تشریح فعالیت ستاد جهاد اقتصادی در معاونت توسعه منابع انسانی وزارت نفت
فعالیت ستاد جهاد اقتصادی در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت از سوی مدیرکل بهره وری و توسعه کارآفرینی و دبیر ستاد فرعی جهاد اقتصادی این معاونت تشریح شد.
به گزارش خبرنگار شانا، در سالی که به همت مضاعف و کار مضاعف از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، صنعت نفت به عنوان عرصه تحقق بخشیدن به این رهنمود، فعالیت های زیادی را انجام داده است. وزارت نفت در رابطه با اجرایی شدن و تحقق اهداف جهاد اقتصادی در این صنعت اقدام به ابلاغ دستورالعملی برای سازماندهی «ستاد عملیاتی تحقق اهداف جهاد اقتصادی در وزارت نفت» کرده است. با هدف آشنایی بیشتر با اهداف و نحوه عملکرد این ستاد در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت گفت و گویی با خانم نازیلا عاکفیان، مدیرکل بهره وری و توسعه کارآفرینی و دبیر ستاد فرعی جهاد اقتصادی در این معاونت انجام داده است که مشروح آن در پی می آید.
به نظر شما مقام معظم رهبری با چه هدفی سال ۹۰ را سال “جهاد اقتصادی” نامیدند؟
مقام معظم رهبری با این نامگذاری تصریح فرموده اند که سیر حرکت و تلاشهای معمول برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور کافی نیست و از مسئولان و مردم خواسته اند که در عرصه اقتصادی با حرکت جهادگونه کارکنند و به عبارتی انتظار حرکت جهشی و مجاهدانه داشته و تکلیفی ویژه بر مردم و دولتمردان و مسئولان کشور نهاده اند تا در این چارچوب در راستای پیشرفت و توسعه همه جانبه حرکت کنند و این نامگذاری که کلمه جهاد دینی بودن و فریضه الهی بودن آن را تاکید میکند راهنمای حرکت در مسیر توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران اسلامی است.
مقام معظم رهبری، در دیدار از منطقه پارس جنوبی (عسلویه)، نقش این منطقه را در پیشبرد اهداف «جهاد اقتصادی» چگونه تبیین کردند؟
ایشان در بازدید از منطقه پارس جنوبی (عسلویه) عنوان فرمودند که این منطقه، یک منطقه اقتصادى است که با توجه به اتکای آن بر تولید؛ براى اقتصاد کشور، مهمترین بخشى است که میتواند یک شکوفایى پایدار را به وجود بیاورد و با توجه به این که منطقه پارس جنوبی بر علم و دانش نیز متکى است، یک منطقه، اقتصادى، تولیدى، علمی، دانشبنیان به شمار می رود و کار و تلاش در این نقطه حساس را معادل با جهاد اقتصادی برای رسیدن نظام جمهوری اسلامی به اهداف والایش میدانند.
به نظر شما، تحقق همه جانبه «جهاد اقتصادی»، کشور را به سمت دستیابی به چه افقهایی رهنمون میسازد؟
تحقق همه جانبه «جهاد اقتصادی» علاوه بر کاهش نرخ بیکارى و افزایش اشتغال در کشور سبب افزایش سطح رضایتمندی عمومی در جامعه می شود همچنین افزایش سرمایهگذارى، کمک به بخش خصوصى و حمایت ویژه از تعاونیها، تقویت زیرساخت های اقتصادی کشور و بهرهبرداری بهینه از منابع خدادادی را به همراه خواهد داشت و این مهم زمینه دستیابی کشور به رشد هشت درصدی در عرصه اقتصاد را فراهم می کند.
نقش صنعت نفت را در زمینه تحقق «جهاد اقتصادی» در کشور چگونه میبینید؟
نقش مهم صنعت نفت در تحقق اهداف جهاد اقتصادی در کشور به روشنی قابل درک است؛ چرا که درصد بالایی از اعتبارات مالی یک سال کشور از حوزه اکتشاف، صادرات و فرآوری نفت و گاز تامین میشود و همانطور که میدانیم اقتصاد ایران به صنعت نفت بشدت وابسته است، بنابراین این صنعت نقش مهمی در تحقق جهاد اقتصادی ایفا میکند و باید با برنامهریزی دقیق و اصولی زیرساختهای این مهم فراهم شود.
با توجه به سخنان ریاست محترم جمهور، به نظر شما، دولت برای تحقق «جهاد اقتصادی»، میبایست چه حرکتهایی را انجام دهد؟
دکنر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت نامگذاری سال جاری به نام «جهاد اقتصادی» از سوی رهبر معظم انقلاب، همه اعضای دولت و مسئولان دستگاههای اجرایی را به تلاش برای ملموس کردن این نامگذاری در سطح کشور و زندگی آحاد مردم فرا خوانده و تاکید کرده اند: “مدیران باید تلاش کنند هزینههایی که برای مردم هیچگونه فایدهای ندارد را حذف کنند و دولت باید منسجم و چابک باشد”، همچنین ایشان خاطر نشان کرده اند با توجه به این که بوروکراسی اداری سازمانها را به سمت بزرگتر شدن سوق میدهد، مسئولان باید تلاش کنند، مجموعه خود را با گرفتن تصمیم های انقلابی و درست، کوچک و چابک کنند.
