امسال بیش از ۸ میلیارد دلار اوراق مشارکت پارس جنوبی منتشر میشود
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تشریح آخرین وضعیت توسعه پارس جنوبی از جذب و هزینه سه میلیارد دلار سرمایهگذاری در طرح های پارس جنوبی در سه ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: امسال علاوه بر منابع داخلی شرکت ملی نفت، بیش از ۸ میلیارد دلار اوراق مشارکت نیز برای تامین مالی پارس جنوبی از طریق سیستم بانکی کشور منتشر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در گفت و گوی تفصیلی با شانا ضمن تشریح آخرین وضعیت توسعه پارس جنوبی، از ورود گاز تمام فازهای پارس جنوبی تا دو سال آینده به شبکه سراسری گاز کشور خبر داد. متن کامل این گفت و گو به این شرح است:
صنعت نفت در سال جاری چه مقدار در پروژههای پارس جنوبی سرمایهگذاری میکند؟
با نگاه ویژه ای که دولت به این حوزه از صنعت نفت دارد، روند سرمایه گذاری به منظور شتاب دهی به روند بهرهبرداری از این میدان مشترک گازی آسان سازی شده است؛ براین اساس و با انتخاب شرکت های داخلی، برای اجرای فازهای باقیمانده که در خرداد سال گذشته کلید خورد، بیش از ۲۱ میلیارد دلار در ۶ فاز (معادل ظرفیت ۸ فاز استاندارد پارس جنوبی) سرمایه گذاری خواهد شد.
سال گذشته با به کارگیری منابع داخلی وزارت نفت و نیز فروش اوراق مشارکت در عمل، بیش از ۷ میلیارد دلار در توسعه این فازها هزینه شد که پیش بینی می شود در سال جاری با تمهیدات ویژه وزارت نفت، شاهد ثبت یک عدد دو رقمی و بالای ۱۰ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در این حوزه باشیم که در مقایسه با سال های گذشته، از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار است ، ضمن آنکه نیاز واقعی سالی جاری حدود ۱۶٫۵ میلیارد دلار برآورد شده و در فصل اول سال جاری، بیش از سه میلیارد دلار در عمل جذب و هزینه شده است.
به هر ترتیب جبران عقب ماندگیهای توسعه در دهههای گذشته این میدان مشترک اکنون به عنوان یک آرمان و هدف مهم ملی از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بر عهده شرکت نفت و گاز پارس گذاشته شده است که امیدواریم با اجرای بسته بزرگ برنامه ریزی مالی، مهندسی، تامین کالا ، نصب و اجرا و بهرهبرداری، رکوردهای چشمگیر و تازهای در فرآیند توسعه و تولید صنعت نفت ایران به جای بگذاریم.
با برنامهریزیهای صورت گرفته، در سال جاری علاوه بر اختصاص منابع داخلی شرکت ملی نفت، بیش از حدود ۸ میلیارد دلار (ریالی یا معادل ارزی) اوراق مشارکت به منظور تامین مالی اهداف توسعه ای پارس جنوبی منتشر خواهد شد.
سفر سه ماه پیش مقام معظم رهبری چه دستاوردهایی برای پارس جنوبی داشته است؟
حضور عالی مقام معظم رهبری در نخستین سفر ایشان در سال “جهاد اقتصادی” نشان دهنده اهمیت فوق العاده این میدان مشترک انرژی از منظر اقتصادی اجتماعی و حتی سیاسی در نزد بالاترین ارکان حاکمیتی و تصمیم گیری کشور است.
حضور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) انگیزه کار و تلاش بیشتر را مضاعف کرد و ایشان با نام گذاری پارس جنوبی به عنوان پیشانی جبهه اقتصادی کشور، خواهان حرکت جهادگونه و دلسوزانه نیروهای داخلی برای دستیابی به منافع ملی و برداشت سهم کشور از ذخایر پارس جنوبی شدند.
بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سفر ۸ فروردین سال جاری، در بردارنده و ترسیم کننده جهتگیری اصلی حرکت و برنامههای صنعت نفت و دولت و تعیین کننده راهبرد عالی نظام بر ضرورت مشارکت و حمایت تمام دستگاه های کشور در پشتیبانی موثر طرح های عظیم ملی در میدان مشترک پارس جنوبی است.
مقام معظم رهبری شتاب بخشیدن به روند توسعه این میدان عظیم و مشترک را مورد تاکید قرار دادند و فرمودند: امروز در حالی که بسیاری از کشورها و شرکت های نفتی دنیا به میدان حمایت از شریک و رقیب ما وارد شدهاند، لازم است که تمام ایرانیان در این صحنه مبارزه اقتصادی به پا خیزند و منافع خود را در این میدان مشترک به دست آورند.
با عنایت به رهنمودهای عالی ایشان، میدان عمل دیگری در این جبهه اقتصادی از زاویه اعتقادی گشوده شده است. به استناد گزارشهای پیشرفتهای ماهانه در این حوزه، شرکت ها و پیمانکاران ایرانی با مدیریت و نظارت عالی صنعت نفت، رشد مطلوبی در مسیر اجرای بهینه فازهای گازی در حال ساخت داشته و دارند؛ رکوردزنی در اجرای خطوط لوله دریایی انتقال گاز در فاز ۱۲ پارس جنوبی و نیز ثبت ۳۲ میلیون ساعت کار بدون حادثه و بتون ریزی ۴۰۰۰ متر مکعب در یک شبانهروز و پیشرفت ماهانه بیش از ۵ درصد به دست شرکت های توانمند ایرانی که برای نخستین بار با مدیریت و رهبری کنسرسیومها، توسعه مگاپروژههای گازی کشور را به عهده گرفتهاند، تنها بخشی از آثار حضور موثر مقام معظم رهبری در این میدان مشترک بوده است.
به اعتقاد ما و براساس برنامهریزی علمی و راهبردهای مدیریتی صنعت نفت، در صورت تداوم حمایتهای قانونی و رفع برخی موانع و تنگناهای پیش رو، آهنگ توسعه پارس جنوبی با شتاب بیشتری از وضع موجود همراه خواهد بود.
اولین سفر سرپرست وزارت نفت (در ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه جاری) به منطقه عملیاتی پارس جنوبی و دستاوردهای آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
حضور مهندس علی آبادی در پارس جنوبی در اثنای نخستین سفر داخلی خود را باید در راستای پیگیری رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب و بررسی عملکرد دستگاه تحت سرپرستی خود متناسب با اهداف تعین شده در برداشت هرچه سریعتر از منابع نفتوگاز پارس جنوبی ارزیابی کرد.
وی ضمن بازدید دقیق از طرحهای در حال ساخت این میدان و بازخوانی نقشه راه توسعه، خواستار همکاری تمام ارکان صنعت نفت در پیشبرد اهداف تعیین شده در پارس جنوبی شد.
مهندس علیآبادی ابراز امیدواری کرد که با تلاشهای صورت گرفته، گاز همه فازهای مذکور تا «پایان دو سال آینده » به تدریج و سالانه به شبکه گاز سراسری کشور وارد شود تا مردم از منافع آن بهرهمند شوند.
وی پیشرفت فازهای جدید پارس جنوبی را که به دست سازندگان و پیمانکاران داخلی در حال اجراست، نمونهای از بلوغ و نبوغ دانش و توانمندی فرزندان ایران اسلامی در صنعت نفت ایران خواند و گفت: ورود شرکت های داخلی به پروژههای عظیم این میدان مشترک به عنوان نخستین تجربه رهبری مستقل حوزههای عملیاتی و اجرایی بسیار بزرگ، نشان دهنده شایستگی، دلسوزی و توانمندی ستودنی آنان و از سوی دیگر، بیانگر انتقال موثر فناوریهای مورد نیاز و دستیابی خلاقانه به دانش فنی و مدیریت اجرایی این قبیل از طرحهاست.
