سامانه ایرانکد در صنعت نفت راهاندازی میشود
هماکنون پنج مرکز طبقهبندی کالا در صنعت نفت وجود دارد که گاهاً کدهای مختلفی به یک نوع کالا اختصاص یافته است که با راهاندازی سامانه ایرانکد، کالاهای مشترک شناسایی و یک ایران کد به آنها تخصیص داده شود.
مهندس احمد تولایی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران ، در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، با اشاره به راهاندازی سامانه ایران کد توضیح داد: براساس الزام قانونی تمام کالاهایی که خریداری میشوند باید ایران کد داشته باشند؛ ایران کد یک کد ملی کالا است که یک زبان مشترک بین عرضه کنندگان، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان کالا محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی از ایجاد سیستم ایرانکد اینست که برای کلیه کالاها اعم از اینکه کد MESC داشته و یا ندارند، معادل ایرانکد به این کالاها اختصاص داده شود، گفت: یکی دیگر از اهداف این پروژه تلفیق MESCها در سطح صنعت نفت است.
شناسایی دقیق موجودی انبارها با راهاندازی سامانه ایرانکد
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با این دو طرح میتوانیم موجودی انبارها را کاهش داده و با شناسایی دقیق موجودی انبارها، از ظرفیت کالاهایی که در یک انبار قابل استفاده نیست، در بقیه صنعت مورد استفاده قرار دهیم، تصریح کرد: بهعبارت دیگر در نظر است این پنج مرکز طبقهبندی را به نحوی ادغام شود که هر کالا با یک کد مشترک در سطح ملی شناسایی شود.
وی یادآور شد: دراین راستا ضمن کاهش تنوع و تعدد کالا در انبارها، شاهد استفاده بهنیه آنها خواهیم بود. ایران کدها در تسهیل کاربری سامانه خرید الکترونیکی کالا نقش مهم و اساسی ایفا میکند.
۱٫۵ میلیون نوع کالای نفتی در انتظار ایران کد
مهندس تولایی با اشاره به اجرای کامل این پروژه در سطح چهار شرکت اصلی و بزرگی و وسعت آن، زمان درنظر گرفته شده برای اجرای آن را سه سال عنوان کرد و به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت گفت: هماکنون بیش از یک میلیون و پانصد هزار نوع، کالای مختلف در صنعت نفت وجود دارد که باید به آنها ایران کد تخصیص داده شود که این کار قرار است به صورت تدریجی انجام شود در نتیجه زمان راهاندازی این پروژه بعد از سه سال نخواهد بود و به مرور زمان میتوانند مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
گسترش سرویسهای خدمات، تجارت و دولت الکترونیک
وی درخصوص الزامات قانونی بحث گسترش سرویسهای تجارت و خدمات الکترونیک و دولت الکترونیک تصریح کرد: باید برنامهریزی بهگونهای باشد که در زمانبندی مصوب سیستمها و سامانههای موجود را ارتقاء و سامانههای جدید را طراحی کرده و در مدار بهرهبرداری قرار دهیم.