سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ EN

وزارت نفت در زمینه HSE کارنامه ای ممتاز دارد

وزارت نفت در زمینه HSE کارنامه ای ممتاز دارد/پول خرج کردن برای HSE هزینه نیست،سرمایه گذاری است

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست می گوید:اگرچه کشورهای دنیا در تلاشند پیش بینی گرم شدن ۸ درجه ای دمای زمین را به دست کم ۲ درجه کاهش دهند،حتی اگر چنین تلاشی هم به نتیجه برسد ۲۵ جزیره جهان به زیر آب فرو خواهند رفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران ،محمد جواد محمدی زاده ،معاون رئیس جمهور و رئیس  سازمان حفاظت محیط زیست  در مراسم پایانی چهارمین همایش مدیران و متخصصان HSEوزارت نفت که عصر چهارشنبه در تهران برگزار شد؛عملکرد صنعت نفت را در حوزه HSE در بین سایر وزارتخانه ها  ممتاز  دانست و گفت :  تفکر HSE علاوه بر آنکه در ساختار سازمانی وزارت نفت مشهود است به سطوح مدیریتی و تصمیم گیری این وزارتخانه نیز رخنه کرده است .

محمدی زاده با بیان این مطلب افزود: رو به اتمام بودن منابع انرژی و توجه به پتانسیل های محیط زیستی برای ممانعت از انتشار آلایندگی در فضای زیست بشر، اهمیت رعایت استانداردها و الزام های مرتبط با حفظ محیط زیست را دوچندان کرده است.

وی از حضور ۷۵۰۰ نفر نیروی انسانی متخصص در ساختار HSE وزارت نفت تقدیر کرد و افزود: عملکرد وزارت نفت در دفع پساب های صنعتی   و پیشگیری از آتش سوزی ها، عملکرد مطلوبی بوده است.

به گفته وی هرگونه هزینه ای در بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست باید در حکم سرمایه گذاری تلقی شود چرا که جلوگیری از خسارات مالی و جانی از صرفه های اقتصادی و اجتماعی فراوانی برای صنعت نفت برخوردار است.

محمدی زاده بر ضرورت ارزش گذاری اقتصادی منابع پایه حیات از سوی وزارت نفت تاکید کرد و گفت: کشورهای بزرگ دنیا به صورت جدی این موضوع را مدنظر دارند تا از این طریق امکان ارزیابی خسارت ناشی از عدم رعایت اصول HSE فراهم شود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گرمایش زمین، تخریت لایه اوزن، از بین رفتن جنگل ها و مراتع، آلودگی دریاها، پدیده ظهور گرد و غبار و مواردی از این دست را از جدی ترین چالش های زیست محیطی جهان دانست و گفت: کشورهای دنیا درتلاشند پیش بینی افزایش ۵ تا ۸ درجه ای دمای زمین را به ۲ درجه کاهش دهند که حتی با تحقق این هدف نیز ۲۵ جزیره دنیا به زیر آب خواهد رفت و این موضوع نگران کننده است.

و ی در پایان توجه به مسائلی مانند مدیریت پسماندها، جلوگیری از فرسایش خاک ،مطالعات ارزیابی زیست محیطی در مرحله طراحی و اجرای پروژه بارگذاری در مناطق آب و هوایی مختلف با توجه به توان محیط، استفاده از فناوری های نوین و در نظر داشتن معیارهای آمایش مناطق را  در تصمیم گیری های مدیریتی مهم دانست و توجه به این موارد را به مسئولان اقتصادی و صنعتی کشور توصیه کرد.

وی افزود : باید توسعه پایدار را سرلوحه کار خود قرار دهیم و از هر تصمیمی که با توازن محیط زیست در تناقض است خودداری کنیم.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۴ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۰۷:۳۰۳۹۷ بازدید