آغاز نصب سازه های فلزی پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی
همزمان با نیمه شعبان و شروع عملیات اجرایی فاز ۱۳ پارس جنوبی در حجم گسترده تر، نصب سازه های فلزی پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی آغاز شد.
ابوالفضل صالحیان، مدیر پروژه شرکت مپنا در توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر گفت: شرکت مپنا توانسته بیش از ۹۰ درصد از کالای مورد نیاز خود در فاز ۱۳ پارس جنوبی را تامین کند و این بدین معنا است که با توجه به شرایط حاکم و مشکلات بین المللی توانسته ایم بحران ها را در این فاز پشت سربگذاریم.
صالحیان تصریح کرد: در بخش اجرا بالغ بر ۶۷ درصد از تامین کنندگان و سازندگان در فاز ۱۳ با دریافت مبالغ اولیه ، کار خود را شروع کرده اند و طبق پیش بینی های انجام شده، تا دو هفته آینده تمامی تامین کنندگان و سازندگان فاز ۱۳ پارس جنوبی فعالیت های اجرایی خود را آغاز خواهند کرد.
پیشرفت ۲۲ درصدی فاز ۱۳ پارس جنوبی
مدیر پروژه شرکت مپنا در توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، گفت: در حال حاضر بخشی از فاز ۱۳ پارس جنوبی که به شرکت مپنا بالغ بر ۲۲ درصد پیشرفت کار داشته است و با توجه به اینکه به مراحل شروع ساخت رسیده ایم پیش بینی می شود طی ماه های آینده شاهد رشد قابل توجه ای در کل پروژه فاز ۱۳ پارس جنوبی باشیم.
وی تاکید کرد: با توجه به روند رشد چشم گیری که فاز ۱۳ پارس جنوبی در ماه های آینده خواهد داشت، امیدواریم بهره برداری اولیه این فاز طبق برنامه زمانبندی ۳۵ ماهه خود محقق شود.
صالحیان توضیح داد: پیمانکاران فاز ۱۳ پارس جنوبی، متشکل از کنسرسیومی از شرکت های مپنا، شرکت پترو پایدار ایرانیان و صدرا است که شرح کار مپنا در این پروژه شامل تاسیسات جانبی فاز ۱۳ و بخش هایی از واحدهای فرایندی می شود.
مدیر پروژه شرکت مپنا در توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، از پروژه های توسعه پارس جنوبی به عنوان پروژه ای ملی یاد کرد و گفت: با نهایت تلاش و انرژی و با تاکید کارفرما امیدواریم این پروژه طبق برنامه زمانبندی ۳۵ ماه به بهربرداری اولیه خود برسد.
اشتغال زایی در سطح کشور یکی از برکات پروژه پارس جنوبی است
صالحیان تعداد نیروی انسانی فعال شرکت مپنا درسایت فاز ۱۳ پارس جنوبی، را بالغ بر ۴۰۸ نفر عنوان کرد و افزود: با شروع پروژه های پارس جنوبی ، تحرک بسیاری در زمینه اشتغال زایی در سطح کل کشور ایجاد شده است.
وی بکارگیری هر چه بیشتر نیروهای بومی را در فاز ۱۳ پارس جنوبی از اولویت های این پروژه خواند و گفت: با تاکید کارفرما( شرکت نفت و گاز پارس) مبنی بر به کارگیری نیروهای انسانی بومی در فاز ۱۳ پارس جنوبی، برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا بتوانیم از توان نیروهای بومی بیشتر از گذشته بهرمند شویم.
وی به پایان رساندن پروژه نیروگاه متمرکز پارس جنوبی را با ۷ میلیون نفر_ساعت کار بدون حادثه منجر به فوت، از اقدامات مهم شرکت مپنا عنوان کرد و افزود: H.S.E :همواره برای شرکت مپنا از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است و به همین منظور با رعایت مقررات ایمنی در تلاش هستیم حوادث را در پروژه ها به حداقل برسانیم.
خود کفایی کشور در اجرای پروژه های نیروگاهی
وی در مورد تاریخچه شرکت مپنا گفت: شرکت مپنا برای ورود به عرصه اجرا و خود کفایی کشور در زمینه پروژه ها ی نیروگاهی تاسیس شد که خوشبختانه در حال حاضر در بخش نیروگاه های گازی ما توانستیم به بیش از ۹۵ درصد تولید داخل برسیم که این یکی از دستاورد های بزرگ گروه مپنا محسوب می شود.
صالحیان با بیان اینکه شرکت مپنا گام موثری در خود کفایی ساخت پروژه های نیروگاهی برداشته است گفت: هزینه تمام شده اجرایی پروژه های نیروگاهی که در گذشته توسط نیروهای خارجی انجام می شد توسط شرکت مپنا به نصف کاهش یافته است.
وی یاد آور شد : شرکت مپنا در سال ۷۸ با اجرای پروژه فاز ۱ پارس جنوبی کار خود رادر زمینه نفت و گاز شروع کرد و توانست با کاهش ۴۰ درصدی هزینه ها، نسبت به قیمت پیشنهادی شرکت های خارجی، این پروژه را با موفقیت به اتمام برساند.