وزیر نفت: ایجاد هماهنگی و تفاهم بین اعضای اوپک ضروری است
وزیر نفت عصر امروز با دبیرکل اوپک دیدار و در این نشست بر ضرورت هماهنگی و تفاهم اعضای اوپک در نشست آتی این سازمان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، عبدالله سالم البدری، دبیر کل اوپک که برای شرکت در همایش بینالمللی فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز ایران به تهران آمده است، عصر امروز (دوشنبه ۹ آبان) با رستم قاسمی رئیس این سازمان و وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
وزیر نفت در حاشیه این نشست درباره مذلکرات خود با دبیر کل اوپک به خبرنگار شانا گفت: در دیدار با دبیرکل اوپک مذاکراتی در مورد کنفرانس آینده این سازمان انجام شد.
رئیس اوپک ادامه داد: در این نشست در مورد کلیات سهمیه بندی اوپک صحبت و قرار شد تا با توجه به وضعیت لیبی در کنفرانس آینده مذاکراتی انجام شود.
قاسمی در مورد بازگشت لیبی به بازار نفت گفت : بنا به گفته آقای البدری میزان سهمیه و تولید نفت لیبی که به علت مشکلات داخلی این کشور متوقف شده بود به حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
وی افزود: به نظر می رسد که تا یک سال آینده تولید نفت لیبی به میزان سهمیه های مشخص شده خود در اوپک بازگردد و به این ترتیب می بایست کشورهایی که سهمیه لیبی را پوشش داده بودند، تولید خود را کاهش دهند.
رئیس اوپک ادامه داد: قرار شد اقای البدری به پیشنهاد ایران مذاکراتی را با دیگر اعضای اوپک داشته باشد تا کشورهای عضو در کنفرانس آینده به تفاهم همه جانبه ای دست یابند.
وزیر نفت نشست امروز خود با دبیرکل اوپک را مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: در این نشست هماهنگی های خوبی صورت گرفت و قرار شد در مدت ۲ ماه باقی مانده تا اجلاس بعدی اوپک، از سوی ایشان با سایر اعضا مذاکراتی انجام شود تا در این نشست با دیگر اعضا به یک توافق کلی برسیم.
این گزارش می افزاید، وزیر نفت پیش از این با اشاره به اهمیت ثبات در بازار نفت و در باره محورها و برنامه های ایران در اجلاس آینده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ۲۳ آذر ماه ( ۱۴ دسامبر) در وین برگزار می شود، گفته بود: ایران به عنوان رئیس اوپک، از حفظ سقف تولید در اجلاس آینده حمایت خواهد کرد و اگر سقف کنونی تولید نفت حفظ شود، قیمت نفت که قیمتی عادلانه است، تغییر نخواهد کرد.
رئیس اوپک با تاکید بر این که قیمت نفت خام در سراسر دنیا باید به صورت عادلانه حفظ شود، تاکید کرده بود: درخواست ایران در نشست آینده اوپک، حفظ سقف تولید و رعایت آن از سوی کشورهای عضو است، زیرا این موضوع هم به نفع مصرف کنندگان و هم تولیدکنندگان است.