سال مهار تورم و رشد توليد
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ EN

آغاز رسمی احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره جاسک در آئینه رسانه

احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره- جاسک که روز پنجشنبه(۵ تیرماه) توسط رییس جمهور و وزیر نفت به صورت مجازی رسماً در منطقه مکران آغاز شد، طرحی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران اجرای آن را از استراتژیک ترین طرح‌های دولت یازدهم برشمردند و بازرسی اجرایی این طرح از سوی مقام عالی وزارت نفت به شرکت مهندسی و توسعه نفت که از شرکت های توسعه ای شرکت ملی نفت است، محول گردید.

طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره –جاسک، شامل احداث خط لوله ای به طول تقریبی ۱۰۰۰ کیلومتر است که در بخش اجرا و ساخت این طرح، ۶ گستره خط لوله، ۵ تلمبه‌خانه، ۳ ایستگاه دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، ۱۰ پست برق، ۴۰۰ کیلومتر خطوط انتقال برق، ۳ گوی شناور،‌ خطوط لوله زیردریایی، حوضچه آرامش و ۲۰ مخزن ذخیره‌سازی نفت خام به ظرفیت کلی ۱۰ میلیون بشکه تعریف شده است.
بنا به اظهارات تورج دهقانی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، “میزان پیشرفت کلی طرح تاکنون ۴۰ درصد بوده که در بخش مسیرسازی ۸۶۰ کیلومتر، ساخت لوله۴۴۰ کیلومتر ، حمل لوله به کارگاه ۳۵۰ کیلومتر و عملیات جوشکاری ۲۶۰ کیلومتر، پیشرفت داشته است.”
هدف از اجرای این طرح، ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه مکران در جاسک، توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران است. انتقال نفت خام به جاسک با اعتبار ۲ میلیارد دلاری، درصدد تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی همچنین کاهش ریسک صادرات نفت از تنگه هرمز است.
از آنجایی که اهمیت این طرح عظیم ملی و استراتژیک بر هیچ کس پوشیده نیست، آغاز رسمی آن نیز بازتاب گسترده‌ای در رسانه ها، شبکه ها و سایت های خبری همراه بود که بر آن شدیم به منظور آگاهی بخشی دقیق تر به مردم و ذینفعان، اطلاعات منتشر شده در فضاهای رسانه ای را به صورت طبقه‌بندی شده و جامع تر در دسترس آنها بگذاریم.
اهمیت استراتژیک پایانه نفتی جاسک در صادرات نفت و امنیت ملی ایران
روزنامه شرق در مورد احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک با عنوان” گارانتی صادرات نفت ایران” تیتر زد و از قول رئیس جمهور، دکتر حسن روحانی نوشت: « امروز روز اعتماد خریداران نفت ایران است و جاسک به پایگاه مهم صادرات نفت ایران تبدیل می‌شود.»
دنیای اقتصاد به سخنان رهبری در این طرح اشاره داشت و در راستای تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای این طرح چنین توضیح داد: ” خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک به عنوان یکی از استراتژیک‌ترین طرح‌های در حال اجرا در کشور به شمار می‌رود. اهمیت این طرح آنچنان بالا است که رهبر معظم انقلاب بارها بر اجرای هر چه سریعتر آن و دسترسی ایران به دریای عمان برای صادرات نفت تاکید کرده اند”.
روزنامه ایران نیز با عنوان های “گام اول در دور زدن تنگه هرمز ” و “جاسک، هاب انرژی خاورمیانه” به موضوع احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره – جاسک پرداخت و در ادامه نیز توئیت وزیر نفت را که در حساب کاربری خود در مورد تضمین استمرار صادرات نفت خام نوشته بود، منتشر کرد: « با امکان صدور نفت خام در خارج از تنگه هرمز، از طریق احداث پایانه صادرات نفت در جاسک و خط لوله هزار کیلومتری به آن تا پایان امسال، با همت کارکنان صنعت نفت امنیت صدور نفت ایران نسبت به دیگر صادرکنندگان خاورمیانه و همسایگان دوچندان می‌شود.»
روزنامه خراسان نیز تیتر ” ایران تنگه هرمز را دور می زند” به این خبر اختصاص داد.
آفتاب یزد، تیتر ” صادرات نفت ایران دو مسیره می شود” را برای درج این خبر انتخاب کرد و نوشت احتمالا در آینده از ظرفیت‌سازی برای صادرات نفت ایران از پایانه جاسک به‌عنوان «استراتژیک‌ترین اقدام دولت دوازدهم» یاد خواهد شد.
