سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ EN

۷ پالایشگاه کشور تا پایان سال خصوصی می‌شود

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تاکید بر شتاب گیری برنامه خصوصی سازی شرکت های زیرمجموعه پالایش و پخش گفت: امسال ۷ پالایشگاه از ۹ پالایشگاه موجود در کشور خصوصی می شود و سهام آنها در اختیار خریداران و سهامداران جدید قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار شانا، علیرضا ضیغمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران امروز (یکشنبه ۶ شهریور) در جمع خبرنگاران افزود: برنامه خصوصی سازی شرکت های پالایشی در قالب اصل ۴۴ مهمترین برنامه کاری این شرکت در سال ۹۰ خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: شرکت های زیرمجموعه پالایش و پخش شامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت ملی _ مهندسی و ساختمان نفت ایران، شرکت مهندسی و توسعه پالایشگاه ها و ۷ شرکت پالایشگاهی است که این شرکت ها واگذار شده و یا به صورت مدیریت در شرکت پالایش و پخش باقی می مانند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در فهرست واگذاری ها قرار دارد، گفت: برای اینکه این واگذاری ها به نحو صحیح انجام شود، بخش حاکمیتی جدا شده و مدیریتی باقی می ماند و باقی شرکت ها در قالب بخشی از شرکت پالایش و پخش به کار خود ادامه می دهد.
ضیغمی همچنین افزود: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز که بیش از ۹۰ درصد وظایف آن حاکمیتی است به عنوان یک مدیریت در شرکت پالایش و پخش باقی می ماند.
وی تاکید کرد که بخشی از شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران نیز حاکمیتی باقی مانده و بقیه آن واگذار می شود.
ضیغمی همچنین افزود: از شرکت های پالایشی نیز که برنامه واگذاری آن ها در قالب اصل ۴۴ تعیین تکلیف نهایی شده است دو شرکت پالایشی آبادان و اراک دولتی باقی مانده و ۷ شرکت دیگر واگذار می شود.
ضیغمی همچنین درباره واگذاری مخازن ذخیره سازی شرکت ملی پخش فرآورده های نفت ایران در قالب اصل ۴۴ گفت: در این بخش نیز، بخش های حاکمیتی و مخازن استراتژیک در مالکیت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران باقی مانده و مابقی واگذار می شود.
وی با تاکید بر واگذاری مخازن محلی به بخش خصوصی افزود: هم اکنون برخی شرکت های سرمایه گذاری و بازنشستگی متقاضی خرید مخازن شرکت پخش هستند که پیگیری کار واگذاری این مخازن در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به واگذاری واحد سوختگیری فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: واحدهای سوختگیری از حساسیت بالائی برخوردار بوده و به همین دلیل واگذاری آن ها با حساسیت بیشتری دنبال می شود.
افزایش تولید بنزین با افتتاح طرح های توسعه ای پالایشگاهی تا پایان نیمه اول سال ۹۱
علیرضا ضیغمی با تاکید بر راه اندازی تمامی طرح های توسعه ای پالایشگاهی کشور تا پایان نیمه اول سال ۹۱ گفت: با راه اندازی این طرح ها تولید بنزین کشور روزانه ۴۰ میلیون لیتر افزایش پیدا می کند که این مهم علاوه بر افزایش ظرفیت بنزین تولیدی کشور، امکان صادرات این فرآورده استراتژیک را نیز فراهم خواهد آورد.
وی با اشاره به طرح های مورد بهره برداری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در ایام هفته دولت گفت: با راه اندازی فاز دوم طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در هفته دولت، روزانه حدود ۳ میلیون لیتر بنزین در واحد اکتانایزر این پالایشگاه تولید می شود.
ضیغمی با اشاره به نیاز برخی از پالایشگاه های کشور جهت دریافت بنزین سوپر و مخلوط کردن آن با بنزین تولیدی تاکید کرد: با راه اندازی دیگر طرح های بهینه سازی نظیر طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان و … نیاز این پالایشگاه ها به بنزین سوپر قطع شده و کاملا خودکفا می شوند و از بنزین سوپر مازاد تولیدی پالایشگاه ها برای مصرف داخلی و صادرات استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: راه اندازی مرحله اول پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، به جز هزینه های زیرساخت، حدود ۱۲۶ میلیون یورو هزینه در برداشته است.
معاون وزیر نفت گفت: واحد آر.اف.سی.سی در سه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند،آبادان و اصفهان به زودی اجرایی می شود.
ضیغمی با اشاره به پروژه های در دست راه اندازی افزود: دو پروژه دیگر نیز در پالایشگاه شهید تندگویان اجرا می شود که شامل احداث برج خنک کننده و نصب و راه اندازی زباله سوز صنعتی است که برج خنک کننده این پالایشگاه در هفته دولت راه اندازی می شود.