حضور مهندس علی آبادی در پارس جنوبی از نظر دیگر نیز قابل اهمیت است؛ حضور دو روزه وی در منطقه نشان داد که عالی ترین مقام صنعت نفت با رویکردی نوین نسبت به روندهای اجرایی، قاطعانه، مصمم و درصدد پیشبرد هرچه سریعتر اهداف نظام در این میدان مشترک است.
حضور مهندس علیآبادی، انگیزه بیشتری به کارکنان این منطقه عملیاتی بخشید؛ به طوری که آثار این حضور به وضوح در عملکرد نیروی انسانی حاضر در این حوزه قابل مشاهده است. اصولاً حضور مقام های عالیمقام کشور به ویژه وزیر نفت، تأثیر مثبت بر انگیزه، تلاش و بهرهوری مدیران، کارکنان و فعالان اقتصادی منطقه داشته و دارد.
توصیههای سرپرست وزارت نفت مبنی بر مشارکت تمام مدیران و بخشهای ستادی و عملیاتی صنعت نفت در راستای تحقق اهداف در پارس جنوبی و نیز بسیج و به کارگیری تمام توان و ظرفیتهای کشور در همکاری با شرکت نفت و گاز پارس، راهبرد اثربخش و راهگشای عالیترین مقام وزارتی است که دستیابی به اهداف را تنها با تکیه بر توان فنی، اجرایی و مدیریتی یک سازمان زیرمجموعه به صنعت نفت میسر نمیداند و به مشارکت و حمایت همه بخش های کشور در توسعه پارس جنوبی باور دارد.
این راهبرد را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با شتاب بخشی و آسان سازی اجرای نقشه راه بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ایدههای نوین مقام عالی وزارت، بخش عمدهای از عقب ماندگی اجرایی سال های گذشته را جبران کنیم.
برنامه های آتی فازهای ۹-۱۲،۱۰ ، ۱۵-۱۶، و ۱۷-۱۸ را بیان کنید.
مدیریت شرکت نفت و گاز پارس بر اساس برنامهای متمرکز و با محوریت استفاده از توان داخلی و خارجی، شتاب بخشی به بهرهبرداری از فازهای ۹ و ۱۰، ۱۲، ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ با هدف برداشت هرچه سریع تر از منابع گاز در این میدان مشترک و دستیابی به منافع ملی را در دستور کار ویژه دارد.
مطابق فرمولی جدید و بر اساس آنچه پیش از این بخشی از کالاها و تجهیزات فازهای ۹ و ۱۰ از سوی شرکت های حامی تحریم ایران بلوکه شده بود، تأمین این گروه از کالاها در بازارهای ثانویه مورد اهتمام قرار گرفت و با هدایت پیمانکاران ایرانی در اجرای بخشهای باقیمانده این فازها به ویژه ادامه حرکت در حوزه حفاری، تکمیل برنامه توسعه این دو فاز شتاب گرفت.
پیشبینی ما این است که با سپری شدن بخش عمده اجرا، بتوان تا پایان سال جاری شاهد بهرهبرداری کامل از بخشهای باقیمانده آن بود.
فاز ۱۲ با رهبری پیمانکار توانمند ایرانی (شرکت پتروپارس) در حال اجراست و برنامه حفاری، نصب سازههای دریایی، اجرای خطوط لوله و توسعه بخش خشکی و پالایشگاهی آن از سوی شرکت پتروپارس به خوبی پیش میرود.
گرچه در برخی بخشها شاهد تفاوتهایی در میزان پیشرفت واقعی و پیشرفت برنامهای هستیم، اما این روند با توجه به هم پیوستگی بعضی ارکان اجرایی این فازها، مانعی فراروی توسعه فازهای مذکور قلمداد نمی شود و به یقین در ماههای آینده جبران خواهد شد و با الطاف الهی و حمایت و پشتیبانی تصمیمگیران و مدیران ارشد کشور و صنعت نفت تلاش و کوشش کارکنان و مدیران در سال ۹۱ به بار خواهد نشست و بهرهبرداری و تولید زودهنگام از فاز ۱۲ در سال ۹۱ محقق خواهد شد.
پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ در سال جاری به مدار بهرهبرداری زودهنگام وارد خواهد شد که با اجرای آن میتوان گفت یک پروژه پالایشگاهی گازی در میدان پارس جنوبی در ابعاد بینالمللی برای نخستین بار از سوی شرکت های داخلی در شرایط تحریم و فشارهای بینالمللی به بار نشسته است.
ما به زودی پیش راهاندازی این دو فاز را با حضور مقام های عالی کشور کلید خواهیم زد تا بار دیگر شایستگی و خلاقیت ایرانی را در شرایط دشوار و پیچیده بینالمللی در تاریخ صنعت نفت ایران به ثبت برسانیم.
فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی با توان تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش و نیز تولید محصولاتی چون یک میلیون تن اتان در سال، ۴۰۰ تن گوگرد و تولید یک میلیون تن ال پی جی در سال از آهنگ رشد آرامی برخوردار است که موردانتظار و مطلوب نیست؛ به همین منظور در ۱۸/۴/۹۰ با حضور جناب دکتر غضنفری، وزیر محترم صنایع و بازرگانی یک جلسه ۴ ساعته بسیار خوب برگزار شد و تمهیدات و راهکارهایی برای شتاب بخشیدن به روند پیشرفت پروژه اندیشیده شده و امیدواریم به زودی شاهد بهبود چشمگیر در این فازها باشیم.
پالایش ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز در پالایشگاه فازهای ۱۵ تا ۱۸ تقریباً اندکی بیش از سه برابر واردات گاز از ترکمنستان به ایران بوده است که با دستیابی به این اهداف، کشورمان در سطوح مناسبتری از تجارت و تولید ثروت از منابع مشترک گاز قرار خواهد گرفت.
البته بخش استخراج و تولید گاز فازهای ۱۵و۱۶ و ۱۸و۱۷ طبق برنامه زمانبندی به تدریج از سال ۹۱ آغاز خواهد شد.
خلاصه ای از تصمیم هایی را که در حضور سرپرست وزارت نفت و مدیران و پیمانکاران نفت و گاز پارس گرفته شد، بیان کنید.
بازدید مقام عالی وزارت از پارس جنوبی، در بردارنده برپایی چند جلسه و نشست عالی وی با پیمانکاران اصلی فعال در این حوزه بود.
مهندس علیآبادی با پشتوانه بیش از دو دهه حضور موثر در عالیترین سطوح اجرایی و عملیاتی کشور به ویژه در حوزه ساخت و اجرا، منشا تحول موثری در چارچوب بندی و رمزگذاری روندهای اجرایی بودهاست.
وی ضمن بازخوانی پرونده کاری کلیه پیمانکاران اصلی و رهبران کنسرسیومهای طرح ها، نکات بسیار مهم و قابل توجهی را ابلاغ کرد و از تمام مشارکت کنندگان و شرکتهای حاضر در کنسرسیومهای مختلف خواست مطابق برنامه توسعه طرحها همت گمارند و برنامهریزی و عملکرد مبتنی بر اصول و مبانی مهندسی و دقت ریاضی را بیش از پیش سرلوحه کار خود قرار دهد.
مهندس علیآبادی به کارگیری سیاست همزمان تشویقی و تنبیهی را رویکرد مدیریتی خود در حوزه کاری برشمردند و با اعلام این که صنعت نفت با تمام توان در حمایت از پیمانکاران و سازندگان داخلی گام برخواهد داشت، گفت: شرکت هایی که نتوانند مطابق برنامه توسعه میدان پیش روند و تضعیف کننده جریان مطلوب اجرای طرح ها باشند، از ادامه همکاری کنارگذاشته خواهند شد.
