افزایش تولید محوریترین برنامه وزارت نفت است
وزیر نفت افزایش تولید و تسریع در برداشت از میادین مشترک را از جمله محوریترین برنامههای وزارت نفت دانست که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، مهندس رستم قاسمی صبح امروز یکشنبه (۱۰ مهر) در دومین نشست تخصصی با پیمانکاران، مهندسان مشاور و سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: در این زمینه روانسازی مسائل و مقررات برای انجام کارها توسط مجریان و پیمانکاران در اولویت قرار دارد.
وی درخصوص حل مسائل مالی که یکی از دغدغههای پیشروی پیمانکاران و سازندگان محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در نظر داریم تا با فروش اوراق مشارکت ریالی و ارزی، فروش نفتخام به مردم و همچنین استفاده از منابع بانکی مشکلات پیش رو را از میان برداریم.
به گفته وی درحال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که با جذب بخشی از این نقدینگی، علاوه بر اجرای هرچه سریعتر پروژههای پر بازده صنعت نفت، سود مناسبی از این سرمایهگذاری به مردم کشورمان تعلق خواهد گرفت.
مهندس قاسمی با تاکید بر ضرورت توجه به سه عامل مهم زمان، قیمت و کیفیت در ساخت تجهیزات و مراحل اجرای پروژهها خاطرنشان کرد: توجه به این سه موضوع کلیدی از عوامل توسعه بهموقع و منطقی میادین مشترک است که باید بیش از گذشته مورد توجه تمامی فعالان این صنعت قرار گیرد.
وی با بیان این که در حال حاضر وضعیت صنعت نفت از منظر ساخت و اجرا مطلوب است، اضافه کرد: امروز در کشور با بهرهگیری از دانش فنی مهندسان و مشاوران داخلی دیگر نیاز به استفاده از مشاوران خارجی وجود ندارد.
این عضو کابینه دولت با تاکید باید بر اینکه با تلاش بیشتر، روی موضوع استخراج و تولید از میادین مشترک تمرکز کنیم تا کمترین زمانی را از دست ندهیم، تصریح کرد: برای حل مشکلات داخلی و خارجی نیازمند حمایتهای همهجانبه دولت هستیم.
وی به فعالسازی شورای عالی راهبری و سیاستگذاری ساخت داخل و شورای راهبری سیستمهای یکپارچهسازی گواهینامههای کیفیت اشاره و یادآوری کرد: در این دو شورا نمایندگانی از وزارت نفت و بخش خصوصی حضور دارند که سازندگان و پیمانکاران داخلی میتوانند نمایندگان خود را برای ارائه نظرات و پیشنهادات مورد نظر به این شورا معرفی کنند.
مهندس قاسمی با تاکید بر ضرورت پیشبینی محدودیتهای توسعهای در صنعت نفت در سالهای آتی و ارائه راهکارهای مناسب در راستای اجرای هرچه بهتر برنامهها، عنوان کرد: اگر بخواهیم هرچه سریعتر به برنامه زمانبندی شده برسیم باید مسائل پیشرو را پیشبینی کرده و با آگاهی از آنها گام برداریم.
برنامه جلوگیری از خامفروشی و توسعه صادرات فرآوردههای نفتی
وزیر نفت با اشاره به این که در تلاش هستیم با جلوگیری از خامفروشی نفتخام به سوی صادرات فرآوردههای نفتی گام برداریم، اظهار داشت :باید با ساخت پالایشگاهها و تاسیسات فرآورشی از خامفروشی نفت جلوگیری کرده و به سمت صادرات فرآوردههای نفتی با ارزشافزوده بالاتر پیشرویم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مناقصههای اجرای پروژهها در جریان است، گفت: استفاده از کالای داخلی در کشور، اثبات ساخت کالا در داخل، توجه به زمانبندی ساخت و کیفیت کالا از موارد بسیار مهمی است که باید مدنظر پیمانکاران و سازندگان داخلی قرار گیرد.
مهندس قاسمی حمایت از پروژههای پژوهشی را از وظایف وزارت نفت برشمرد و تصریح کرد: باید در صنعت نفت وندورلیست واحدی داشته باشیم. صنعت نفت ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی سند چشمانداز نقش تعیینکنندهای برای رسیدن به اهداف برنامه چشمانداز دارد و با توجه به اینکه نفت رکن اصلی اقتصاد کشور است، مشارکت فعالان بخش خصوصی میتواند این صنعت پیشران را در مسیر توسعه کمک کند.
وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که صنایع بالادستی تولید نفت و گاز به بهترین شرایط خود برسد اما با توجه به اینکه بیشتر میدانهای ما در نیمه دوم عمر خود هستند، نیاز است با برنامهریزی و سرمایهگذاریهای جدید، میزان تولید از آنها را افزایش دهیم.
ضرورت ورود سازندگان تجهیزات به حوزه صادرات تجهیزات
در این زمینه همچنین مهندس جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز با اشاره به این که شرکتها، تولیدکنندگان و سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران باید به این توانمندی برسند که محصولات خود را صادر کنند، اظهار داشت: زمانی که سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت به صادرکننده تبدیل شوند، به آن معناست که محصولات آنها استانداردهای بینالمللی را دارد و با کیفیت جهانی عرضه می شود.
وی تأکید کرد: سازندگان داخلی باید ضمن افزایش کیفیت محصولات تولیدی خود، این محصولات را با قیمت مناسب در بازار داخل عرضه کنند، چراکه قیمت مناسب برای تجهیزات، یکی از اصلی ترین معیارهای به کارگیری آنها در صنعت نفت است.
هندس اوجی با بیان این که شرکت ملی گاز با حمایت از سازندگان تجهیزات داخلی سعی درخودکفایی آنها داشته و دارد، ادامه داد: شرکتهای داخلی باید تلاش کنند تا ضمن ارتقای کیفیت محصولات تولیدی خود، آنها را با قیمت تمام شده مناسبی عرضه و در بخش خدمات و سرویسدهی نیز بیشتر فعال شوند.
وی در باره حمایت وزارت نفت در زمینه فرهنگسازی و توسعه بازار اظهار داشت: سازندگان با مناسب و متعادل کردن هزینهها، شرایط را برای فرهنگسازی، توسعه و استفاده بیشتر مردم از محصولات کارآمد خود در این عرصه فراهم می کنند.
معاون وزیر نفت با بیان این که کیفیت بسیاری از محصولات و تجهیزات تولید شده از سوی سازندگان داخلی با نمونه مشابه خارجی برابری میکند، اظهار داشت: بر اساس تمهیدهای اندیشیده شده، پیشبینی میشود حجم استفاده از محصولات و تجهیزات ساخت داخل در پروژهها افزایش یابد.
براساس این گزارش، صبح امروز با حضور وزیر نفت و دکتر مقدم معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت، مهندس خجسته مهر معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربنی وزارت نفت، دکتر بازرگانی معاون امور حقوقی و مجلس، مهندس قلعه بانی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مهندس اوجی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مهندس ضیغمی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و مهندس بیات معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دومین نشست تخصصی با نمایندگانی پیمانکاران، مهندسان مشاور و سازندگان تجهیزات صنعت نفت به میزبانی شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.