صدور نخستین پروانه کیفیت کالا برای دانش بومیشده پمپ
معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به هماهنگیهای انجام شده در وزارت نفت گفت: برای نخستین بار پروانه کیفیت ساخت کالا به دانش ساخت پمپ بومیشده، اختصاص مییابد.
دکتر محمدرضا مقدم در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، با تاکید بر ایجاد کنسرسیوم پمپ مکانیکال سیل (Mechanical Seal) با هدف بومیسازی دانش ساخت انواع پمپ در کشور خاطرنشان کرد: باتوجه به نهاییشدن مراحل صدور پروانه کیفیت ساخت تجهیزات، نخستین پروانه به پمپ بومبشده اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به حمایت وزارت نفت از پروژههای پژوهشی به منظور ارتقای سطح دانش و آگاهی در این صنعت اظهار داشت: خوشبختانه شاهد آن هستیم که رویکرد وزارت نفت نسبت به پژوهش و فنآوری، عمیق تر و دانشمحورتر شده است.
صدور گواهینامه صلاحیت تحقیقاتی برای قطبهای علمی و فناوری
دکتر مقدم با اشاره به نهاییشدن فاز اول قطببندی مراکز علمی و دانشگاهها، که منتج به صدور گواهینامه صلاحیت تحقیقاتی برای قطبهای علمی و فناوری کشور میشود، تصریح کرد: تاکنون ۳۴۵۱ گروه پژوهشی در سامانه الکترونیکی قطببندی مراکز علمی (SCOE) ثبتنام کردهاند که بهتدریج پس از بررسی صلاحیت، به آنها گواهینامه داده خواهد شد.
به گفته وی این معاونت با صدور این گواهینامهها که اسامی آنها بر روی سامانه یکپارچه پژوهش و فناوری(CPMIS) نیز قرار خواهد گرفت، در واگذاری پروژههای پژوهشی به قطبها استفاده خواهد شد .
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه قطببندی دانشگاهها و صدور گواهینامه میتواند راهگشای فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهها و مراکز پژوهشی در زمینه صنعت نفت باشد، به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت یادآور شد: قطبهای علمی و فناوری نیز با تطبیق توانمندیهای خود با شاخصهای جدید نظام جامع راهبری پژوهش و فناوری وزارت نفت، به سمت ساختار جدید حرکت خواهند کرد. انجام این مهم در دبیرخانه دائمی قطب بندی، با حضور دانشگاهیان و صنعتگران صورت می پذیرد.
وی تحکیم روابط صنعت نفت و دانشگاهها، انجام اثربخش پژوهش در صنعت متناسب با نظام جامع راهبری پژوهش وزارت نفت و تحقق اهداف نظام پژوهش و فناوری را از جمله سیاستهای اعلام شده در زمینه اجرای طرح های پژوهشی دانست.
براساس این گزارش، با صدور پروانه کیفیت ساخت کالا، کالاهایی که کیفیت خط تولید ساخت و محصول آنها تایید شود، تاییدیه انجمن نفت ایران را خواهند گرفت. به این ترتیب در صنعت نفت امکان تفکیک کالاهای با کیفیت از کالاهایی که کیفیت کافی را ندارند ولی به راحتی میتوانند وارد بازار شوند، ایجاد شده است؛ البته در این خصوص تجهیزات برای کسب پروانه کیفیت ساخت کالا اولویتبندی شدهاند که ۱۸ قلم در اولویت قرار گرفته که پمپ بهعنوان پایلوت در نظر گرفته شده است.
بهاین منظور از این پس یک آزمایشگاه مرجع برای آزمایش کیفیت محصول نهایی (کالا و تجهیزات) خواهیم داشت که مدیریت آزمایشگاه مرجع به پژوهشگاه صنعت نفت سپرده شده است؛ همچنین با مشارکت بخشهای تولیدکننده و مصرفکننده مانند انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و بخشهای بازرگانی در صنعت نفت، گروههای تخصصی برای بررسی کیفیت هر یک از این اقلام تشکیل شده است.