برنامه بومیسازی دانش فنی ساخت دکلهای حفاری دریایی در وزارت نفت
معاون وزیرنفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری از برنامه ریزی وزارت نفت برای بومیسازی دانش فنی ساخت دکلهای حفاری و حمایت مالی با استفاده از صندوق توسعه ملی خبر داد.
مهندس محسن خجسته مهر در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت (MOP) با اشاره به فعالیتهای توسعهای وزارت نفت در بخش بالادست صنعت نفت اظهار کرد: نیاز کشور به ساخت دکلهای حفاری خشکی و دریایی روز به روز افزایش مییابد و وزارت نفت به دنبال بومیسازی ساخت دکل های حفاری دریایی است.
وی با اشاره به تشکیل جلسات متعددی با حضور کارگروه نفت در خصوص بومیسازی ساخت دکلهای حفاری دریایی تشریح کرد: نتایج حاصل از این جلسات استفاده از بخش خصوصی و پیمانکاران برای ساخت دکلهای حفاری در داخل کشور بود.
مهندس خجسته مهر افزود: در بخش ساخت داخل باید با پیمانکاران و مشاوران پیمانها را بهگونهای امضا کنیم که برای آنها جذاب بوده و زمینه مشارکتشان را فراهم کند.
وی با بیان این که برای ساخت دکلهای دریایی به ۲٫۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است، اظهار داشت: یکی از مکانیزمهای تامین مالی ساخت این دکلها استفاده از صندوق توسعه ملی است.
معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با تاکید بر اینکه تایید دانش فنی ساخت دکلهای حفاری بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد، توضیح داد: برای ساخت این دکلها کنسرسیومی تشکیل و شرکتهایی که توانایی ساخت دکلهای حفاری دریایی را دارند، مشخص شدهاند که تا کنون در این زمینه ۹ شرکت اعلام آمادگی کردهاند.
وی همچنین تصریح کرد: جلوگیری از خروج ارز، کاهش هزینهها، ایجاد اشتغال، کمک به انتقال تکنولوژی و حضور پیمانکاران داخلی در پروژههای فراساحلی از دیگر دستاوردهای این طرح خواهد بود.
بر پایه این گزارش، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت پیش از این گفته بود: بنابر برنامهریزیهای انجام شده، وزارت نفت قصد دارد تا نیاز دکلهای دریایی و خشکی حفاری را بهمنظور توسعه و نگهداشت توان تولید در سالهای آینده حل کند و در همین راستا تامین، بازسازی و نوسازی و ارتقای ناوگان حفاری در برنامههای صنایع بالادستی نفت گنجانده شده است.
به گفته وی برنامهریزی مفصلی برای تامین و ساخت دکلهای حفاری به ویژه دکلهای دریایی از سوی بخش خصوصی شامل شرکتهای داخلی و خارجی انجام شده است؛ همچنین مجموعه صنعت نفت آمادگی دارد تا در خصوص ارائه دانش فنی تجهیز ناوگان حفاری به بخش خصوصی تسهیلاتی ارایه دهد.