احمدی نژاد همچنین تدوین مقررات تسهیل کننده برای حرکت به سوی جهاد اقتصادی، حذف مقررات دست و پاگیر، ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری و پذیرش حداقل سود منطقی برای سرمایه گذاران را به عنوان راه کارهایی نام برده اند که موجب تحقق جهاد اقتصادی خواهد شد.
از ابتدای سال تاکنون، وزارت نفت در رابطه با اجرایی شدن و تحقق اهداف جهاد اقتصادی در صنعت نفت چه اقدامات ویژهای انجام داده است؟
وزارت نفت در زمینه اجرایی شدن و تحقق اهداف جهاد اقتصادی در صنعت نفت اقدام به ابلاغ دستورالعملی کرده که از سوی سرپرست محترم وزارت نفت در زمینه ساختار و وظایف ستادهای تحقق اهداف جهاد اقتصادی در صنعت نفت ابلاغ شده است.
سازماندهی «ستاد عملیاتی تحقق اهداف جهاد اقتصادی در وزارت نفت» به چه صورت است؟
ساختار اجرایی ستاد متشکل از، ستاد عالی، ستاد اصلی و ستاد های فرعی است که رییس ستاد عالی مقام عالی وزارت یا سرپرست وزارت نفت است و شورای معاونان اعضای ستاد مربوطه هستند.
ستاد اصلی به ریاست معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری و ستادهای فرعی در چهار شرکت اصلی و معاونتهای ستادی با ریاست معاون های وزیر تشکیل میشود.
وظایف کلی ستادهای فرعی و اصلی در چارچوب دستورالعمل ابلاغی از سوی سرپرست وزارت نفت مشخص و مشروح وظایف آنها و چگونگی ارتباط ستادها در ستاد اصلی تعیین و ابلاغ می شود، همچنین مقرر شده همه شرکتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت نفت نهایت همکاریهای لازم را با ستادهای مزبور انجام دهند، از سوی دیگر معاون وزیر در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری مسئولیت هماهنگی بین ستادهای مذکور را برعهده دارد.
لطفا اعضای محترم این ستاد در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت را با ذکر مسئولیت هر کدام از آنها نام ببرید.
پیرو دستورالعمل ابلاغی از سوی سرپرست وزارت نفت و پیگیری دبیر ستاد عالی جهاد اقتصادی (که معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری است) ستاد فرعی تحقق اهداف جهاد اقتصادی در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت با ریاست دکتر میرمحمد صادقی، معاون وزیر تشکیل شده و اعضای این ستاد عبارتند از، فولادوند، رئیس تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی، نصر اصفهانی، مدیر کل پشتیبانی و مالی ستاد وزارت نفت، ساعتیان، مدیر کل تشکیلات و روش ها، دفتری، مدیر کل آموزش، نیروی انسانی و توسعه مدیریت، شاه کرمی، مدیر کل دفتر ورزش است و اینجانب (نازیلا عاکفیان) نیز به عنوان دبیر و نماینده تام الاختیار در ستاد فرعی معاونت انجام وظیفه میکنم.
به طور خاص، در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، در ارتباط با تحقق اهداف «جهاد اقتصادی» در صنعت نفت، هربخش چه اقداماتی را سازماندهی کرده و در این راستا چه پروژههایی تعریف شده است؟
با توجه به این که به طور کلی وظایف ستاد جهاد اقتصادی شناسایی طرح ها و پروژه های مهم در راستای سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه و ارائه راهکارهای عملیاتی، نوین و شتاب بخش و ایده های جدید برای رفع مشکلات و موانع، با هدف شتاب بخشیدن در اجرای آنها است در ستاد فرعی معاونت منابع انسانی نیز با توجه به چشم انداز صنعت نفت در سال ۱۴۰۴ و در راستای برنامه پنجم توسعه و سیاستهای مرتبط با حوزه معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، مانند ارتقاء سهم بهره وری نیروی کار در رشد اقتصادی، بهبود روشها و فرآیندها، رشد و توسعه آموزش، اصلاح ساختار و برنامه ریزی نیروی انسانی و جذب و استخدام ، طرحها و برنامه های مرتبط و دارای اولویت شناسایی شده و به ستاد اصلی جهاد اقتصادی صنعت نفت ارائه شده است.
در شناسایی طرحها و پروژه های مرتبط با حوزه منابع انسانی در ستاد جهاد اقتصادی وزارت نفت چه نکات کلیدی و مشخصی در راستای سال جهاد اقتصادی اشاره شده است؟
در برنامه های ستاد فرعی جهاد اقتصادی در معاونت منابع انسانی به مفاهیم نشات گرفته از نامگذاری سال “جهاد اقتصادی” از جمله تقدس کلمه جهاد و این مهم که تحقق دهه پیشرفت و عدالت با پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت ممکن می شود، همچنین بسیج همه توان ها و حذف امور غیر مهم و بدون اولویت، ضرورت وجود نقشه و سند اجرایی، مشارکت فراگیر همکاران توجه شده است، با توجه به این مساله که همه فعالیت هایی که در سال ۹۰ در مسیر تحقق اهداف جهاد اقتصادی انجام میشود باید امری جهادی تلقی شده و به عنوان یک فریضه دینی با آن برخورد شود.