کارگردان های سینمای نفت باید نگاهی عمق گرا داشته باشند
کارگردان فیلم نفتی باد و مه بر اهمیت تحقیق و پژوهش در ساخت فیلم های حوزه نفت تاکید کرد و گفت: نگاه کارگردانان سینمای نفت باید نگاهی ژرف و عمق گرا باشد.
محمد علی طالبی؛ کارگردان فیلم نفتی “باد و مه” که به عنوان اثر برگزیده در فستیوال برلین مورد تقدیر قرار گرفته است، در حاشیه بازدید از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: برای انجام کارهای ریشه ای و اساسی در سینمای نفت باید بر اهمیت تحقیق و پژوهش از سوی کارگردان و عوامل سازنده فیلم تاکید شود تا اثر نهایی بتواند با ذهن و روح بیننده ارتباط نزدیکتری ایجاد کند.
وی ادامه داد: سینما می تواند مجرایی برای افزایش سطح آگاهی جامعه باشد و از همین رو پرداختن به مباحث مطرح حوزه نفت در صنعت سینما، می تواند به شناخت بیشتر مردم از آنچه ثروت ملی می نامیم بینجامد.
طالبی با بیان اینکه فراهم سازی بسترهای لازم برای تحقیق و پژوهش در حوزه نفت، بر عهده روابط عمومی است، خاطرنشان کرد: روابط عمومی می تواند نقش کلیدی در بالا بردن سطح دانش مردم در حوزه نفت داشته باشد.
وی در ادامه به انتخاب مدبرانه عوامل هنری در ساخت مجموعه های سینمایی صنعت نفت تاکید کرد و گفت: متاسفانه بخش قابل توجهی از سینماگران ما، به مجموعه های اقتصادی؛ به ویژه در حوزه صنعت نفت نگاهی دارند که زیبنده آثار هنری مرتبط با صنعت نفت نیست؛ در همین راستا باید انتخاب عوامل هنری، بر اساس شایستگی و توانمندی ها صورت بگیرد.
این کارگردان، با تاکید بر پتانسیل بالای حوزه صنعت نفت ایران در تولید محصولات مشترک سینمایی با دیگر کشورها گفت: بیشتر پروژه های صنعت نفت با همکاری و مشارکت شرکت های معتبر خارجی انجام می شود و از همین طریق نیز می توان با ساخت محصولات مشترک سینمایی، به غنای کار هنر هفتم در حوزه صنعت نفت افزود.
وی با اظهار تاسف از اینکه هنوز سینمای ایران نتوانسته به طور موثر در حوزه مسائل زیربنایی وارد شود، گفت: جای خالی پرداختن به کاراکترها و شخصیت هایی که در صنایع زیربنایی چون نفت، بار سنگین تعهدات اقتصادی را بر دوش می کشند و حتی در شرایط سخت جنگ تحمیلی نیز تمام تلاش خود را برای اجرای رسالت خود به کار گرفتند، در سینمای ایران حس می شود.
طالبی متذکر شد: ظرفیت های زیادی برای اجرای کارهای سینمایی و مجموعه های تلویزیونی و مستند در صنعت نفت ایران وجود دارد؛ به ویژه می توان نگاه عمیقی به فعالیت های ایثارگرانه کارکنان اقماری مستقر در جنوب داشت؛ چرا که این افراد با وجود مشقت ها و رنج فراوان، بردبارانه استقامت کرده و با تلاش شبانه روزی خود درخت اقتصاد کشور را آبیاری می کنند.
وی با اشاره به جای خالی صنعت نفت در سینمای جهان گفت: با وجود اهمیت صنعت نفت اما تاکنون اثر سینمایی قابل توجهی در بعد بین المللی در این حوزه ارائه نشده است.
طالبی با اعلام اینکه فیلم سینمایی “باد و مه” بخشی از مشکلات کارکنان شرکت نفت اهواز و مسجد سلیمان در خلال جنگ تحمیلی را به تصویر می کشد، افزود: این فیلم که در حوزه صنعت نفت ساخته شده و درون مایه اجتماعی دارد، مورد توجه محافل بین المللی واقع شد و توانست جایزه فستیوال برلین را از آن خود کند.
این کارگردان و تهیه کننده که موفق به دریافت ۳۰ جایزه بین المللی شده است، ادامه داد: فیلم سینمایی “باد و مه” هم اکنون در سینماهای آلمان، سوئیس، اتریش و ونکور کانادا در حال اکران است و به زودی در سینماهای ایران نیز به نمایش عمومی درخواهد آمد.