نیاز سوریه به واردات روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز
وزیر نفت و منابع معدنی سوریه نیاز این کشور به منابع گازی را واردات روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب در سال های آینده اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت(MOP)، سفیان علاو در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه صادرات گاز ایران به عراق و سوریه که امروز (دوشنبه – ۳ مرداد) انجام شد، یادآوری کرد: برنامهریزی شده تا ساخته شدن خط لوله ایران، عراق، سوریه، بخشی از این گاز توسط ایران و از مسیر ترکیه وارد شود.
وی با اعلام اینکه هماکنون مطالعات و مذاکرات واردات این میزان گاز طبیعی در حال انجام است، تاکید کرد: علاوه بر این با ساخت خط لوله مشترک گاز بین سه کشور امکان تامین بیشتر نیازهای گازی سوریه را فراهم خواهد کرد.
وزیر نفت و منابع معدنی سوریه با بیان اینکه انتقال و ترانزیت گاز طبیعی ایران از خاک عراق و سوریه به آبهای دریای مدیترانه به عنوان یک فرصت اقتصادی برای سه کشور تلقی میشود، تصریح کرد: دولت سوریه برای ترانزیت گاز ایران به سایر کشورهای متقاضی از پارلمان و سایر مراجع قانونی این کشور مجوزهای لازم را اخذ کرده است.
براساس این گزارش، تفاهمنامه سه جانبه صادرات گاز ایران به اروپا از مسیر عراق و سوریه با حضور وزیران نفت سه کشور صبح امروز در عسلویه امضا شد و قرار است این تفاهمنامه ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان امسال تبدیل به قرارداد شود.
بهاین منظور طول خط لوله حدود پنج هزار کیلومتر برآورد شده که قرار است خط لولهای از پارس جنوبی به طول ۷۵۰ کیلومتر تا مرز ایلام کشیده و از این طریق گاز ایران از پارسجنوبی به عراق سپس به سوریه، لبنان و دریای مدیترانه و در نهایت اروپا صادر شود.
ظرفیت این خط لوله برای انتقال ۱۱۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد بود که دو تا سه فاز پارسجنوبی تامینکننده گاز آن است؛ درحال حاضر چندین شرکت فاینانسور اروپایی خواهان مشارکت در این قرارداد که هستند که قرار است عملیات ساخت خط لوله به صورت قرارداد B.O.O (ساخت، تملک، بهرهبرداری) یا B.O.T (ساخت، بهرهبرداری، واگذاری) به فاینانسور واگذار شود.
در این زمینه تا افق ۲۰۲۰ میلادی، نیاز عراق روزانه به گاز طبیعی روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون متر مکعب، سوریه ۱۵ تا ۲۰ میلیون متر مکعب و لبنان بین پنج تا هفت میلیون متر مکعب برآورد شده است؛ پیشبینی سه کشور برای بهرهبرداری از این خط لوله جدید صادراتی، سال ۲۰۱۴ میلادی بوده است.