سال مهار تورم و رشد توليد
جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ EN

ایران می تواند برپله ی چهارم تولید LNG جهان بایستد

پروژه‌ی ایران ال.ان.جی ۵۲ درصد پیشرفت کرده است/ ایران می تواند برپله ی چهارم تولید LNG جهان بایستد
مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران گفت: اولین پروژه مایع سازی گاز ایران با سرمایه ای چهار میلیارد دلار اواخر سال آینده به بهره برداری می رسد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، نخستین همایش ال ان جی ایران با هدف بررسی مسائل و چشم اندازهای این صنعت دوم آبان ماه با حضور صاحب نظران و مدیران حوزه های نفت، گاز و ال ان جی کشور در تهران برگزار می شود.
علی خیراندیش؛ مدیر عامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی در نشستی به ارائه اهداف نخستین همایش ال ان جی پرداخت و گفت: صنعت ال ان جی در ایران، بازار های جهانی ال ان جی، حمل ونقل و وضعیت جهانی این محصول راهبردی از جمله محورهای این همایش است.
وی اذعان داشت: این همایش در راستای تلاش ایران برای تولید گاز به شیوه ال ان جی و صادرات جهانی این محصول برگزار می شود و می کوشد تاچشم اندازی از آینده بازار جهانی آن برای مخاطبان و مدیران کشور نشان دهد.
مدیر عامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی افزود: در این همایش علاوه بر حضور فعال شرکت های داخلی بیش از ۱۰ شرکت خارجی نیز در این همایش حضور فعال خواهند داشت.
خیر اندیش تصریح کرد: ۲۰ سال پس از صنعت هسته ای صنعت LNG پا به عرصه وجود گذاشت و کشور الجزایر اولین کشوری بود که به طور مصمم در این زمینه کار خود را آغاز کرد این در حالی است که تا سال ۱۹۹۴ صنعت LNG به جهت درگیر بودن با مشکلات تکنولوژیکی خود نتوانست حجم بالایی را در تولید به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: هم اکنون پس از گذشت ۱۵ سال صنعت LNG توانسته است ۲۵ درصد از گاز جهان را به خود اختصاص دهد، این مقدار تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۵۰ درصد خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی با بیان اینکه انتقال گاز کار مهم و پیچیده ای است، خاطر نشان کرد: صنعت LNG به جهت حمل و نقل آسان، در ایجاد روابط تجاری کشورها نیز اثر گذار است، این در حالی است که قیمت ال.ان.جی با توجه به بازار و شرایط آن تغییر خواهد کرد.
خیر اندیش در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر میزان اثر گذاری تحریم ها بر روی پروژه LNG که هم اکنون شاهد عقب افتادگی آن هستیم اعلام کرد: در سال ۲۰۰۸ میلادی دنیا دچار رکود اقتصادی شد که حاصل آن کاهش درآمدهای نفتی بود، ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای نفتی از این قاعده مستثنی نبود و تمامی پروژه های نفتی با کمبود بودجه مواجه شدند و تحریم ها هیچ تاثیری بر وری پروژه LNG نداشته است.
وی خاطر نشان کرد: ظرفیت کل تولید ال.ان.جی در جهان را ۳۰۰ میلیون تن است که در صورت بازسازی ظرفیت‌ها این حجم به ۶۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت، و تا چندی دیگر این حجم به ۱٫۲ میلیارد تن خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی گفت: در صورت اجرای پروژه‌ ال.ان.جی با هدف تولید ۸۰ میلیون تن، ایران می‌تواند جایگاه چهارم را در جهان داشته باشد و با تولید ۲۰ میلیون تن به مقام پنجم خواهد رسید اکنون که برنامه ریزی ها برای تولید ۱۰ میلیون تن شده است ایران در جایگاه هفتم یا هشتم جهان جای خواهد گرفت.
به گفته خبراندیش ایران تا دو سال آینده به متوسط ۱۳ فروند کشتی حمل ال.ان.جی نیاز دارد این در حالی است که اگر این پروژه به تولید برسد و کشتی ال ان جی بر ساخته نشود برای یک یا دو سال اول این امکان وجود دارد که کشتی ال ان جی بر اجاره شود.
خیراندیش با اشاره به این‌که در صورت تامین درست بودجه‌ی لازم، اولین مقوله‌ی ال.ان.جی کشور اواخر سال آینده تولید خواهد شد، افزود: تا کنون در این پروژه ۱٫۵ میلیارد دلار هزینه شده است و حدود ۲٫۵ میلیارد دلار دیگر نیاز است.
به گفته وی در خصوص بازار یابی برای صنعت LNGاقدامات بسیار خوبی شده است و پس از دریافت گاز از فازهای ۱۱ و ۱۲ پارس جنوبی و تبدیل آن به LNG آن را برای مصارف داخلی و خارجی خرج خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ایران ال.ان.جی اعلام کرد: پروژه‌ی ایران LNG هم اکنون با پیشرفت بیش از ۵۲ درصدی مواجه است و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، در صورت تامین منابع مالی تا آخر امسال پیشرفت آن به مرز ۶۵ درصد خواهد رسید.
ایران ال ان جی دارای توجیه اقتصادی لازم را دارد
محسن قمصری؛ مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران و عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز که در نشست خبری حاضر شده بود، عنوان کرد: پروژه های متعددی در صنعت نفت در دست اجرا است و با توجه به اولویت های تعریف شده یکی پس از دیگری از سر گرفته می شوند.
وی در خصوص اقتصادی بودن خط انتقال گاز از طریق لوله به فواصل دور دست گفت: خط لوله انتقال گاز ایران از طریق عراق به سوریه و بعد اروپا به دلیل استقبال کشور‌های اروپایی از این موضوع اقتصادی است و در صورت مساعد‌بودن شرایط سیاسی، شرکت‌های اروپایی نیز می‌توانند در اجرای این خط لوله مشارکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: صادرات گاز ایران به اروپا ز طریق خط لوله و LNG در دست اقدام است چرا که بسیاری از خریداران اروپایی، گاز را از طریق خط لوله و برخی دیگر به صورت LNG خریداری می کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه بازار از نفت خام دست کشیده و به سوی انرژی‌های پاک از جمله ال.ان.جی پیش می رود، اعلام کرد: هم‌ اکنون بازار به سمت عرضه نفت خام سنگین پیش می رود به گونه ای که ساخت پالایشگاه های تولید فراورده های نفتی و همچنین LNG شدت گرفته است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ شهریور ۱۳۹۰ساعت: ۰۹:۴۱۳۷۹ بازدید