تاکید دبیرکل اوپک به رعایت سهمیهها از سوی اعضای این سازمان
عبدالله سالم البدری گفت: تلاش می کنیم تا درباره سقف تولید به توافق نظر با اعضای اوپک برسیم و پس از این توافق باید همه ملزم به رعایت آن باشند.
به گزارش خبرنگار شانا، دبیرکل اوپک پیش از ظهر امروز (سه شنبه ۱۰ آبان) در حاشیه همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز تاکید کرد: اوپک یک سازمان اقتصادی بوده و ایران به عنوان یکی از پایه گذاران این سازمان نقشی تاثیرگذار و موثر در این سازمان ایفا می کند و همکاری مطلوبی با اوپک دارد.
البدری در مورد تحریم های غیر قانونی علیه کشورمان گفت: ممکن است که تحریم سرعت رشد و توسعه را کم کند اما نمی تواند جلوی پیشرفت را بگیرد و من با تجربه ۱۰ ساله وزارت نفت در لیبی قاطعانه می گویم ایران به عنوان یک کشور قدرتمند شرایطی متفاوت از لیبی دارد.
وی ادامه داد: ایران کشوری قوی و توسعه یافته تر از لیبی بوده و ممکن است تحریم ها فقط در مسیر توسعه کندی ایجاد نماید که امیدواریم روزی برسد که کلمه تحریم از ادبیات حذف شود چون دنیای امروز دنیای گفتوگو است نه تحریم.
البدری در مورد قیمت های جهانی نفت گفت: قیمت ۱۰۰ دلار قیمتی مناسب است و به نظر نمی رسد که این قیمت پایین تر از این رقم بیاید.
دبیرکل اوپک افزود: علت عدم توفیق اجلاس قبلی اوپک به دلیل شرایط اقتصادی خاصی بود که بر دنیا حاکم شده و گزارشی بود که با دو نقطه نظر متفاوت از دبیرخانه به اعضا ارائه شده بود.
وی ادامه داد: اکنون شرایط عوض شده و بازگشت لیبی به بازار سبب خواهد شد تا ۱۵ ماه آینده تولید نفت این کشور به سطح اولیه خود که بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود بازگردد.
دبیرکل اوپک با اشاره به مذاکرات خود با مهندس قاسمی به عنوان رئیس اوپک، تصریح کرد: ایشان نیز بر این قضیه تاکید کردند که باید در اجلاس آتی به سمت توافق و اجماع با اعضا پیش برویم.
البدری در مورد جلسه روز گذشته خود با وزیر نفت تصریح کرد: در این جلسه مثبت و سازنده آخرین تحولات اقتصادی جهان و اروپا و همچنین بحران بدهی دولت های اروپایی و بحران اقتصادی آمریکا بررسی شد.
البدری گفت: همه کشورهای عضو اوپک باید تلاش کنند که زمینه توافق عمومی برای اجلاس ماه دسامبر این سازمان فراهم شود.
دبیر کل اوپک در مورد تولید نفت عراق و مباحثی که درباره ارتقای جایگاه این کشور در اوپک مطرح شده است، گفت: بحث عراق خاص است و بعید می دانم که تا پایان سال ۲۰۱۲ میلادی در مورد سهمیه بندی عراق در اوپک بحث و گفتوگو صورت گیرد.
البدری ادامه داد: اوپک در مسیر تنظیم بازار نقش آفرین است و شاهد بودیم که در اجلاس سال ۲۰۰۸ الجزیره با توافق اعضا سقف تولید به ۲۴ میلیون و ۸۴۵ هزار بشکه رسید اما از سال ۲۰۱۰ تا کنون این سهمیه بندی ها رعایت نشده و در سپتامبر گذشته تولید اوپک به ۲۹٫۹ میلیون بشکه در روز رسید.
وی ادامه داد: این در حالی است که سهمیه عراق در چارچوب سهمیه بندی اوپک نبود و لیبی نیز در اجلاس پیشین سهمیه ای نداشت.
البدری افزود: اوپک در طول ۵۱ سال عمر فعالیت خود شرایط خوب و بد مختلفی را تجربه کرده است و سازمان شکننده ای نیست و با ایفا کردن فعالیت های اقتصادی خود نشان داده که سازمانی سیاسی به شمار نمی رود.