در این جلسه پنج ساعته، خلاصهای از تنگناها و موانع پیش روی پیمانکاران و سازندگان مطرح شد که سرپرست وزارت نفت با تاکید بر تشکیل کارگروه های مربوط به نظارت و پیگیری، خواستار حل فوری این موانع از طریق استفاده از تمام ظرفیتهای صنعت نفت و کشور شد و اعلام کرد باتمام قوا حل مشکلات طرح ها را در سطوح عالی خارج از وزارت نفت پیگیری خواهد کرد.
مطابق برنامه پنجم توسعه کشور، حدود ۶۰ میلیارد دلار در بخش بالادستی پارس جنوبی سرمایهگذاری خواهد شد؛ این رقم شامل اجرای تمام بخشهای باقیمانده فازهای جدید، تأمین کالا و تجهیزات، تدارکات و تأمین نهایی زیرساخت های مرتبط با چرخه تشکیل شده فازها و برخی پروژههای جدید دیگر در پارس جنوبی است.
تنظیم راهکارهای جدید تأمین مالی پروژهها علاوه بر منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران، انتشار وجوه قابل توجهی از اوراق مشارکت و همچنین به کارگیری منابع بانک های تجاری داخلی و سایر منابع، به سمت تسریع ویژه در توسعه پارس جنوبی طراحی شده است که امیدواریم سالانه ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار مطابق زمانبندی مشخص توسعه طرحها به این میدان مشترک تزریق شود.
ما به منظور توسعه فازهای باقیمانده این میدان بر اساس قراردادهای سال گذشته، بیش از ۲۱ میلیارد دلار سرمایهگذاری را یکجا آغاز کردهایم که این رقم به تناسب تغییر در بسته قراردادها و نیز اجرای فازهای تکمیلی و پروژههای جدید سالانه تا پایان برنامه پنجم افزایش خواهد یافت.
پارس جنوبی تا سال آینده شاهد به کارگیری حجم وسیعی از نیروی انسانی داخلی خواهد بود که امیدواریم با آسان سازی جریان سرمایهگذاری، شاهد توسعه مستمر شاخصهای کلان اقتصادی در این حوزه بزرگ کار و فعالیت باشیم. هم اکنون حدود ۵۸ هزار نفر در استان بوشهر در صنعت نفت شاغلند که ۳۰ هزار نفت آن (بیش از ۵۰درصد) در طرح ها و پروژههای پارس جنوبی در قراردادهای شرکت نفت و گاز پارس مشغولند.
مهم ترین موانع و چالشهای فراروی توسعه فازهای جدید پارس جنوبی را بیان کنید.
دستاوردها و تجارت بیش از یک دهه حضور پیمانکاران ایرانی در کنسرسیومهای بینالمللی اجرای طرحها و اکنون در پارس جنوبی به کار گرفته شده است.
صنعت نفت از منظر نیروی انسانی خلاق و توانمند، همچنین دانش فنی و توان مدیریتی مورد نیاز ساخت و توسعه پروژهها به توانمندیهای و ظرفیتهای خیلی خوب و قابل قبولی دست یافته است که در آثار پیشرفت طرحها به وضوح قابل مشاهده است.
بسیاری از شرکت های خارجی با وجود ایجاد محدودیت برخی کشورها در سطوح بینالمللی، خواهان همکاری و تبادل تجربیات و دانش فنی در حوزه پارس جنوبی هستند و از این نظر، ایران هرگز خود را با چالشی که به آهنگ توسعه لطمه جدی بزند، رو به رو نمی داند.
اما آنچه قابل اهمیت است، مربوط به ضرورت تدوین سازکارهای داخلی در بدنه صنعت نفت و از سوی دیگر تنظیم سیاست ها، راهکارها و مقرراتی است که همکاری و هم افزایی تمام نهادهای مرتبط با توسعه این صنعت را در بر گیرد.
پارس جنوبی بزرگ ترین پروژهی ملی است و از نظر اهمیت تحقق اهداف ملی در حوزهای که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان پیشانی جبهه اقتصادی نظام تلقی شده است، مشارکت فعال و پایدار و اثربخش توان تمام دستگاه ها را ضروری میکند.
