سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ EN

ایران بر ضرورت حفظ تعادل بازار انرژی تاکید کرد

ایران در نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) بر توسعه همکاری تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برای حفظ ثبات بازار گاز تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، نماینده ایران در مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز که روز سه‌شنبه (۲۴ آبان) با سخنرانی امیر قطر آغاز به کار کرد، افزود: وزیر انرژی مصر (به عنوان رئیس اجلاس)، دبیر کل و دیگر روسای هیئت‌های نمایندگی و وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران از دیگر سخنرانان نشست این مجمع بودند.

محمدعلی خطیبی برگزاری این اجلاس را پشتوانه‌ای برای مجمع کشورهای صادرکننده گاز دانست و گفت: همه شرکت کنندگان در این اجلاس امیدوار بودند که برگزاری این اجلاس ضمن تقویت اهداف مجمع، زمینه ادامه حرکت رو به رشد و نقش آفرینی بیشتر آن در بازار گاز را فراهم و از منافع همه اعضا حمایت کند.

وی با اشاره به پیام رئیس‌جمهوری در نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز که توسط مهندس قاسمی قرائت شد، تشریح کرد:

در این پیام از سوی دکتر احمدی نژاد بر حفظ منافع کشورهای صادرکننده، درآمدها، نقش‌آفرینی در قیمت‌های گاز و کاهش ارزش دلار تاکید شده بود.

رئیس‌جمهوی در ادامه این پیام تاکید کرده بود که بر خلاف این که افکار عمومی معتقدند قیمت‌های انرژی در بازار بالاست، باید گفت که با کاهش ارزش دلار درآمد زیادی نصیب کشورهای صادرکننده نمی‌شود بلکه کشورهای مصرف‌کننده از محل دریافت مالیات‌ها درآمد بیشتری دریافت می‌کنند.

خطیبی همچنین خاطرنشان کرد: همکاری بیشتر تولید کنندگان و مصرف کنندگان گاز برای ثبات بازار، حفظ تعادل بازار، انتقال فناوری، جلوگیری از نوسان قیمت نفت، عکس‌العمل صادرکنندگان برای تنظیم بازار همزمان با نوسان قیمت نفت از جمله محورهای مورد تاکید وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در این نشست و مورد توجه بسیاری از شرکت کنندگان بود.

براساس این گزارش، نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز سه‌شنبه (۲۴ آبان) با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و سه کشور عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه برگزار شد. کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز ۴۲ درصد از تولید گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخایر گازی جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۵ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۰۹:۱۳۳۷۴ بازدید