سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

کیفیت خدمات‌رسانی و سلامت کارکنان صنعت نفت ارتقا می‌یابد

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت از حمایت سرپرست وزارت نفت در مسیر ارائه خدمات بهداشتی مناسب‌تر به کارکنان با ایجاد پژوهشکده سلامت در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خبر داد.

دکتر محمدرضا مقدم در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت (MOP)، با تأکید بر اینکه چهار طرح پژوهشی در اولویت برنامه‌های پژوهشکده سلامت قرارگرفته است، گفت: تصویربرداری دیجیتال و مکانیزه‌کردن آزمایشات رادیوگرافی، شناخت عوامل منجر به سرطان در صنعت نفت، ارائه هزینه‌های درمانی به صورت برخط (On line) و شناسایی جمعیت سالمند و ارتقاء سلامت سالمندان صنعت نفت از جمله این طرح‌ها است.

وی هدف از اجرای این چهار طرح را ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به کارکنان صنعت نفت در بخش بهداشت و درمان دانست و افزود: به این ترتیب شاهد شناسایی عوامل منجر به سرطان و ارائه خدمات و مراقبت‌های پیشگیرانه از بروز بیماری‌های شغلی کارکنان صنعت نفت، کاهش هزینه‌های درمان با حذف فعالیت‌های درمانی غیر کیفی و فاقد ارزش افزوده، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال صنعت نفت و دستیابی به دانش روز تصویربرداری دیجیتال خواهیم بود.

دستیابی صنعت نفت ایران به تکنولوژی سبک‌سازی نفت خام فوق سنگین

این مقام مسئول با اشاره به حرکت صنعت نفت ایران در مسیر دستیابی به تکنولوژی سبک‌سازی نفت خام فوق سنگین خاطر نشان کرد: امید می‌رود این فرآیند بسیار نوین در جهان که از طریق آن می توان نفت‌خام را با یک راندمان مناسب تقطیر و به نفت سبک تبدیل کرد، قابل دستیابی باشد.

توسعه و روا‌ن‌سازی فعالیت‌های پژوهشی

وی با تاکید بر سخنان سرپرست وزارت نفت در رابطه با تمرکز دقیق بر روی فعالیت‌های شورای عالی سیاستگذاری پژوهش و فناوری وزارت نفت، اظهار داشت: شورای عالی سیاستگذاری پژوهش و فناوری نقش مهمی در راستای روان‌سازی و توسعه فعالیت‌های پژوهشی وزارت نفت در “شورای عتف کشور” (علوم، تحقیقات وفناوری) که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود، ایفا خواهد کرد.

ساخت تجهیزات بالادستی مهمترین اولویت پژوهشی صنعت نفت است

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت ساخت تجهیزات صنایع بالادستی نفت و گاز را از مهمترین اولویت‌های برنامه‌های کلان وزارت نفت دانست و افزود: انتخاب این اولویت به دلیل ضرورت اجرای برنامه پنجم توسعه و افزایش یک میلیون بشکه‌ای نفت‌خام و همچنین افزایش تولید گاز طبیعی به میزان یک میلیارد مترمکعب است.

به گفته وی در حال حاضر ۲۰ طرح مربوط به ساخت تجهیزات در دستور کار این معاونت قراردارد که ساخت توربین و مجموعه کامل دستگاه های حفاری از مهمترین این طرح ها محسوب می شوند.

تأثیر عضویت وزارت نفت در شورای عتف و کمیسیون انرژی

دکتر محمدرضا مقدم به عضویت وزارت نفت در “شورای عتف و کمیسیون انرژی آن” اشاره و اظهار امیدواری کرد با تمهیداتی که در حوزه پژوهش و فناوری اندیشیده شده است؛ تا پایان برنامه پنجم توسعه، در نیل به فناوری های پیشرفته صنعت نفت به نتایج قابل ملاحظه ای دست یابیم.

ضرورت شبکه سازی پژوهش و فناوری

وی با اشاره به ابلاغ نظام جامع مصوب پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت نفت، لزوم شبکه سازی قطب های علمی، توسعه دهندگان فناوری و توسعه دهندگان محصول را جهت اثربخشی پژوهش ها یادآور شد.

معاون وزیر نفت در پژوهش و فناوری اظهار داشت: با توجه به حرکت شتابزده فناوری در دنیا، رصد فناوری (Technology Monitoring) به منظور توسعه آن در دستور کار مجموعه ارکان این معاونت قراردارد که فاز اول آن از طریق سامانه طراحی شده از مهرماه سال جاری به بهره‌برداری می رسد.

پذیرش تفکر رقابتی در وزارت نفت

وی با توجه به تاکید سرپرست وزارت نفت به لزوم برخورداری از تفکر رقابتی در پژوهش های منجر به تولید محصول تجاری و توجه به کیفیت، قیمت و سرعت تأکید کرد و به پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت گفت: این مهم با مطالعه امکان سنجی دقیق(Feasibility Study) دست یافتنی است و ضرورتی برای حمایت همه جانبه و مستمر دولت نیست.

اهمیت مشتری محوری در تعریف پروژه های پژوهشی

دکتر مقدم ضمن برشمردن اهمیت روش‌شناسی و اولویت‌بندی مفاد مندرج در نظام پژوهش و فناوری، گفت: مباحث علمی که مجرد از حوزه عملیات است در اولویت نیست و باید در پی انجام پژوهش‌هایی باشیم که مصرف‌کننده و متقاضی داشته باشد و در عین حال مصرف کننده اطمینان یابد که محصول مورد نظر به طور مستمر در دسترس او قرارخواهد گرفت.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ مرداد ۱۳۹۰ساعت: ۱۱:۲۵۴۰۷ بازدید