وجود برخی خلاهای قانونی در حوزههایی چون «انعقاد قراردادها»، «روشهای قراردادی» شبکه چند لایه تصمیمگیری در ساختار صنعت نفت و بخشهایی در دستگاههای اجرایی در کنار ماهیت چند لایه و سنگین نظارتی برخی دستگاهها و مهم تر از همه دست نیافتن به سطح قابل انتظار تأمین مالی به موقع طرحها، به طور عمده موجب بروز اشکال و کندی در چرخه زمانبندی در اجرای برخی طرحها بوده است که امیدواریم در دوره مدیریت جدید صنعت نفت و نیز همکاری مجلس و دستگاهها مطابق با منویات مقام معظم رهبری در بازدید از عسلویه، شاهد ثبت حرکت های منظم و پیشرفت پایدار توسعه در میدان مبارزه پارس جنوبی باشیم. باید یادآوری کنم در سال ۱۳۸۹ با جذب و هزینه کردن ۷ میلیارد دلار، به رکوردی بی سابقه در تاریخ سرمایهگذاری صنعت نفت در یک سال دست یافتهایم.
به نظر شما همکاران وزارت نفت در سطوح مختلف چگونه می توانند سهم خود را در پیشبرد این پروژه ملی ایفا کنند؟
مهندس علی آبادی در بخشی از صحبت هایشان اعلام کردند که «این وظیفه تمام همکاران در وزارت نفت است که در تسریع پیشبرد طرح های پارس جنوبی فعال و کوشا باشند.» از طریق مشارکت عملی، مستمر و اثربخش، یعنی با تامین منابع مورد نیاز، از طریق آسان سازی و شتاب بخشی به فرآیندهای پشتیبانی، بازنگری و بهبود فوقالعادهها و عوامل انگیزشی در پارس جنوبی، بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تفریحی برای نگهداشت کارکنان و خانوادهها در مناطق عملیاتی، واگذاری اختیارات تصمیمگیری به مدیران عملیاتی و شاغل در منطقه در حوزههای مختلف.
خواستههای شرکت نفت و گاز پارس از صنعت کشور در همراهی کردن و به بارنشستن پارس جنوبی چیست؟ سطح همکاری کنونی صنایع کشور با پارس جنوبی را چگونه ارزیابی می کنید و برای حرکت به وضع مطلوب، چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید؟
صنعت نفت به عنوان بزرگ ترین دستگاه (نهاد) فعال در بخشهای توسعهای کشور، خواستار مشارکت علمی و عملی گستردهی سطح وسیعی از تخصصها، حرفهها و فعالیتهاست.
از نظر ما، توسعه صنایع و حوزههای ساخت صنعتی و ماشینآلات و زیرگروههای مربوط به آن متناسب با نیازها و انتظارات صنعت نفت و حجم پروژههای تعریف شده در مقیاس بینالمللی نبوده است و این به معنای کم رنگ کردن موفقیتهای چشمگیر و ارزشمند نیست.
لازم است صادقانه و شفاف یادآوری کنم که هنوز بسیاری از پیمانکاران بزرگ صنعتی طرف قرارداد با صنعت نفت در پارس جنوبی، ملزم به اجرای تعهدهای زمانبندی شده قراردادی نبوده و این خود موانع بعدی زیادی در مسیر اجرای طرحها ایجاد کرده و موجب انتقادهای فراوان به عملکرد فعالان اقتصادی در پارس جنوبی شده است.
خوشبختانه شمار قابل توجهی از پیمانکاران و سازندگان توانمندی و اعتباری در خور دانش و توان ایرانی به دست آوردهاند، البته تعدادی از شرکتها از نظر قواعد و اصول انضباطی در اجرای تعهدهای تکلیفی، به طور حرفهای موفق نیستند.
