سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ EN

برنامه ریزی وزارت نفت برای آموزش رایگان HSE به کارگران پیمانکار پارس جنوبی

معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل، در عین حال که پیمانکاران را کارآفرینان صنعت نفت می داند، معتقد است که باید اقدامات بیشتری برای رعایت الزامات بهداشت و ایمنی توسط پیمانکاران فعال در پارس جنوبی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حمد الله محمد نژاد؛ معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل، بعد از ظهر امروز (چهارشنبه ۱۱ آبان ماه)، در دومین روز از چهارمین گردهمایی مدیران و متخصصان HSE وزارت نفت با بیان این مطلب گفت: به منظور پیشگیری از بروز حوادث در مجموعه وزارت نفت، رعایت اصول  HSE از جانب پیمانکاران الزامی است.

وی با تاکید بر آموزش به عنوان رکن اصلی ارتقای HSE گفت: اخیرا در شورای معاونین و شورای عالی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، تصمیماتی مبنی بر آموزش رایگاه اصول HSE به نیروهای پیمانکاری فعال در این منطقه اتخاذ شده است.

محمدنژاد ارتقای جایگاه سازمانی HSE و بازنگری وضعیت نیروهای انسانی در این حوزه را ضروری  خواند و تصریح کرد: در این زمینه تغییر نگرش مدیران نسبت به HSE و تدوین نقشه راه آن، تقویت و اصلاح مدیریت ریسک و برنامه ریزی راهبردی در زمینه ایمنی، بهداشت و محیط زیست می تواند راهگشا باشد.

وی تولید و  توسعه را بدون در نظر گرفتن اصول HSE بی معنی دانست و با اشاره به خسارات اقتصادی و اجتماعی ناشی از وقوع حوادث در صنعت نفت گفت: نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه وزارت نفت است و صیانت از این سرمایه تکلیف ما است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل، صیانت از دارایی های سازمانی و حفظ محیط زیست را از دیگر اولویت های صنعت نفت در حوزه HSE خواند و تصریح کرد: تنها راهکار جلوگیری از حوادث شغلی، توسعه و بهبود مستمر عملکرد سیستم یکپارچه مدیریت HSE است.

محمدنژاد در ادامه با اشاره به رشد روزافزون انتشار گازهای گلخانه ای در جهان و احتمال افزایش ۵ تا ۸ درصد درجه حرارت کره زمین در آینده گفت: کشورهای توسعه یافته ۲۱ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند؛ این در حالی است که تولیدکننده ۷۶ درصد از گازهای گلخانه ای در جهان نیز هستند.

وی در تشریح راهکارهای وزارت نفت برای مقابله با فعالیت های مخرب زیست محیطی گفت: تلاش برای بهبود کیفیت فرآورده های تولیدی و برنامه ریزی برای طرح کهاب از جمله این فعالیت ها است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی و ساخت داخل خاطرنشان کرد: هم اکنون برای جمع آوری گازهای همراه مناطق خارگ و بهرگان، پروژه هایی با حجم نزدیک به ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری تعریف شده است که با تحقق این برنامه روزانه از سوزاندن ۱۷ میلیون مترمکعب گاز جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح صرفه اقتصادی قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.

محمدنژاد اضافه کرد: باید برنامه های دولت در خصوص کنوانسیون آب و هوا مورد توجه قرار گیرد و ایجاد ساختارهای سازمانی مدیریت بحران را مدنظر قرار دهیم.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۴ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۰۷:۳۱۵۱۷ بازدید