سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲ EN

جذب حدود ۷ هزار نفر نیروی جدید در صنعت نفت در سال ۹۰

معاون مدیریت منابع انسانی و توسعه وزارت نفت با بیان اینکه در کل سال جاری بین ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ نفر نیروی انسانی جذب صنعت نفت خواهند شد، گفت: بخش عمده آن به‌طور رقابتی از طریق آزمون جذب می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت(MOP)، دکتر علیرضا میر محمد صادقی در حاشیه بازدید سرپرست وزارت نفت از برگزاری آزمون استخدامی شرکت‌های ملی نفت و پالایش و پخش فرآورده های نفتی که عصر دیروز (پنج‌شنبه – ۳۰ تیر) انجام شد، افزود: تلاش می‌شود بخش دیگری از آن از طریق ممتازین و تعدادی نیز براساس آیین‌نامه‌های موجود از خانواده شهدا جذب شود.

وی با بیان اینکه در این آزمون حدود ۱۴۷ هزار نفر ثبت‌نام کرده اند که از این تعداد نزدیک به ۱۴۰ هزار نفر داوطلب شرکت در آزمون شرکت ملی نفت و حدود ۱۷ هزار نفر داوطلب حضور در در آزمون استخدامی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بوده اند.

به گفته معاون وزیر نفت در این خصوص بیشترین ثبت‌نام کنندگان مربوط به حوزه امتحانی اهواز با ۳۲ هزار نفر و سپس تهران بوده است.

وی با اشاره به اینکه در عصر روز پنج‌شنبه (۳۰ تیر) آزمون مربوط به رشته‌های کاردانی برگزار شد، تصریح کرد: به این منظور حدود ۴۹ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که ۱۶ هزار نفر از شرکت‌کنندگان آزمون کاردانی، افرادی هستند که هم‌اکنون به صورت پیمانکاری در صنعت نفت شمغول به‌کارند و با قبولی در آزمون خواهند توانست به کارکنان رسمی تغییر وضعیت دهند.

دکتر میرمحمد صادقی تاکید کرد: در نتیجه برگزاری این آزمون قرار است چهار هزار و ۹۰۷ نفر در شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران و ۵۸۷ نفر در شرکت‌های پالایشی زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران جذب شوند.

وی با بیان اینکه به طور عادی سالانه سه هزار نفر در صنعت نفت بازنشسته می‌شوند، یادآور شد: به این ترتیب معمولا در سال سه هزار نفر نیز جذب این صنعت می‌شوند. تعداد نیروهای جدیدالاستخدام صنعت نفت رد سال جاری به حدود شش هزار نفر خواهد رسید زیرا در سال گذشته میزان جذب کم بوده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در این خصوص نیاز شرکت ملی گاز ایران به نیروی انسانی در سال جاری حدود ۱۶۰۰ نفر گزارش شده است، گفت: به این منظور ۶۶۰ نفر از طریق آزمون استخدامی پارس جنوبی جذب شدند که باقی نیز در آزمون دیگر در آینده جذب خواهند شد.

وی درخصوص جذب خانم‌ها در صنعت نفت، توضیح داد: در این آزمون به‌دلیل آنکه سمت‌های معرفی شده برای جذب نیرو در مناطق عملیاتی بوده است و خانم‌ها در این بخش محدودیت‌هایی دارند، نیروی انسانی مرد مد نظر بوده است ولی درمجموع تعداد نیروی انسانی خانم در سطح صنعت نفت رو به افزایش است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در پایان سال ۸۸ از هر ۱۰۰ نفر شاغل در صنعت نفت ۹۳ نفر مرد و ۷ نفر خانم بودند، یادآور شد: ولی این رقم در پایان سال ۸۹ به ۸ خانم در برای ۹۲ مرد افزایش یافت که بیشتر این افزایش در جذب نخبگان بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در آزمون‌های استخدامی وزارت نفت برای افراد بومی امتیازاتی در نظر گرفته شده است، تشریح کرد: این امتیاز برای استان‌های بوشهر ۵۰ درصد، برای دارندگان فوق دیپلم در خوزستان ۵۰ درصد و برای افراد بومی سایر استانها به طور کلی ۱۵ درصد است. یعنی پس از آنکه همه داوطلبان به طور رقابتی در آزمون شرکت و امتیازی را کسب کردند، معادل ۱۵ درصد امتیاز کسب شده، به امتیاز آنها افزوده خواهد شد.

دکتر میر محمد صادقی با اشاره به اینکه این افزایش حقوق کارکنان مناطق عملیاتی نهایی و از ابتدای امسال اعمال شده است، گفت: این افزایش حقوق در حقوق تیر ماه کارکنان پرداخت شده است. بیشتر این افزایش به کارکنان مناطق عملیاتی، نوبت‌کار و کارکنان مناطق گرمسیر به‌ویژه کارکنان بخش‌های بسیار دور و سخت مانند سکوهای نفتی و گازی مرزی تعلق پیدا کرده است.

براساس این گزارش، آزمون استخدامی نفت و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در ۹ حوزه در شهرهای اصفهان، ساری، کرمانشاه، بوشهر، مشهد، شیراز، تبریز، اهواز و تهران برگزار می‌شود که مهندس علی‌آبادی با حضور در دانشگاه امیرکبیر در جریان برگزاری آزمون قرار گرفت.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ مرداد ۱۳۹۰ساعت: ۰۸:۱۳۷۷۰ بازدید