سال مهار تورم و رشد توليد
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ EN

ضرورت تثبیت سقف تولید نفت در نشست آتی اوپک

مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت و رئیس کنونی اوپک با اشاره به اهمیت ثبات در بازار نفت، تصریح کرد: ایران برای حفظ قیمت عادلانه نفت، در اجلاس آینده اوپک خواهان تثبیت سقف تولید فعلی خواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، وزیر نفت درباره محورها و برنامه‌های ایران در اجلاس آینده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ۲۳ آذر ماه ( ۱۴ دسامبر) در وین برگزار می شود، افزود: ایران به عنوان رئیس اوپک، از حفظ سقف تولید در اجلاس آینده حمایت خواهد کرد.

مهندس قاسمی با بیان این که قیمت نفت خام برای ایران و همه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان جهانی، مهم و حیاتی به شمار می آید، اظهار کرد: اگر سقف کنونی تولید نفت حفظ شود، قیمت نفت که قیمتی عادلانه است، تغییر نخواهد کرد.

رئیس اوپک با تاکید بر این که قیمت‌نفت خام در سراسر دنیا باید به صورت عادلانه حفظ شود، ادامه داد: درخواست ایران در نشست آینده اوپک، حفظ سقف تولید و رعایت آن از سوی کشورهای عضو است، زیرا این موضوع هم به نفع مصرف‌کنندگان و هم تولیدکنندگان است.

براساس این گزارش، علی النعیمی، وزیر نفت عربستان، نیز چندی پیش پس از دیدار با پائلو رومانی، وزیر صنایع ایتالیا در ریاض اعلام کرد: بازارهای جهانی نفت خام متعادل و عربستان سعودی آماده کمک به ثبات در بازار است.

عربستان سعودی و برخی کشورهای اوپک حوزه خلیج فارس، پس از نشست ۱۵۹ اوپک در وین اتریش و تصمیم اوپک مبنی بر حفظ سقف تولید، برخلاف این تصمیم و به طور یک جانبه تولید خود را افزایش دادند.

یک مقام اوپک حوزه خلیج فارس در ماه سپتامبر اعلام کرده بود: عربستان سعودی در ماه اوت تولید خود را به ۹ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داد، در حالی که این مقدار در ماه ژوئیه روزانه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بود اما این کشور همچنان تصمیم نگرفته است با بازگشت نفت لیبی به روند عادی، چه مقدار نفت روانه بازار کند.

همچنین عبدالله سالم البدری، دبیرکل اوپک، پیش تر گفته بود: چنانچه تولید نفت خام لیبی تا نشست ماه دسامبر سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به سطح مطلوبی برسد، اعضای این سازمان درباره تغییر سهمیه های تولید به بحث و گفت و گو خواهند پرداخت.

علی عبید الیبهونی، نماینده امارات در هیئت عامل اوپک، اعلام کرده با وجود تعادل میان عرضه و تقاضای نفت خام، چشم انداز تقاضای جهانی نفت نگران کننده است.

وی تاکید کرد: بازار جهانی نفت متعادل است، اما به دلیل بحران اقتصادی جهان، تقاضای نفت خام شرایط مطلوبی ندارد.

وی افزود: بحران بدهی های منطقه یورو و چشم انداز ضعیف تقاضای نفت در بخش های از بازارهای آسیایی به یک نگرانی عمده برای تولیدکنندگان تبدیل شده است.

همچنین محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی قطر، گفته است: به دنبال بحران مالی اروپا و نگرانی ها درباره شرایط اقتصادی جهان، روند تقاضای جهانی نفت خام کند شده است.

وی افزوده است: عرضه نفت خام در بازارهای جهانی شرایط مطلوبی دارد و به دلیل بحران مالی کشورهای منطقه یورو و نگرانی‌های عمومی درباره شرایط اقتصادی جهان تقاضای جهانی نفت خام با کاهش همراه بوده است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۳ مهر ۱۳۹۰ساعت: ۰۸:۱۴۲۶۳ بازدید