خبرگزاری مهر: با تیتر “بهره برداری از خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک تا پایان سال” به این خبر پرداخت و از جانب رئیس جمهور نوشت: «… مقام معظم رهبری تاکید داشتند، این طرح به نوعی استراتژیک‌ترین کار دولت به شمار می‌رود و به همین دلیل به ویژه طی چندماه اخیر، با راهبری شخص وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دنبال شده است.»
ایرنا- با تیتر “افزایش ظرفیت صادرات نفت؛ از غرب کارون تا جاسک” ابتدا به امکان افزایش ظرفیت صادراتی نفت ایران از طریق احداث این خط لوله پرداخت و سپس به حملات عراق به پایانه اصلی صادرات نفت در هشت سال جنگ تحمیلی اشاره داشته است و در ادامه نوشت: « ….بنابراین از همان زمان، داشتن یک پایانه ثابت صادراتی نفتی خارج از خلیج فارس و نزدیک به اقیانوس هند از آرزوها و برنامه‌های دست‌اندرکاران وزارت نفت بوده که در بعضی از برهه‌ها که شرایط به نظر عادی می‌رسید، تلاش برای پایان بردن پروژه کم شد و به همین دلیل به انجام رسیدن آن تا امروز طول کشید….»
ابرار اقتصادی- “ایران با دور زدن تنگه هرمز از دریای عمان نفت صادر می کند”
دانش نفت- “جاسک به پایگاه مهم صادرات نفت تبدیل می شود”
از نفت چه خبر با تیتر “آیا دور زدن تنگه هرمز با یک خط لوله مهم است”؛‌ اهمیت احداث این طرح را شرح داد.
قلم ماندگار نیز نوشت: “در آینده‌ای نزدیک بندر جاسک با اجرای پروژه‌های عظیم نفتی، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام سنگین از مناطق نفت‌خیز، ذخیره‌سازی ۱۰ میلیون بشکه نفت خام و پهلوگیری کشتی‌های پهن‌پیکر با ظرفیت ۲ میلیون تن را پیدا خواهد کرد”.
پایگاه خبری آفتاب تیتر زد: “خط لوله گوره جاسک، یکی از بزرگترین خطوط لوله انتقال نفت‌خام در خاورمیانه است”.
خبرگزاری تسنیم با تیتر “بومی‌سازی وخودکفایی درپروژه گوره – جاسک برگ برنده صنایع داخلی است”، از قول مدیرعامل یکی از شرکت های لوله ساز در این طرح نوشت: “…اینکه می‌توانیم از استان بوشهر تا استان هرمزگان، طرح عظیم ملی احداث خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک را اجرا کنیم نشانگر توانمندی و اعتقاد به محققان و صنعتگران ایرانی است”.
جمهوری اسلامی- “عملیات احداث خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک و پایانه صادراتی سواحل مکران به منظور انتقال روزانه یک میلیون بشکه آغاز شد”
استفاده از ظرفیت های تولیدی داخل و توانمند سازی
کیهان- “تحریم نتوانست مانع تولید درشرکت فولاد اکسین خوزستان شود”
آفتاب یزد، در خبر خود به صحبت های رئیس جمهوری در مورد این موضوع اشاره کرد و نوشت: « …. روحانی همچنین با بیان اینکه جاسک به پایگاه مهم صادرات نفت ایران تبدیل خواهد شد، اظهارداشت: اینکه قادریم از استان بوشهر تا استان هرمزگان، طرح عظیم ملی احداث خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک را اجرا کنیم نشانگر توانمندی ملت ایران، محققان و صنعتگران ایرانی است. …… امروز همه شرکت‌های خارجی که در این زمینه می‌خواستند ما را یاری کنند و کار خود را متوقف کردند، تحریم‌کنندگان، امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، بخوبی شاهدند که نمی‌توانند مانع حرکت ملت ایران در جهش تولید و فناوری باشند».
باشگاه خبرنگاران جوان-” بومی سازی ۹۵ درصد خدمات و تجهیزات طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک”
روزنامه اقتصاد ملی به اجرای این طرح در شرایط تحریم پرداخت و تیتر زد؛ “تمرین توانستن در شرایط تحریم”
ابرار اقتصادی- “سهم ۹۵ درصدی تجهیزات ایرانی درطرح انتقال نفت گوره به جاسک”
ایسنا-“سهم ۹۵ درصد خدمات و تجهیزات ایرانی در طرح انتقال نفت گوره به جاسک”
نفت ما با تیتر “خدمات و تجهیزات طرح ایرانی است”؛ از قول رضا دهقان معاون توسعه و مهندسی شرکت نفت نوشت پیشرفت فیزیکی طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک ۴۰ درصد است که ۱۸ درصد این پیشرفت طی سه ماه نخست امسال حاصل شده است.
نفتگرام با انتشار ویدئویی تحت عنوان ” عزم ملی،‌ طرح ملی، گذری بر طرح عظیم خط لوله گوره جاسک” به صورت تصویری به روایت این طرح ملی پرداخت .
قلم ماندگار نوشت: “به گفته تورج دهقانی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، پیش از این لوله‌های API سرویس ترش از شرکت‌های اروپایی، چینی یا کره‌ای تأمین می‌شد، اما برای نخستین بار در یک مقیاس بزرگ با استفاده از توان داخلی و فعالیت هم‌زمان چند کارخانه فولادسازی و لوله‌سازی ایرانی تأمین می‌شود”.

