تامین مالی ۶۰۰ میلیون دلاری پالایشگاه ستاره از سوی نیکو در سال ۹۰
علیرضا ضیغمی با بیان اینکه شرکت نیکو قرار است حدود ۸۰۰ میلیون دلار برای ساخت پالایشگاه ستاره اختصاص دهد، افزود: این شرکت قسط اول خود را سال گذشته به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار پرداخت کرد و قرار است امسال قسط های دوم و سوم خود را به مبلغ ۶۰۰ میلیون دلار پرداخت کند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: شرکت نیکو (نفتیران اینتر ترید) قسط دوم خود را به میزان ۲۰۰ میلیون دلار تا اواخر تیرماه امسال پرداخت خواهد کرد و ۴۰۰ میلیون دلار باقی مانده را نیز به صورت اقساط پرداخت می کند.
مهندس عیرضا ضیغمی تصریح کرد: تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از محل شرکت نیکو و صندوق ذخیره ارزی برای ساخت پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: سهامداران این پالایشگاه باید یک میلیارد دلار دیگر برای ساخت این پالایشگاه از طریق فاینانس جذب کنند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش افزود: از محل حساب ذخیره ارزی ۲۹۰ میلیون یورو در قالب وام از سوی شرکت پالایش ستاره خلیج فارس دریافت شده است.
وی تصریح کرد: شرکت نیکو در سال های گذشته قرار بود ۴۰۰ میلیون یورو به پالایشگاه ستاره خلیج فارس اختصاص دهد که تاکنون ۳۸۰ میلیون یورو آن پرداخت شده است.
ضیغمی سرمایه مورد نیاز برای ساخت پالایشگاه جدید ستاره خلیج فارس را حدود سه میلیارد دلار (معادل ۳۰ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال) اعلام و تصریح کرد: تا کنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از سرمایه مورد نیاز این پالایشگاه تامین شده است و مابقی آن نیز تامین می شود.
وی تصریح کرد: هیئت مدیره شرکت پالایش میعانات گازی ستاره خلیج فارس که شامل شرکت ملی پالایش و پخش، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و صندوق بازنشستگی است، باید یک میلیارد دلار دیگر برای ساخت این پالایشگاه از طریق فاینانس جذب کند.
واگذاری سهم ۱۵ درصدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در باره خروج یکی از سهامداران پالایشگاه در حال ساخت ستاره خلیج فارس گفت: هم اکنون ۴۰ درصد سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش، ۳۵ درصد شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی است و شرکت SPC اندونزیایی نیز ۱۵ درصد در این پالایشگاه سهم داشت ولی این شرکت هم اکنون سهام خود را واگذار کرده است.
ضیغمی ادامه داد: سهام داران کنونی ستاره خلیج فارس و یا سایر سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند سرمایه خود را برای کسب این سهم افزایش دهند.
وی با اعلام پیشرفت حدود ۴۰ درصدی ساخت پالایشگاه جدید ستاره خلیخ فارس افزود: سهم شرکت پالایش و پخش در این پالایشگاه ۴۰ درصد است و منابع مالی خوبی از طریق فاینانس برای این پروژه جذب شده است.
ضیغمی تصریح کرد: مرحله نخست این پالایشگاه تا دو سال و نیم آینده وارد مدار می شود.
به گزارش شانا، پروژه ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، از جمله طرحهای بسیار مهم وزارت نفت است این پالایشگاه به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار و در سه ردیف ۱۲۰ هزار بشکهای در کنار پالایشگاه کنونی بندرعباس در حال ساخت است. خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۴۸۵ کیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تامین خواهد شد.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۵۵ میلیون لیتر فرآورده های اصلی مورد نیاز کشور را می تواند تامین کند که ۳۶ میلیون لیتر از این میزان بنزین و ۱۴ میلیون لیتر نفت گاز است.
پالایش ۳۶۰ هزار بشکهای میعانات گازی در روز برای جلوگیری از واردات بنزین و فرآورده های نفتی، افزایش تولید بنزین و محصولات مطابق با استانداردهای کیفی اروپا، همچنین توجه به الزام های زیست محیطی، از مهم ترین اهداف ساخت این پالایشگاه است.