جلسهی آشنایی با واحدهای فراورش پیشساخته و سیار و معرفی طرح های سرمایهگذاری (BOO) واحدهای مذکور با حضور شرکتها و صنعتگران حوزهی نفت و انرژی
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، روز سهشنبه (۲۱ آبانماه) جلسهی آشنایی با واحدهای فراورش پیشساخته و سیار و معرفی طرح های سرمایهگذاری (BOO) واحدهای مذکور با حضور دکتر تورج دهقانی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، دکتر کرامتی مشاور وزیر در امور صنعتی، دکتر شاکری مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرحهای شرکت ملی نفت ایران، جمعی از مدیران ارشد و مجریان طرحهای شرکت متن و همچنین شرکتها و صنعتگران حوزهی نفت و انرژی در محل سالن جلسات ساختمان شماره ۱ شرکت مهندسی و توسعه نفت برگزار شد.
دکتر تورج دهقانی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، در ابتدای این جلسه ضمن عرض خوشامدگویی به حاضرین، علت اصلی برگزاری این جلسه را آشنایی با تاسیسات فراورش پیش ساخته و سیار در راستای اهداف و سیاستهای وزارت نفت در توسعه میادین نفتی خصوصاً میادین مشترک نفتی در شرکت مهندسی و توسعه نفت دانست و گفت: هدف اصلی برگزاری این جلسه آشنایی و شناخت بیشتر صنعتگران با سیاستهای وزارت نفت و اقدامات شرکت مهندسی و توسعه نفت در این حوزه میباشد.
وی افزود: با توجه به سیاستهای کلان وزارت نفت در خصوص واحدهای فراورشی پیش ساخته و سریعالاحداث، امیدواریم بتوانیم با تجربه و توان پیمانکاران و صنعتگران داخلی و بکارگیری روشهای نوین، اجرای این واحدها را در کوتاه ترین زمان به سرانجام برسانیم.
دهقانی در راستای ضرورت احداث واحد فراورشی سیار گفت: حدوداً ۷۰ درصد توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی به سرانجام رسیده است و هماکنون در نقطه عطف اثبات توان پیمانکاران داخلی در ساخت واحد فراورشی سیار هستیم، که یقین دارم با همراهی، همفکری و همدلی یکدیگر میتوانیم از این گلوگاه با سربلندی عبور کنیم.
وی طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی را در دو دههی اخیر نماد توسعه میادین نفتی کشور برشمرد و گفت: این طرح همواره در صنعت نفت دنیا، ازجمله طرحهای شناخته شده میباشد و توسعه آن بعد از خلع ید شرکت چینی در سال ۹۳ با تعریف بستههای کاری کوچکتر و واگذاری به شرکتهای داخلی انجام شدهاست.
دکتر تورج دهقانی در ادامه افزود: تولید نفت در میادین نفتی غرب کارون با توجه به موقعیت و نوع مخزن، سنگین بودن سیال و همچنین ناهمگنیهای موجود، مستلزم چابکی و ایجاد یک ابزار کنترلی می باشد که بتواند در همهی حلقههای این زنجیره تناسب ایجاد کند و باید با تلاش هرچهبیشتر از همهی روشهای فناورانه در طول این مسیر استفاده کرد.
دهقانی یادآور شد: اتخاذ سیاستی حساب شده و کارآمد که بتواند در شرایط کنونی این خلاء را پر کند بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، هر اقدامی در عملیات توسعه این میدان بسیار حساس و از ارزش بالایی برخوردار است.
وی توانایی ساده کردن فرایندها و استفاده از تکنولوژیهای جدید را از ویژگی های یک شرکت سازنده واحد فراورش سیار دانست.
در ادامه دکتر شاکری نیز ضمن ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در راستای ابلاغیه وزیر مبنی بر الزام به تغییر روش ساخت و نصب واحدهای فراورش پیش ساخته و سیار گفت: در این ابلاغیه چند تکلیف برای معاونت مهندسی مشخص شده است که از جمله آن می توان به تعیین ظرفیتهای استاندارد برای واحدهای پیش ساخته واحد فراورش سیار و تهیه اسناد نمونه برای برگزاری مناقصه و موضوع الگوی قرارداد، الزامات فنی و HSE اشاره کرد.
لازم به ذکر است، مهمترین بخش این جلسه که بیشترین زمان را نیز به خود اختصاص داد، طرح سؤالات حقوقی، مالی و بازرگانی پیمانکاران، صنعتگران و پاسخ تفصیلی مدیران و مجریان و رفع ابهامات حاضرین بود، همچنین در خصوص مباحث حقوقی – قراردادی به بیان ویژگی های اصلی و متمایز کننده این مدل قراردادی پرداخته شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در پایان به تداوم برگزاری اینگونه جلسات اشاره کرد و گفت در بازدیدی که به زودی از واحد فراورش سیار(Skid Mounted) به همراه شرکتها خواهیم داشت نحوه کار و نمونه اجرا شده این واحد برای صنعتگران شفاف تر خواهد شد.