سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

تولید گاز پارس‌جنوبی امسال به روزانه ۲۸۵ میلیون مترمکعب

مهندس موسی سوری با تشریح آخرین وضعیت توسعه فازهای پارس جنوبی گفت: هم اکنون از فازهای یک تا هشت پارس جنوبی روزانه ۲۴۵ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌شود و با فازهای ۹ و ۱۰ که امسال به تولید می‌رسند، این مقدار به حدود ۲۸۵ میلیون مترمکعب می رسد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در گفت و گو با خبرنگار شانا با تشریح آخرین وضعیت توسعه فازهای ۱۱ تا ۲۴ میدان گازی پارس جنوبی گفت:  توسعه و اجرای بی سابقه فازهای پارس جنوبی باعث شده دشمنان داخلی و خارجی خشمگین شوند و دست به تضعیف و تخریب صنعت نفت بزنند.

سوری درباره آخرین وضعیت توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی گفت: قرارداد توسعه این فاز با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش در ابتدای سال ۸۹ با شرکت CNPC چین منعقد و هم اکنون کارهای مطالعاتی آن آغاز شده است، او در نشست های کارشناسی با این پیمانکار چینی قول داده اند که کار مهندسی پروژه را زودتر تمام کنند.

وی با بیان این که در فاز ۱۱ پارس جنوبی، هم اکنون فعالیت بهتری نسبت به چند ماه گذشته انجام شده است، افزود: مهندس علی آبادی در دوران سرپرستی خود در وزارت نفت به صورت منظم این موضوع را پیگیری می کند و امیدواریم با رایزنی های انجام شده سرعت چینی ها را در فاز ۱۱ افزایش دهیم.

پیشرفت ۵۴ درصدی فاز ۱۲

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر این که طبق برنامه مهر ماه سال آینده، تولید زودهنگام از فاز ۱۲ آغاز خواهد شد، گفت: هم اکنون این فاز ۵۴ درصد در مقابل ۵۹ درصد برنامه پیشرفت دارد و به احتمال زیاد تا ماه های آینده این عقب ماندگی جبران می شود.

سوری در باره آخرین وضعیت فاز ۱۲ میدان گازی پارس جنوبی گفت: این فازبه دلیل حجم و بزرگی (معادل ۳ فاز) اهمیت زیادی دارد؛ از این رو پیشرفت کار در آن به صورت روزانه و هفتگی با حضور پیمانکاران پیگیری می شود و خوشبختانه از روند پیشرفت خوبی برخوردار است.

وی تصریح کرد: پیشرفت کلی فاز ۱۲ در آغاز کار، ماهانه یک درصد، در ۱۲ ماه گذشته به ۱٫۷۸ درصد، در ۶ ماه گذشته به ۲٫۲۱ درصد و میانگین پیشرفت ماهانه در سه ماه گذشته به ۳٫۲۳ رسید و در حقیقت تغییرات عمده ای در ۶ ماه گذشته در این فاز رخ داده است.

پنج برابر شدن سرعت کار در فاز ۱۲

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: در بخش خشکی فاز ۱۲ نیز از ابتدای طرح توسعه تا سال گذشته پیشرفت کار ماهانه ۰٫۵۵ درصد بود؛ درحالی که این میزان در ۶ ماه گذشته ۲٫۵۶ درصد و در سه ماه گذشته به ۲٫۹۶ درصد رسیده است؛ از این رو می توان گفت در بخش خشکی پنج برابر سرعت کار بالا رفته است و هیاهوی برخی رسانه ها در این زمینه واقعیت ندارد و به طور حتم در مهر سال آینده، جشن تولید از فاز ۱۲ را برگزار خواهیم کرد و قضاوت قطعی را تاریخ و ملت ایران خواهند کرد.

سوری گفت: سال آینده به صورت همزمان بخش دریا، خط لوله و پالایشگاه فاز ۱۲ وارد مدار تولید خواهند شد و این اتفاق نادر روی خواهد داد که تمام بخش ها به صورت کامل به بهره برداری خواهد رسید.

پیشرفت ۶۰ درصدی در فازهای ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره آخرین وضعیت فازهای ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ که قرار است هر یک روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش تولید کنند، گفت: این فازها جزء فازهای ۳۵ ماهه اند و اگر از این فازها بازدید کنید، پیشرفت شگفت انگیزی را مشاهده خواهید کرد که در هیچ دوره ای از صنعت نفت سابقه نداشته، هم اکنون نیز این فازها ممکن است طبق برنامه ۴ درصد عقب باشند، اما تا پایان امسال این فازها به پیشرفت ۶۰ درصدی خواهند رسید.

