آزمایشات درون چاهی در منطقه مارون هوشمند و کم خطا شد
اداره ی خدمات عملیات (واحد اندازه گیری ذخائر نفتی) شرکت بهر برداری نفت و گاز مارون به سیستم هوشمند و الکترونیکی آزمایشات درون چاهی مجهز شد.
احمد رضا احمدی، مسئول اندازه گیری مخازن شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر گفت: آزمایشات درون چاهی در گذشته به صورت سنتی و طبق روال قدیمی انجام می شد که این روش علاوه بر تکرار آزمایشات و وجود احتمال بسیار خطا در نتایج، مستهلک شدن وسایل چاه پیمایی را نیز به همراه داشت.
احمدی از تبدیل شدن این سیستم های اندازه گیری به سیستم های الکترونیکی و پیشرفته با دقت بسیار خبر داد و گفت : به کمک این سیستم های جدید می توان در هر نقطه از چاه و در هر دقیقه ۶۰ داده ی فشار و دمای درون چاهی را همزمان ثبت کرد که از نظر فنی تعداد بیشتر داده ها باعث می شود به اطلاعات کامل و دقیق تری دسترسی پیدا کنیم.
وی به صرفه اقتصادی این روند اشاره کرد و گفت: احتمال ورود یا نشت گاز از جداره ها یا لبه های آستری چاه توسط شرکت های سرویس دهنده ی خارجی مورد آزمایش حرارت سنجی قرار می گرفت و حدود ۲۰۰ میلیون ریال هزینه در بر داشت اما پس از راه اندازی سیستم های الکترونیکی ،آزمایش فوق ۱۰ مرتبه و با کمال موفقیت ،با هزینه ای اندک و صرفه اقتصادی معادل ۲ میلیارد ریال انجام شد.
مسئول اندازه گیری مخازن شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در پایان به آمادگی این مجموعه برای انجام کلیه آزمایش های فشار جریانی ،ایستایی ، حرارت سنجی درون چاهی ،نمونه گیری از اعماق مورد نظر ،فشار گیری سرچاهی ،فشار سنجی خطوط لوله ،شاخص بهره دهی به مدت طولانی ،تعیین عمق نهایی و تعیین عمق مانع اشاره کرد و گفت : در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از سال ۱۳۸۹ بیش از ۶ هزار آزمایش الکترونیکی انجام شده است که از نظر فنی تاثیر بسزایی بر روند تولید داشته است .
شرکت بهر برداری نفت و گاز مارون با وسعتی بالغ بر۱۴۰۰ کیلومتر مربع ،یکی از شرکتهای تابعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب می باشد که روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کند.