وی افزود: در پالایشگاه بندر عباس نیز چندین پروژه از جمله اجداث ساختمان ابزار دقیق، ساختمان اداری، خرید و نصب سیستم های تهویه مطبوع، هشت مخزن فرآورده و … با هزینه ای بالغ بر ۲۵۶ میلیارد تومان به زودی راه اندازی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: تعدادی انبار ذخیره سوخت نیز در دست راه اندازی است که برخی از آنها در هفته دولت بهره برداری می شود.
ضیغمی با بیان این که ظرفیت ذخیره سازی سوخت کشور حدود ۱۲٫۵ میلیارد لیتر است، گفت: با ید تا پایان برنامه پنجم توسعه این رقم به ۱۷ میلیارد لیتر افزایش یابد.
وی با بیان این که یک میلیارد لیتر مخزن ذخیره سازی نیز در آستانه بهره برداری است، گفت: اسلام آباد، قصر شیرین، چابهار، اردبیل، شهر کرد، زنجان و ناحیه سمنان از جمله مناطقی هستند که این مخازن ساخته شده و بخشی از آن در هفته دولت بهره برداری می شود.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: تعدادی پروژه در بخش خطوط لوله و مخابرات نیز در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید که شامل افتتاح خط لوله ۱۴ اینج حد فاصل تبریز_ میان دو آب با ۱۴۳ کیلو متر طول و هزینه ۵ میلیارد تومانی، خط لوله ۱۵۴ کیلومتری حد فاصل آبادان به منطقه نظامیه اهواز و خط لوله ۲۶ اینچ و ۷۷ کیلومتری تلمبه خانه رازان.
وی با بیان این که تعدادی از نیروگاه های کشور با خط لوله سوخت رسانی می شود، گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد نیروگاه ها از این طریق سوخت رسانی می گردد.
ضیغمی از سوخت رسانی (نفت کوره) به چند نیروگاه کشور از طریق خط لوله خبر داد و گفت: هم اکنون نیروگاه ها ذخیره سوخت دوم قابل قبولی در حد ۴۰ تا ۴۵ روز در اختیار دارند.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تشریح عملکرد چند ماهه گذشته این شرکت اظهار داشت: احداث ۱۳۳ کیلومتر خط لوله جدید برای انتقال سوخت به نیروگاه ها، نوسازی ۱۷۰ کیلیومتر خط لوله های موجود و ۳۷۳ کیلومتر خط انتقال نوسازی و جایگزین شده از جمله این عملکرد بوده است.
توسعه جایگاه های سی ان جی
وی با بیان این که هفته آینده در شهرستان ورامین نیز ۵۰ جایگاه سی.ان.جی به صورت همزمان افتتاح خواهد شد، گفت: به فاصله یک ماه آینده نیز ۵۰ جایگاه دیگر نیز در سراسر کشور به بهره برداری خواهد رسید، ضمن آن که هم اکنون با احتساب این جایگاه های یاد شده رقم جایگاه های سی.ان.جی به هزار و ۷۷۰ جایگاه خواهد رسید.
ضیغمی گفت: با توجه به ظرفیت جایگاه های سی.ان.جی هم اکنون معادل ۱۷ تا ۱۸ میلیون لیتر بنزین با گاز جایگزین شده است که این توان تا ۳۰ میلیون لیتر قابل افزایش است.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان این که راندمان جایگاه های سی.ان.جی می تواند تا دو برابر میزان کنونی به خودروها سوخت رسانی کند، گفت: هم اکنون میانگین استفاده از این جایگاه ها ۱۰ ساعت در روز است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: قرارداد احداث ۲ هزار و ۵۵۰ جایگاه سی ان جی از ستاد حل و نقل سوخت گرفته شده و بخش عمده ای نیز از تجهیزات آماده است.
افزایش ظرفیت پالایشگاه ها
معاون وزیر نفت در رابطه با افزایش ظرفیت پالایشگاه ها گفت: ظرفیت پالایشگاه ها از ۱ میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه فعلی به ۲ میلیون و۲۶۴ هزار بشکه درپایان برنامه پنجم می رسد.
به گفته وی طول خطوط لوله انتقال فرآورده از ۸ هزار و ۸۶۰ به ۱۱ هزار و ۵۶ کیلومتر و طول خطوط لوله انتقال نفت خام از ۳ هزار و ۸۳۱ به ۵ هزارو ۵۴۰ کیلومتر در پایان برنامه پنجم توسعه خواهد رسید.
ضیغمی افزود: مخازن سوخت نیز از ۱۱٫۵ میلیارد لیتر کنونی به ۱۴٫۵ میلیارد لیتر در پایان برنامه پنجم و در ادامه به ۱۷٫۵ میلیارد لیتر در پایان برنامه چشم انداز خواهد رسید.
تامین منابع مالی طرح های پالایشی
معاون وزیر نفت با بیان اینکه فروش اوراق مشارکت و تسهیلات بانکی از منابع مالی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است،افزود: قصد داریم به زودی حدود ۲ میلیارد دلار از بانک ملت تسهیلات دریافت کنیم.

ضیغمی گفت: پیشتر ۳۵۰ میلیارد تومان برای پالایشگاه امام،۱۵۰ملیارد تومان برای پالایشگاه بندرعباس و ۵۰ میلیارد تومان برای پالایشگاه تندگویان تسهیلات گرفته بودیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه در آینده برای احداث پالایشگاه های جدید و بهینه سازی آنها حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است گفت: لازمه این اقدام تامین فاینانس است که قرار است این فاینانس از داخل و بخشی از خط اعتباری چین تامین شود.
به گفته وی از خط اعتباری چین برای چهار پالایشگاه تسهیلات گرفته می شود.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ شهریور ۱۳۹۰ساعت: ۰۹:۴۸۲,۸۰۳ بازدید