اشتغالزایی و توسعه پایدار
روزنامه ایران با تیتر” گوره- جاسک هم نفت را به مکران میبرد، هم نان را” بحث اشتغالزایی و توسعه پایدار در سواحل مکران را تشریح کرد.
آفتاب یزد به موضوع اشتغالزایی و توسعه پایدار در این طرح پرداخت و نوشت: …..رئیس جمهوری در پایان گفت: «امروز هم از لحاظ امنیت ملی، امنیت اقتصادی و آبادانی سواحل مکران، آبادانی منطقه غرب و شمال غرب کشور، روز بسیار مهمی است». « جاسک آینده بسیاردرخشانی خواهد داشت. جاسک به یک پایگاه مهم صادرات نفت ایران تبدیل می شود».
پایگاه خبری شما نیوز با تیتر ” خط لوله گوره – جاسک؛ گام بلند برای توسعه مناطق محروم” به علت انتخاب این منطقه برای اجرای طرح می پردازد ودر خصوص توسعه پایدار در مناطق همجوار با این طرح چنین می نویسد: “در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی و کمک به توسعه ملی و منطقه‌ای و فقرزدایی از مناطق محروم کشور، از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته شد، شهرستان جاسک در فاصله ۳۲۰ کیلومتری شرق بندرعباس در استان هرمزگان با دارا بودن بندر چندمنظوره استراتژیک در نوار ساحلی دریای عمان و نزدیکی به آب‌های آزاد که امکان پهلوگیری کشتی‌های پهن‌پیکر و عظیم را دارد، پروژه خط لوله نفتی گوره به جاسک در دستور کار قرار گیرد و این منطقه به یکی از مراکز مهم انرژی و صنعتی ایران تبدیل شود”.

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۰ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۱۲۷۸۲ بازدید