افزایش تولیدروزانه ۱۴میلیون لیتر بنزینوگازوییل در پالایشگاه بندرعباس
مجری طرح تکمیل و توسعه پالایشگاه بندرعباس خبر داد: طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس با بیش از ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی تا آذرماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
احمد فرزانه در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: پیشرفت این طرح در بخش مهندسی اصولی ۱۰۰ درصد، در مهندسی تفصیلی و خرید ۸۳ درصد، در تدارکات و تامین کالا ۷۰ درصد و در بخش ساختمان و نصب پروژه ۴۲ درصد است.
وی تاکید کرد: کار اجرایی این طرح از آغاز سال ۸۹ آغاز شده است و پیش بینی می شود عملیات تدارکات، خرید و ساخت کالاهای پروژه مرداد سال ۹۱ پایان یابد و عملیات اجرایی طرح تا پایان آذرماه سال آینده تکمیل شود.
مجری طرح تکمیل و توسعه ظرفیت پالایشگاه بندرعباس در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: هدف اصلی طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس، تولید نفت گاز و بنزین مطابق با استاندارد یورو ۵ است.
وی تصریح کرد: با اجرا و تکمیل طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس، روزانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین معمولی، ۳ میلیون و ۴۷۳ هزار لیتر بنزین سوپر، ۷ میلیون و ۹۰۵ هزار لیتر نفت گاز مرغوب، ۲۵۰ تن گوگرد دانه ای و ۳۳ هزار و ۶۰۰ لیتر گاز مایع به ظرفیت تولید روزانه این پالایشگاه افزوده خواهد شد.
مجری طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس تاکید کرد: طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس مشتمل بر ۹ واحد اصلی است که واحدهای تصفیه هیدورژنی نفتا با ظرفیت روزانه ۲۵ هزار بشکه، واحد بنزین سازی (اکتانایزر) با ظرفیت ۲۵ هزار بشکه، واحد تصفیه هیدروژنی نفتای سبک با ظرفیت ۱۶ هزار بشکه، واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک با ظرفیت ۱۶ هزار بشکه، واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه و واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت ۱۲۰ تن واحدهای تحت لیسانس (under lisence) این طرح هستند.
احمد فرزانه با تاکید بر این که با اجرای کامل این طرح تولید نفت سفید مرغوب و سوخت جت برای اهداف صادراتی کشور محقق خواهد شد، افزود: دو واحد شیرین سازی گاز با آمین به ظرفیت ۲۳۰ تن در روز و واحد عریان سازی آب ترش به میزان ۵۰۰ تن در روز و واحد جامدسازی گوگرد به ظرفیت ۲۵۰ تن در روز نیز واحدهای بدون لیسانس (non lisenced) این پروژه محسوب می شوند.
مجری طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت تاکید کرد: طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس در مقایسه با حجم پروژه های در حال اجرا به دلیل تولید فرآورده های با استاندارد بالا و با توجه به رقم سرمایه گذاری، سودآورترین پروژه پالایشگاهی در کشور محسوب می شود که با اجرای کامل آن، کیفیت انواع فرآورده های تولیدی این پالایشگاه به سطح استاندارد یورو ۵ خواهد رسید.
به گزارش شانا، طرح تکمیل و توسعه ظرفیت در پالایشگاه بندرعباس در قالب چهار پروژه رفع تنگناهای افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس، افزایش تولید بنزین، توسعه سیستم واردات ـ صادرات فرآوردههای نفتی پالایشگاه بندرعباس و ساخت اسکلههای جدید نفتی در بندرعباس در حال اجراست.
ظرفیت این پالایشگاه تا پایان تیر ۸۷، روزانه ۲۳۲ هزار بشکه بود که با اجرای پروژه رفع تنگناهای افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس در سال ۸۷، ظرفیت آن با ۸۸ هزار بشکه افزایش، به ۳۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
همچنین با توجه به این که در آینده خوراک پالایشگاه بندرعباس به وسیله خط لوله قشم- بندرعباس تامین خواهد شد و صادرات و واردات فرآوردههای نفتی از ۵۰ به ۷۸ هزار متر مکعب افزایش مییابد، ضروری است تاسیسات موجود صادرات و واردات فرآوردههای نفتی بندرعباس در اسکلههای شهید رجایی و فولاد، بازوهای بارگیری، خطوط لوله انتقال فرآورده به کشتی، مخازن، پمپها و سیستمهای اندازهگیری توسعه یابد.