سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ EN

ایران دومین قدرت نفتی اوپک باقی می ماند

ایران دومین قدرت نفتی اوپک باقی می ماند/ تولید اوپک ۱۵ ماهه به سطح طبیعی خود بازمی گردد

دبیرکل اوپک با اشاره به قابلیت های ایران در تامین بخش قابل توجهی از نیاز نفت جهان گفت: ایران همچنان دومین قدرت نفتی اوپک باقی می ماند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، عبدالله سالم البدری؛ دبیر کل اوپک در نشست خبری که صبح امروز (سه شنبه ۱۰ آبان ماه) در حاشیه همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت برگزار شد، به نقش موثر ایران در تامین نیاز جهانی نفت تاکید کرد و گفت: ایران منابع هیدروکربوری غنی در اختیار دارد و به همین دلیل همچنان نقش موثر خود را به عنوان دومین تولید کننده اوپک حفظ خواهد کرد.

وی در مورد تولید نفت عراق و مباحثی که درباره ارتقای جایگاه این کشور در اوپک مطرح شده است، نیز گفت: بحث عراق خاص است و بعید می دانم که تا پایان سال ۲۰۱۲ میلادی در مورد سهمیه بندی عراق در اوپک بحث و گفت‌وگو صورت گیرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: باید با کشورهای عضو به سطح قابل قبولی از تولید روزانه دست یابیم؛ چراکه اگر هر کشوری بخواهد خودسرانه نفت خود را روانه بازار کند، بدون شک قیمت ها دچار چالش می شود.

البدری تاکید کرد: تلاش می کنیم تا درباره سقف تولید به توافق نظر با اعضای اوپک برسیم و پس از این توافق باید همه ملزم به رعایت آن باشند.

وی با اشاره به اینکه لیبی به زودی تولید نفت خود را آغاز می کند، گفت: تاسیسات نفتی این کشور آسیبی ندیده و لیبی با قدرت افزایش تولید نفت را در دستور کار خود قرار داده است.

البدری ادامه داد: پیش بینی می شود با بازگشت لیبی به سبد تولید نفت اوپک، تولید این سازمان طی ۱۵ ماه به سطح طبیعی خود بازگردد.

وی در مورد قیمت های جهانی نفت گفت: قیمت ۱۰۰ دلار قیمتی مناسب است و به نظر نمی رسد که این قیمت پایین تر از این رقم بیاید.

دبیرکل اوپک در خصوص کمرنگ شدن توسعه صنعت نفت ایران در سایه تحریم ها نیز گفت: تحریم سرعت رشد و توسعه را کم کند اما نمی تواند جلوی پیشرفت را بگیرد و من با تجربه ۱۰ ساله وزارت نفت در لیبی قاطعانه می گویم ایران به عنوان یک کشور قدرتمند شرایطی متفاوت از لیبی دارد.

وی ادامه داد: ایران کشوری قوی و توسعه یافته تر از لیبی بوده و ممکن است تحریم ها فقط در مسیر توسعه کندی ایجاد نماید که امیدواریم روزی برسد که کلمه تحریم از ادبیات حذف شود؛ چراکه دنیای امروز دنیای گفت‌وگو است نه تحریم.

 

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۱ آبان ۱۳۹۰ساعت: ۰۷:۰۹۳۲۱ بازدید