریع تر است، آغاز ساخت نیروگاه از ماه ۲۵ پروژه خواهد بود.