منابع بانکی باید در خدمت رشد تولید نفت باشند
معاون اول رییس جمهوری از بررسی لایحه بهره مندی از بخشی از معافیت مالیاتی کالاهای عرضه شده در بورسی توسط شورای عالی بورس خبر داد و گفت: این اقدام در خصوص ایجاد زمینه های جدید سرمایه گذاری در بورس نفت و بورس های مشابه انجام می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمدرضا رحیمی ؛ معاون اول رییس جمهوری در مراسم نخستین عرضه نفت خام در بازار بین المللی بورس کیش که پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۲۲ تیرماه) در محل بورس کالای ایران برگزار شد، گفت: بورس ها در جهان مکمل یکدیگر هستند و بورس نفت ایران نیز می تواند عاملی تاثیرگذار در جهت تقویت بازارهای منطقه باشد.
وی با اعلام این که بورس نفت فضای مناسبی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد، گفت: این فضا با حمایت های دولت در زمینه تولید و نوآوری ایجاد شده و باید وسعت بیشتری بیابد.
وی ادامه داد: پیشرفت قابل توجه و اقدامات انجام شده از سوی مجموعه صنعت نفت در سال های اخیر نشان دهنده خلاقیت و دانش بالای کارشناسان این حوزه صنعتی است.
رحیمی خاطرنشان کرد: صنعتگران نفت نشان دادند که با عمل به شعار “ما می توانیم”، می توان صنعت نفت را به مرحله کمال و خودکفایی رساند؛ در این زمینه ضمن بومی سازی بخش قابل ملاحظه ای از دانش فنی صنعت نفت، با تامین نیاز بنزین در داخل کشور و تبدیل شدن به صادرکننده این فرآورده ارزشمند گام هایی بلندی در جهت پاسخگویی به تحریم ها برداشتیم.
وی از افزایش ۷ میلیون تنی محصولات پتروشیمی، احداث ۲۷۰۰ کیلومتر خط انتقال گاز طبیعی، رساندن شمار مشترکان گاز شهری به یک میلیون و ۶۷۰ هزار خانوار، گازرسانی به ۸۵ شهر و دو هزار روستا، خودکفایی در تولید بنزین، امضای قراردادهای پارس جنوبی و تامین ۵۰ میلیارد دلار از منابع مالی مورد نیاز این طرح و واگذاری ۱۵ هزار میلیارد تومان از شرکت های تابعه را به همراه اکتشاف ۱۲ میدان نفت و گاز، به عنوان گوشه ای از خدمات صنعت نفت یاد کرد و افزود: تحولات ایجاد شده در خارج مرزها نیز همچنان برقرار است و صنعتگران در خارج مرزها نیز مشغول به کار هستند.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: صنعت نفت می تواند مولد کل صنایع کشور باشد و در ارتقای بهره وری و تولید در کشور نقش اساسی داشته باشد.
رحیمی با تاکید بر این مطلب که صنایع پایین دستی نفت باید به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: منابع بانکی باید در خدمت رشد تولید به ویژه در صنعت نفت باشند؛ چراکه این امر می تواند خوراک بهتری برای صنایع پایین دستی فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: باید ظرفیت های لازم در صنعت نفت فراهم شود تا بتوانیم به شکلی موثرتر در تعاملات بین المللی حضور یابیم.
معاون اول رییس جمهوری همچنین بر ضرورت ارتقای دانش اکتشاف و تولید در صنعت نفت تاکید کرد و گفت: وزارت نفت باید در جهت ارتقای ظرفیت های مدیریتی گام بردارد تا از جهت اجرایی و کاهش هزینه ها بهتر عمل کنیم.