سال مهار تورم و رشد توليد
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ EN

برنامه‌ریزی دقیق در بخش افزایش تولید، توسعه و اکتشاف نفت

معاون وزیر نفت بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق در بخش افزایش تولید، توسعه و اکتشاف و قرار گرفتن این موضوعات در دستور کار مسئولان و فعالان عرصه صنعت نفت تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس احمد قلعه‌بانی در بازدید وزیر نفت از شرکت نفت خزر  گفت: باید میزان تولید را افزایش دهیم و نگذاریم به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده تولید نفت دستخوش تغییرات شود.

وی افزود: اکنون تلاش می‌شود که افت تولید به حداقل برسد و با استفاده از منابع مالی جدید و پرداخت به موقع بودجه های مورد  نیاز، تلاش می کنیم امسال بتوانیم حداکثر بهره برداری را از میدان‌های نفتی داشته باشیم.

مهندس قلعه بانی ادامه داد: در حال حاضر برداشت از میادین مشترک نفت و گاز در خلیج فارس، دریای خزر و غرب کشور، جلوگیری از خام فروشی در بلندمدت و افزایش مزیت نسبی از مهمترین اولویتهای کاری شرکت ملی نفت ایران به شمار می رود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون موانع و مشکلات توسعه ساخت داخل در سه محور اصلی طبقه‌بندی می شود، بیان داشت: مشکلات ساختاری و عملکردی در مجموعه دستگاههای دولتی و عمومی، موانع مربوط به سازندگان داخلی و اقلام ساخت داخل و مشکلات مربوط به استفاده شرکت‌های مصرف‌کننده تجهیزات از مهم‌ترین موانع در این بخش هستند.

افزایش سطح تجربه حفاری ایران در آب‌های عمیق در سال‌های آتی

رییس هیات مدیره شرکت نفت‌خزر گفت: با انجام عملیات حفاری در دریای خزر و کسب تجربه حفاری در آب‌ های عمیق در چند سال آینده، دانش و فناوری صنعت نفت تکمیل می‌شود.

مهندس محمود زیرکچیان‌زاده افزود: دریای خزر با داشتن ذخایر گسترده نفت و گاز،‌ پتانسیل بزرگی برای کشور به شمار می‌آید.

وی با تاکید بر این که قطب جدید نفت و گاز کشور (دریای خزر) همانند جنوب باید از توجه ویژه برخوردار باشد، گفت: با برداشت ذخایر نفت و گاز در شمال کشور، به موقعیتی ویژه دست می‌یابیم.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران موقعیت استثنایی شمال و جنوب کشور در بخش سوآپ و ترانزیت را از دیگر مزیت‌های صنعت نفت برشمرد و یادآوری کرد: با فراهم‌کردن زیرساخت‌های ترانزیت و سوآپ بین این دو پهنه آبی، می‌توان از موقعیت خاص دریایی خزر به عنوان دریاچه‌ای بسته استفاده کرد و منابع آن و کشورهای ساحلی خزر را از مسیر ایران به آب‌های آزاد خلیج فارس منتقل ساخت.

این مقام مسئول همچنین با  اشاره به این که برای عملیات حفاری در خزر منحصر به دکل امیر کبیر نشویم، تاکید کرد: باید با امضای قراردادهای مناسب در آب‌های عمیق، گام‌های جدیدی در این منطقه برداشت. سابقه نیم قرن فعالیت در میادین نفتی خلیج فارس‌ اعتباری تاریخی به صنعت نفت کشور بخشیده است.

وی یکی دیگر از الزامات حداکثرسازی حضور دریایی را نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: برای توسعه میادین دریایی نیازمند یک سیاست انبساطی در نیروی انسانی به خصوص در بحث پرداخت‌ها هستیم. در این رابطه سکوی امیرکبیر نمونه بارز توانمندی متخصصان ایرانی درساخت سکوهای نیمه شناور است.

وی همچنین گفت: آرزوی دیرینه مردم ایران کشف منابع هیدروکربنی در دریای خزر است و امیدوریم که این موضوع پس از دهها سال انتظار به سرانجام رسیده و کام مردم ایران شیرین شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۰ مهر ۱۳۹۰ساعت: ۰۷:۱۵۳۷۲ بازدید