استقرار بخش عمده مدیریت فاز ۱۴ و ۱۷ و ۱۸ در عسلویه

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از برگزاری جلسه ای فشرده با دکتر غضنفری، سرپرست وزارت صنایع و تجارت و پیمانکاران فازهای ۱۴ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی (شرکت تاسیسات دریایی و شرکت ایدرو) خبر داد و گفت: هفته گذشته در جلسه با مسئولان وزارت صنایع و تجارت در شرکت های تاسیسات دریایی و ایدرو تصمیم گرفته شد با به کار گیری سازکارهای جدید از جمله تقویت مدیریتی و استقرار بخش عمده مدیریت کار در منطقه، چند درصد عقب ماندگی جزیی در این فازها جبران شود.

وی ادامه داد: انتقال مدیران از تهران به عسلویه در فازهای ۱۴ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی سبب جلوگیری از کنترل از راه دور مدیران، کاهش هزینه های ناشی از تاخیر در تصمیم گیری ها و سرعت انجام پروژه ها می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه با دستور سرپرست وزارت صنایع و تجارت تیم ویژه ای برای تامین کالای فازهای  ۱۷ و ۱۸ و ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی تشکیل خواهد شد و این تیم دو و سه نوبت کاری کار خواهد کرد، ادامه داد: دکتر غضنفری اختیارهای ویژه خود را به نماینده خود (شرکت ایدرو) در این سه فاز داده است، از این رو ظرف ۲ و ۳ ماه آینده از این فازها خبرهای خوبی خواهیم داشت.

سوری از آغاز مذاکرات با پیمانکاران فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی برای انتقال بخش عمده ای از مدیران خود به عسلویه خبر داد و گفت: امیدواریم در فازهای دیگر نیز این سیاست انجام شود.

بهره برداری از پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ برخلاف ادعای رسانه های بیگانه

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: هم اکنون فاز ۱۵ و ۱۶ در سه نوبت کاری در حال توسعه است و امسال پالایشگاه این فاز به بهره برداری خواهد رسید و بر خلاف سم پاشی و تخریب های صورت گرفته از سوی برخی رسانه های بیگانه این فاز امسال به بهره برداری خواهد رسید.

وی درباره چگونگی تامین گاز ترش پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی توضیح داد: گاز مورد نیاز این پالایشگاه از طریق فازهای ۶ و ۷ و ۸ تامین خواهد شد تا از هر گونه کمبود گاز در زمستان سال جاری جلوگیری شود، ضمن آن که در حفاری چاه ها و لوله گذاری در فاز های ۱۵ و ۱۶ نیز مشکلی نداریم.

انتشار ۸ میلیارد دلار اوراق مشارکت

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: تا امروز از محل مجوزهای قبلی ۲٫۷ میلیارد یورو اوراق مشارکت برای پارس جنوبی فروش رفته و منابع مالی حاصله به پیمانکاران داده شده است و بر اساس برنامه ریزی، تا پایان سال درمجموع حدود ۸ میلیارد دلار اوراق به شکل های ارزی و ریالی منتشر خواهد شد.

وی با تاکید بر این که کار در میدان مشترک پارس جنوبی پیچیده و سنگ اندازی ها مستمر است، گفت: کارشکنی دشمن در بخش کالا دور از انتظار نیست، اما در درون عده ای از رسانه ها با این اهداف همسو شده و شروع به جنگ روانی کرده اند و حتی نمی آیند از نزدیک شاهد پیشرفت هایی باشند که در فازهای جدید رخ داده است.

از انتقاد سازنده استقبال می کنیم

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه از انتقاد سازنده استقبال می شود، گفت: انتقاد سازنده موجب پیشرفت کار می شود، اما با انتقادی که بر پایه دروغ و فریب باشد و برای بنگاه های سخن پراکنی غرب دست مایه می شود، مخالفیم، زیرا سبب تضعیف روحیه کارکنان صنعت نفت می شود.

وی گفت: رسانه های خارجی و اقلیت رسانه های کشور در حال ایجاد فضایی برای تضعیف فعالان اقتصادی هستند، از این رو در صورت انتشار خبری دروغ در زمینه پارس جنوبی، پیگیری قضایی خواهیم کرد.

تولید حداکثری از پارس جنوبی زودتر از برنامه

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: تا سه سال آینده تولید روزانه ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی تولید خواهد شد، از این رو ۱٫۵ سال قبل از پایان برنامه پنجم ایران به این میزان تولید خواهد رسید و سهم ما با حریف قطری برابر می شود، امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و قوای سه گانه، این برنامه محقق شود.

وی افزود: تمام مخالفان و دشمنان نظام در آن سوی میدان پارس جنوبی صف آرایی کرده اند تا ایران در این سوی این میدان  مشترک نتواند به اهداف خود دست یابد؛ به همین دلیل کار در میدان پارس جنوبی جهاد فی سبیل الله است.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ مرداد ۱۳۹۰ساعت: ۱۷:۳۸۴۴۸ بازدید