روند تولید، صادرات و بانکرینگ فرآوردههای نفتی ایران در سال ۹۰ تشریح شد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: امسال روزانه به طور میانگین ۷۴ میلیون و ۲۹ هزار لیتر انواع فرآوردههای نفتی به بخشهای صادرات، بانکرینگ و ارسال به واحدهای پتروشیمی اختصاص پیدا میکند.
مهندس علیرضا ضیغمی در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، در تشریح جزئیات برنامه میزان صادرات، بانکرینگ و ارسال فرآوردههای نفتی به واحدهای پتروشیمی در سال ۹۰ اظهار کرد: از این میزان روزانه ۱۲٫۳ میلیون لیتر شامل نفتا، ۱۷٫۳ میلیون لیتر صادرات نفتگاز، ۰٫۳ میلیون لیتر بانکرینگ نفتگاز، ۳۳٫۹ میلیون لیتر صادرات نفتکوره و ۷ میلیون لیتر بانکرینگ نفتکوره خواهد بود.
وی از تولید روزانه ۱۰۸ میلیون لیتر گازوئیل در کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد و افزود: هماکنون روزانه ۹۰ میلیون لیتر گازوئیل در کشور تولید می شود.
افزایش سود پالایشگاهها با تحقق برنامه کاهش تولید نفتکوره
مهندس ضیغمی از کاهش تولید نفتکوره به میزان ۳٫۷ میلیون لیتر در روز در پالایشگاههای کشور با اجرای طرحهای توسعهای پالایشگاههای موجود خبر داد و تصریح کرد: هماکنون روزانه ۷۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر نفتکوره در پالایشگاههای کشور تولید میشود که این میزان تا پایان برنامه پنجم به روزانه ۶۸ میلیون لیتر در روز کاهش خواهد یافت .
وی یادآور شد: ظرفیت تولید نفتکوره با ساخت هفت پالایشگاه جدید و اجرای طرحهای توسعه تا پایان سند چشمانداز به روزانه ۵۵٫۶ میلیون لیتر کاهش خواهد یافت که این مهم سوددهی بیشتری برای پالایشگاهها به همراه خواهد داشت و میزان تولید محصولات با ارزش در مقابل افزایش مییابد.
افزایش تولید گاز مایع تا پایان برنامه پنجم توسعه
به گفته مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی طبق نقشه راه تنظیم شده، میزان تولید گاز مایع در سال جاری ۱۰٫۲ میلیون لیتر و در پایان سال ۱۳۹۴ به ۱۵٫۶ میلیون لیتر و در افق چشمانداز به ۲۳٫۵ میلیون لیتر در روزافزایش خواهد یافت.
وی با تاکید بر ارتقاء کیفیت فرآوردههای نفتی همزمان با اجرای طرحهای بهینهسازی و بنزینسازی پالایشگاههای موجود تصریح کرد: قرار است فرآوردههای نفتی در پایان برنامه پنجم توسعه با راهاندازی طرحهای جدید مطابق با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ و در پایان افق ۱۴۰۴ مطابق با استانداردهای یورو ۷ و یورو ۸ مطابق استانداردهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۴ تولید شوند.