توسعه ساختاری پژوهش و فناوری و انتقال و بومیسازی واقعی فناوری متناسب با نیازهای روز آینده بازار نفت، شرکتهای ایرانی را در مسیر بهتری از موفقیت قرار خواهد داد.
تمرکز «بر مدیریت کیفیت» و توسعه چارچوب های رقابتی تولید کالا و تامین خدمات صنعتی و پیمانکاری مورد نیاز، راه توسعه نرمافزاری، سختافزاری و مغزافزاری این حوزه را در پشتیبانی واقعی از صنعت نفت و نیز نفوذ در بازارهای منطقهای و جهانی خواهد گشود.
پارس جنوبی میدان بزرگ همکاریهای تجاری و موفقیتها و افتخارآفرینیهای ملی است؛ شناسایی خلاهای تأمین کالا در این حوزه و درک تجاری و اقتصادی جذب بازارهای نوین، یک ضرورت اساسی برای صاحبان صنایع ایرانی محسوب میشود.
تشکیل کارگروههای دو یا چند جانبه متشکل از همکاری و همافزایی توان صنایع کوچک و متوسط و نیز تشکیل «سبد فناوری» مورد نیاز طرحها (مطابق با آنچه معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت نفت تاکید دارند) به پذیرایی گرم پارس جنوبی از شرکت های داخلی خواهد انجامید.
جذب مشارکت مالی حوزههای بانکی و موسسه های اعتباری داخلی و خارجی در تأمین مالی طرحهای ساخت و استقرار شبکههای تولید صنعتی، نیاز امروز بخش صنعت نفت شمرده میشود؛ رویههایی که میتواند به ایجاد و تشکیل تخصصهای مختلف تولید انجامیده و در راستای توسعه ملی، جلوگیری از خروج ارز و تولید ثروت در مرزهای داخلی یا بینالمللی باشد.
آنچه در پایان ضروریاست، بازنگری اساسی و بازآرایی ساختارها، نظامها و مقررات، رویهها و فرآیندهای اداری و مدیریتی داخلی صنعت نفت و شرکت ملی نفت ایران در جهت پشتیبانی و حمایت اثر بخش و انگیزشی از توسعه پارس جنوبی است که این موضوع فوقالعاده حیاتی و کلیدی است.
باید اذعان کرد ادامه وضع موجود که در سه دهه گذشته در مجموع منجر به عقبماندگی کشور و صنعت نفت در توسعه میدان مشترک پارس جنوبی شده، به طور آشکار یک زیان و آسیب بزرگ ملی است و هرچه سریع تر در حوزه ساختارها، نظامها، مقررات، رویهها و فرآیندهای اداری و مدیریتی صنعت نفت باید تحولاتی راهبردی و بنیانی صورت گیرد و به تعبیری سادهتر کن فیکون شود و همه آنها در راستای توسعه میدان های مشترک به ویژه میدان مشترک پارس جنوبی باز تعریف و باز آرایی شوند.
این مهم ترین و فوریترین مأموریت و تکلیف ستاد وزارت نفت و مهم ترین و فوریترین نیاز و خواسته فعالان و مدیران پارس جنوبی است.
ساده سازی فرآیندهای تصمیمگیری، مدیریت علمی، چابکی سازمانی و تمرکز تمام عیار بر توسعه هرچه سریعتر فازهای میدان مشترک پارس جنوبی، میباید سرلوحه کار پیمانکاران، مشاوران، سازندگان، فعالان اقتصادی و خانواده بزرگ صنعت نفت در (حوزه کارفرما، پیمانکار، مشاور و سازنده) در منطقه عملیاتی قرار گیرد.
ما برای ایجاد تحولی عظیم و یک خیزش و جهش چشمگیر در برداشت از میدان پارس جنوبی، نیازمند تحولی عظیم در نگرش، رفتار و عملکرد مدیریتی، سازمانی و فردی خود و موظف و ناچار به عملکرد برتر و کسب نتایج درخشانتر از طریق کار گروهی و مشارکت همه ذینفعان کلیدی با پیمودن راه میانبر و نوآورانه هستیم.