سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين
جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ EN
كيوان ياراحمدی، مجری طرح توسعه ميدان نفتی آذر:

اثرات زیست محیطی مثبتی با تکمیل و راه‌اندازی پروژه انتقال آب از رودخانه چنگوله در طرح آذر صورت خواهد پذیرفت

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت، کیوان یاراحمدی مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر از تکمیل و راه‌اندازی پروژه انتقال آب رودخانه چنگوله در طرح آذر خبر داد و گفت: احداث آبگیر بر روی رودخانه چنگوله دارای اثرات زیست محیطی مثبتی بوده است، بنحویکه این آبگیر با توجه به پوشش گیاهی مناسب باعث ایجاد یک زیستگاه و اکوسیستم طبیعی برای جانوران منطقه شده است که سالانه هزاران پرنده مهاجر فصلی را به خود جذب می‌کند.

همچنین در ساخت سازه این آبگیر، سعی بر کاهش اثرات منفی اکوسیستم آبی بوده است، بطوریکه با احداث نردبان ماهی (Fish ladder) از تخریب چرخه حیات در رودخانه چنگوله جلوگیری شده است.

وی افزود: با احداث و تکمیل فعالیتهای مربوط به سازه اصلی آبگیر، ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب حدفاصل آبگیر تا واحد فرآورش مرکزی (CPF) میدان آذر، برداشت و انتقال آب از ایستگاه پمپاژ احداثی جنب رودخانه چنگوله به مخزن احداث شده در مجاورت CPF فراهم گردید و بدین ترتیب، کل نیازهای آبی این میدان جهت مصارف صنعتی واحد CPF و همچنین مصارف بهداشتی واحد CPF و اقامتگاه دائم بهره‌بردار تأمین شده است.

بنابراین گزارش، جهت زیرسازی و تحکیم بستر سازه‌ی آبگیر بر روی رودخانه چنگوله، ملات سنگ و بتن به میزان بیش از ۷۲۰۰ متر مکعب مصرف شده و در ساخت سازه‌های آبگیر نیز بیش از ۹۱۰۰ متر مکعب بتن‌ریزی و ۴۲۰ تن میلگرد اجرا گردیده است.

یاراحمدی در پایان بیان داشت: جهت انتقال آب از ایستگاه پمپاژ جنب آبگیر تا مخزن آب مجاور واحد CPF، یک خط لوله ۱۰ اینچی به طول ۴۰ کیلومتر احداث شده است.

لازم به ذکر است، طرح توسعه میدان نفتی آذر در بلوک اناران، در دماغه کوههای زاگرس و در امتداد مرز ایران و عراق(جنوب غربی ایلام) بین شهرهای مهران و دهلران قرار گرفته است.

+ فیلم

دیدگاه‌ ها

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. گزینه‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۳۰ مرداد ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۵۰۱,۲۰۵ بازدید